Кой ще спечели ШЛ? Ювентус – Реал Мадрид 5:4, 8:8 или 0:1?

Вижте всички мачове между двата отбора в най-силния клубен турнир
11 май 2017 19:58, Веселин Коларов
3
Кой ще спечели ШЛ? Ювентус – Реал Мадрид 5:4, 8:8 или 0:1?
Снимка: Reuters

Ювентус и Реал Мадрид ще определят новия/стар европейски клубен първенец. На 3 юни в Кардиф двата колоса ще се изправят един срещу друг в директна битка за трофея в Шампионска лига. "Баинконерите" са отборът с най-много загубени финали в турнира – 6, включително и последните четири. 

От своя страна "белият балет" ще се опита да пренапише историята и да стане първият отбор, който дублира Ушатата. Юве и Реал са стари познайници и са имали множество битки помежду си в КЕШ/Шампионска лига. И това е напълно нормално, защото винаги са сред фаворитите за трофея. Gol.bg ще ви припомни досегашните мачове между грандовете.
 
Статистиката показва леко преимущество на страната на Юве – 5:4, но за сметка на това Реал побеждава в най-важния мач помежду им. Това е единствения случай, когато "старата госпожа" и "белият балет" играят финал. През 1998 "кралете" печелят с 1:0 в Амстердам с гол на Предраг Миятович, за да грабнат седмия трофей от турнира.
 
За последно те се срещнаха в 1/2-финална битка през 2015 г., когато торинци детронираха испанците след 2:1 вкъщи и геройско 1:1 на "Сантяго Бернабеу". Интересното е, че до момента двата отбора са си разменили по 8 победи, равенствата пък са 2. Във фазата на директните елиминации обаче Юве има превес – 4:2, като тук не включваме споменатия финал, както и двете им срещи в груповата фаза. Заедно с тях резултатът става 5:4 за най-титулувания италиански клуб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
+++LIVERPOOL+++ преди 6 години
FORZA JUVE!
2
0
 
3
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Няма значение , важното е залозите да са на МАХ , защото от всеки залог независимо печеливш или не капят левчета за спортната мафия , която от своя страна спонсорира същия този спорт ,който й носи несметни богатства ,а матряла търка билетчета и пуска залози защото смята че подобно на Бай *** "Много ги разбира ваджиите".
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Juventus - 'Fino alla fine'