Глоба за Левски след дербито, затварят Сектор "А"

"Сините" олекнаха с 25 300 лв. заради поведението на феновете
3 май 2017 18:12, Веселин Коларов
13
Глоба за Левски след дербито, затварят Сектор "А"
Снимка: Bulphoto.com

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа Левски с обща глоба от 25 300 лева и затваряне на сектор "А" за следващото домакинство на отбора. 

Санкциите са наложени заради поведението на публиката на "сините" в двубоя срещу ЦСКА-София, загубен с 0:3 в събота на Националния стадион "Васил Левски".
 
Левски трябва да заплати 2000 лева за хвърлени бомбички, 300 лева за използване на забранени пиротехнически средства, както и 19000 лева за вдигната свастика, като наказанието е намалено почти наполовина от стандартната глоба за такова провинение от 37500 лева, тъй като свастиката е прибрана много бързо.
 
За хвърлени предмети с последствия "сините" са санкционирани с 4000 лева, а допълнителното наказание "лишаване от домакинство за една среща" е заменено с със "затваряне на Сектор "А" на клубния стадион за една среща", която е на 17 май срещу шампиона Лудогорец.
 
Както е известно, привърженици на Левски обсипаха с камъни и други предмети резервната скамейка на ЦСКА-София след третия гол на "армейците" в началото на второто полувреме, като най-сериозно от ударите пострадаха помощник-треньорът на "червените" Стефан Генов и кондиционният треньор Томас Нойберт.
 
Левски също така се задължава да възстанови и причинените щети на Националния стадион "Васил Левски".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: бфслевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- за хвърлени предмети с последствия - лишаване от домакинство и 4 000лв. Според Юрий Кучков, лишаването от домакинство се заменя със затваряне на сектор А, защото от сектор А са били хвърлени предметите. /така е като не мятат дружно бомби от всички сектори/- за вдигната свастика, наказанието е 37 500лв., но наказанието е намалено наполовина, защото свастиката била свалена бързо. Отново обяснение от Юрий Кучков. /значи, ако му го отперим отзад на Кучков, но го извадя бързо, няма да се брои/
9
4
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Глобата за издигната петолъчка навярно е същата, защото свастиката и петолъчката символират едно и също.
8
0
 
0
 
! Отговори
ставри преди 6 години
Ами.... левски
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нямам думи *** от бфс пак се надупиха на левски защото си спомниха вица за слона а култовата реплика на дресьора беше ПОМНИШ ЛИ ИСКАШ ЛИ ПАК
6
1
 
7
 
! Отговори
Милиционери прости преди 6 години
Пак облагодетелствани. И отново обора на #КОЙ. Чорбата и Локото СФ ги изхвърлиха от А група а тия ще убият някого и чак тогава .... пълна глоба а не наполовина. Те затова са най-мразения обор в БГ!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
май в скоро време феновете ще набият футболистите (на Герена). както е тръгнало.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък като някой се засилил за сектор А....
3
1
 
10
 
! Отговори
Ретроградна Тиква преди 6 години
Отборът на Държавна сигурност отново бе помилван от комунистическото БФС !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално, не съм очаквал нещо различно от синьото БФС. Само не разбрах защо нас (ЦСКА) ни наказаха 40к за хвърлена монета на мача с Рязанград?
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимвате с утайките на обществото?