Битката за Топ 4 в Англия става жестока, Юнайтед – аутсайдер

"Червените дяволи" и Арсенал в сблъсък за зона "Шампионска лига"
28 апр 2017 10:45, Веселин Коларов
2
Битката за Топ 4 в Англия става жестока, Юнайтед – аутсайдер
Снимка: Reuters

До края на английската Висша лига не остава много време. Най-голямата интрига в нея безспорно е борбата за място в Топ 4, което дава право на участие в Шампионска лига, защото едва ли Тотнъм ще успее да пребори Челси за титлата.

Четири отбора буквално са се хванал за гушите за оставащите две места – 3 и 4. И това са все грандове – Ливърпул, манчестърските Сити и Юнайтед, които снощи направиха 0:0 на "Етихад", както и Арсенал. 

В момента "мърсисайдци" заемат 3-та позиция с 66 точки, но и с мач повече от "гражданите" и "червените дяволи", които имат съответно 65 и 64 т. Арсенал пък е на 6-то място с 60 т., но и среща по-малко от възпитаниците на Пеп Гуардиола и Жозе Моуриньо.
 
В момента Юнайтед изглежда в най-неизгодна позиция от всички. 20-кратният шампион на Англия е разкъсван от кадрови проблеми и до края има най-тежката програма – гостувания на Тотнъм и Арсенал, които могат да решат сезона за отбора. Все пак "червените" имат и план "Б" – Лига Европа, където на 1/2-финалите срещат испанския Селта Виго.
 
От 5-те си мача до края на кампанията Сити има три домакинства и изглежда в най-изгодна позиция. На "Етихад" обаче гостува Кристъл Палас, който наскоро спечели на "Анфийлд" и "Стамфорд Бридж", както и шампионът Лестър, който се намира в отлична форма под ръководството на Крейг Шекспир.
 
На пръв поглед най-трудният мач на Ливърпул е гостуването на Уест Хям, докато на Арсенал му предстои люто дерби с Тотнъм на "Уайт Харт Лейн", както и споменатото домакинство на Юнайтед.

Вижте класирането и програмата на четирите отбора до края на сезона в материала на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Бе кво *** занимавате с тва конско първенство??? Че и грандове имало, лелеее....
1
0
 
6
 
! Отговори
ж преди 6 години
Мауринката е хитра лисица.