Дибала: Юве ме покани на финала с Барса!

"Буфон е най-добрият", категоричен е перлата на "старата госпожа"
12 май 2017 10:00, Веселин Коларов
2
Дибала: Юве ме покани на финала с Барса!
Снимка: Juventus.com

Младата звезда на италианския хегемон Ювентус – Пауло Дибала, даде обширно интервю пред Sky Sport Italia. 

В него перлата на "старата госпожа" разкри, че е гледал на живо финала в Шампионска лига срещу Барселона (1:3) в Берлин, говори за запознанството си със звездите на "бианконерите", за Макс Алегри, Зинедин Зидан и още интересни теми.
 
"Запознах се с новите си съотборници на финала в Берлин. Поканиха ме да го гледам на живо. На прибиране към Италия бях в самолета на Юве. Всички ме посрещнаха отлично, но най-специален беше разговорът с Клаудио Маркизио. Той ми каза, че трябва отново да играем финал, но този път да го спечелим, Винаги си спомням тази фраза и се надявам сега резултатът да е различен", разкри аржентинският национал.
 
Има голяма вероятност заканата да бъде изпълнена, защото Юве ще се изправи срещу Реал Мадрид в директен спор за Ушатата на 3 юни в Карфид. По пътя към финала торинци елиминираха Барса с общ резултат 3:0, като именно Дибала заби два от головете във вратата на каталунците. "Намирах се в най-добрата си форма за мача. Физически бях готов на 100%, бях изпълнен с вяра в собствените си сили. Този мач е един от най-добрите моменти в кариерата ми. Сега се надявам да вкарам и на финала", продължи 23-годишният техничар.
 
Относно треньора на Реал Зинедин Зидан, той заяви: "Възхищавам се на техниката му, на движението му по терена. Дриблира между много играчи и изглежда толкова лесно. Всички знаем какъв страхотен играч беше, а сега е и страхотен треньор. При Макс Алегри се подобрих много. Той ми помогна през последните две години, при него се развих като играч и човек. Придобих манталитет на победител", каза още Дибала.
 
"Буфон? За мен той е най-добрият вратар в историята на футбола. Имам невероятния късмет да играя с него, наслаждавам се на този момент и се надявам да продължи дълго време", заяви Дибала относно капитана на Юве, след което коментира и неделното гостуване на Рома. На "Олимпико" "бианконерите" могат и официално да си гарантират шестото поредно скудето – нещо невиждано в богатата история на италианския футбол.
 
"Съсредоточени сме за този мач и знаем, че няма да е лесно. Срещу Рома винаги е трудно, защото отборът има страхотни играчи. Отиваме в Рим за победа", завърши Дибала.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Фен на ШЛ преди 6 години
Стига сте се гаврили с купата. Тя не е ушата, този термин обижда всички любители на големия футбол, а и дразни много. Звучи подценяващо.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче направо разката уефалоната...дано вкара и на мадридските надувалници!