Челси докосва титлата след класика над Боро

"Сините" спечелиха напълно заслужено с 3:0
1
Челси докосва титлата след класика над Боро

Челси докосва титлата, след като победи Мидълзбро без проблеми с 3:0 в среща от 36-ия кръг на Висшата лига, играна на стадион "Стамфорд Бридж". За гостите поражението означава и изпадане от елита.

Момчетата на Антонио Конте започнаха много настървено и в средата на първото полувреме Диего Коста разпечата вратата на противника. Един от най-добрите на терена Марко Алонсо покачи десетина минути по-късно, след като в началото на мача беше отказан от Гузан и напречната греда.

Секунди след почивката Педро нацели гредата, но в средата на втората част интригата беше ликвидирана. Неманя Матич се разписа след подаване на Сеск Фабрегас, който стана първият играч в историята на Висшата лига, постигнал поне 10 асистенции в шест различни сезона.

Лидерът Челси събра 84 точки и води със седем на втория Тотнъм. И двата отбора имат по още три мача до края на сезона. Предпоследният Мидълзбро остана с 28 точки и изпадна математически.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: челсиМидълзбро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
е преди 6 години
Боро влязоха след чутовни кански усилия и накрая отпаднаха.......... Норич най -умни .По добре 8 в чемпионшип ама с най -много голове и доставят удовоствие на феновете.Защо ми е висшата .Лестър е едно на 150 г .