Сагата "ЦСКА в Европа" продължава

Защо трябва да питаме УЕФА, чудят се в БФС
4 май 2017 11:55, Веселин Коларов
17
Сагата "ЦСКА в Европа" продължава
Снимка: Bulphoto.com

Лицензионната комисия на БФС започва своите заседания на 5 май (петък). На своята първа сбирка тя ще разгледа документите на клубовете от Първа лига, които са подали заявки за участие в евротурнирите. Сред тях е и ЦСКА. "Тема спорт" потърси изпълнителния директор на БФС Борислав Попов за коментар по темата. Той не посочи в прав текст дали има пречки пред ЦСКА, но в същото време заяви, че решението не зависи от УЕФА. 

"Какво запитване до УЕФА за ЦСКА? Защо трябва да ги питаме? За първи път чувам. Това са някакви конспиративни теории, които се въртят. И онзи ден ги слушах някъде. Ако има УЕФА да каже нещо, тя следи процесите и ще ни каже. Лицензионната комисия си е автономна. Вече дали има пречки пред ЦСКА за евротурнирите, не мога да ви кажа. След като се разгледат документите, тогава ще може да се обяви конкретно. Не съм ги погледнал все още всичките. Много спекулации има, нека оставим хората да си свършат работата и да видим какви ще са резултатите", каза Попов.
 
Зам. изпълнителният директор на БФС Павел Колев не се разграничи от позицията на своя колега. "Щом Попов е казал, че няма нужда да се пита УЕФА за ЦСКА, значи е така", лаконичен бе по темата Колев.
 
Борислав Попов пък разясни още:
 
"Сега на 5 май ще разгледаме документите на клубовете, които са подали заявки за участие в УЕФА. На първото заседание предмет на интерес ще бъдат тези в най-изрядно състояние. Дали ще има решение за тях още на 5 май, това не мога да ви кажа със сигурност. Но, реално погледнато, няма какво да ги забави. Има и други предвидени заседания. На тях ще разглеждаме клубове, които не са толкова добре като другите, или пък такива, от които сме изискали допълнителна документация", добави Попов.
 
Комисията трябва да издаде лицензите за участие в евротурнирите най-късно до 31 май.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: УЕФАЦСКАбфс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
2
 
! Отговори
1948-2016 преди 6 години
ЦСКА умря. Няма вече ЦСКА има ЦИЦЕКС, ЛИСКА, ЦСКА-София или както и да го наричаме това, което е останало от обединението на Етрополе и Литекс. Какво тук значи някаква си петолъчка. Това са тъжните факти за бившите чорбари
13
3
 
2
 
! Отговори
Цска умря преди 6 години
По повод новосформираното селско тимче от Етрополе и Ловеч, откраднало името на вечния съперник Цска, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ РЕШИХМЕ СЛЕДНОТО: Поради фалита на Цска на 09.09.2016г. вече не съществува ВЕЧНОТО ДЕРБИ! А то завърши окончателно с 188 мача, от тях 78 победи за ЛЕВСКИ, 47 равенства и 63 загуби при голова разлика 268-251 в полза на ЛЕВСКИ!!!!! Единственото нещо, което не може да се промени на този свят са фактите, а те са трагични за покойния Цска.
12
6
 
2
 
! Отговори
Цацо ди цуци Цаци преди 6 години
До Анонимендо 8 : След като не наследява историята,значи не наследява и негативите и наказанията му !!! Следователно; МОЖЕ ДА ИГРАЕ В ЕВРОПА !
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам как ЦСКА ще подаде документи в БФС за участие в европейските турнири!!! Синдикът на ЦСКА не може да е толкова неосведомен, а само синдикът на ЦСКА може да подаде такива документи в БФС.
10
6
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Няма какво да се пита УЕФА-та, направо ЦСКА на финал на шампионската лига.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е каква част от феновете на чорбата, предадоха ЦСКА и станаха фенове надруг отбор - Чавдар от Етрополе, сега преименуван в ЦСКА-СОФИЯ?!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Темата се коментира, защото очевидно новия отбор без история, наречен ЦСКА-СОФИЯ, не може да наследи историята на фалиралия ЦСКА. Затова са и проблемите на новия отбор с турнирите в Европа.
7
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦСКА фалира, няма го.Какви ги пишат тук!?
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да дават лиценз на Чавдар (Етрополе) да играе в Европа?!
5
7
 
9
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 6 години
До Анонимен 4И ,,Пощенец,, , ,,Динамо,, и ,,Левски сПАТЛАК,, не е ,,Геренбахч,, ама това не го казваш..
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦСКА или ЦСКА-СОФИЯ? Това са два съвсем различни отбора.Защо се опитват да ни пробутват ЦСКА-СОФИЯ, преименуван Литекс и преименуван Чавдар от Етрополе, като фалиралия ЦСКА?! Фалирал отбор как да играе в Европа - това за номер 3 от Мировяне? Може много да ви се иска Литекс да е ЦСКА, ама реалността е друга.
3
10
 
7
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 6 години
Един български отбор само може да играе в Европа !!! И това е ЦСКА !!! Два пъти полуфиналист за купата на шампионите -срещу ,,Интер,, и ,,Байерн,, !!! Това е...
2
9
 
10
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Такова безчовечно беззаконие като онова,което БФС допусна заради този *** съветски отбор НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА И НИКОГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО- помнете това!!! А сега червената мафия седнала да умува и да се чуди за какво да пита УЕФА,след като на наш терен беззаконията вървят така гладко,че е жалко червените гнусни магарии да бъдат развалени с едно сигнализиране до висшата инстанция!
1
12
 
16
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Трябва да питате и още как- не се чудете защо и не се правете на ударени с топка по главата! ЦСКА е незаконен отбор- изпадна законно в "А" Окръжна група,неизвестно как се озова във "В". После влезе законно в "Б" група- неизвестно как отиде в "А". Беше уж разформирован- ето го обаче,тук е. Имаше неизплатими кредити,зарад които съществуването му бе невъзможно- оказа се,че е възможно а кредитите така и не са платени! Уж зарад него разформироваха два други отбора но не- и те не са разформировани??!!