Столът на Зидан се клати, Льов №1 за треньор на Реал

Антонио Конте и Почетино също са в списъка на "кралския клуб"
25 апр 2017 08:46, Веселин Коларов
1
Столът на Зидан се клати, Льов №1 за треньор на Реал
Снимка: Reuters

Ръководството на европейския клубен шампион Реал Мадрид ще освободи треньора Зинедин Зидан, ако "белият балет" не спечели нито един трофей през сезона, твърди AS.

На "Сантяго Бернабеу" вече са изготвили и списък с евентуалните заместници на френската легенда. Под №1 в него е селекционерът на Германия Йоахим Льов. Той отдавна е в полезрението на "кралския клуб", но привличането му няма да е лесно, защото наскоро поднови договора си с Бундестима до 2020 г.
 
Останалите варианти пред Реал са мениджърите на спорещите за титлата в Англия Челси и Тотнъм – Антонио Конте и Маурисио Почетино. Двамата обаче също имат дългосрочни проекти с клубовете си и не е ясно дали ще склонят да напуснат в посока Мадрид. В Реал не е необичайна практиката треньорът да бъде освобождаван след "сух" сезон. Подобна съдба са сполетявали множество гръмки имена и положението на Зизу няма да е по-различно.
 
Под негово ръководство "белите" се представят много стабилно, но преди два дни загубиха "Ел Класико" от Барселона с 2:3 на "Бернабеу", което върна интригата за титлата. Мадридските медии обвиниха именно Зидан за горчивото поражение, дошло в 92-ата минута след гол на Лео Меси.
 
След него Барса измести Реал от върха в Ла Лига, като двата отбора имат равен брой точки, но столичани са с мач по-малко – гостуване на Селта. В Шампионска лига Кристиано Роналдо и компания са на 1/2-финал, където съперник е Атлетико Мадрид, а отборът отпадна от 1/4-финалите за Купата на Краля след 1:2 от Селта на "Бернабеу" и 2:2 на реванша. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Айде да го изритват тоя талибан.