Буфон: Златната топка? Целта ми е да помагам на отбора

"Надявам се хората да са разстроени, когато спра с футбола"
4 май 2017 12:00, Веселин Коларов
3
Буфон: Златната топка? Целта ми е да помагам на отбора
Снимка: Reuters

Най-добрият вратар на планетата Джанлуиджи Буфон сподели впечатленията си след снощния успех на Ювентус с 2:0 като гост на Монако в първа 1/2-финална среща от Шампионска лига. 

39-годишната легенда изигра поредния си феноменален мач и спаси всичко възможно. При 0:0 младата сензация Килиан Мбапе се опита да го преодолее от непосредствена близост, но Буфон го отчая с фамозна намеса. "Във всеки двубой се опитвам да докажа, че още заслужавам да играя на това високо ниво. Надявам се хората да са разстроени, когато приключа с футбола", заяви доволният Буфон.
 
"Не гледам спасяванията си, така че не мога да си дам оценка. Трябва да съм готов да помогна на отбора във всеки един момент. Докато ми се получава, ще съм щастлив", каза още капитанът на Юве, след което коментира и самия мач в Монте Карло.
 
"Играхме добре и показахме точния футбол, който беше необходим, за да победим. Както казахме след сблъсъците с Барселона, трябва да играем все по-добре. Ето защо всеки ден тренираме здраво. Златната топка? Не мисля за нея и не очаквам да я спечеля. Голямата ми цел е да помагам на отбора и да съм във форма", завърши Буфон.

Още спортни новини четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феноменален футболист, респект!
2
0
 
12
 
! Отговори
Пелето от Котбус преди 6 години
Отдавна трябваше да получи,, Златна топка,, ,но еврогейзерската политика на УЕФА я дава само на ,,Житният бегач,, от Мадрид и ,,Джуджето Хаяско,, от Барцелона...
1
14
 
2
 
! Отговори
д преди 6 години
Роналдо те чака в Кардиф да ти вкара 3 /4 не толкова златни топки .