Меси пак е на върха за Златната обувка

Следват го Бас Дост и Пиер-Емерик Обамеян
Обновена: 16 апр 2017 14:43 | 16 апр 2017 14:43, Камелия Цветанова
3
Меси пак е на върха за Златната обувка
Снимка: Reuters

Звездата на Барселона Лионел Меси се върна еднолично на върха в листата на най-добрите реализатори на Стария континент през този сезон.

Двата гола на аржентинеца при победата с 3:2 над Реал Сосиедад вчера му позволиха да дръпне с едно попадение на Бас Дост (Спортинг Лисабон). Южноамериканецът има 29 гола, които му дават 58 точки.

На трета позиция се изкачи Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд. Габонецът е с 26 гола, колкото има и пропусналият този кръг заради контузия и наказание Роберт Левандовски (Байерн Мюнхен).

Интересното е, че само двама стрелци в Топ 10 не успяха да се разпишат в мачовете но отборите си този уикенд, получавайки шанс за изява - Луис Суарес (Барса) и Антони Модест (Кьолн).

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: месиЗлатна обувка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 2Меси от 13 години е в първия отбор на Барса. Играе на свръх ниво от 13 години в този отбор. Както примерно Рафаел Надал играе в тениса. Надал не се дава все още, но е остарял със своите 31 години спрямо другите тенисисти като изключим Господ Федерер. Това имах предвид- че във футбола да си на топ ниво тооолкова много години и да си на 30 години и все още да си голмайстор на Европа...потвърждава, че си Гений за пореден път. Кое не разбра , бе?
2
1
 
12
 
! Отговори
JJ преди 7 години
До АнонименКакво остаряване бленуваш за Меси? Той е роден на 24.06.1987, значи в момента е на 29.А не го виждам да е спрял да играе като Роналдинъо, така че ще има поне още 5-6 сезона на силно ниво.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гениите не остаряват! Класата е вечна!