Бербатов обяви името на още една легенда за шоуто

Дуайт Йорк ще бъде част от отбора на Луиш Фиго
19 май 2017 16:23, Веселин Коларов
7
Бербатов обяви името на още една легенда за шоуто
Снимка: Reuters

Легендарният нападател на Манчестър Юнайтед Дуайт Йорк е поредното голямо име, което ще вземе участие в благотворителния мач между фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. 

Грандиозното събитие ще се състои на 14 юни на националния стадион "Васил Левски". Участие в звездния мач до момента са потвърдили Роби Кийн, Красимир Балъков, Христо Стоичков, Стилян Петров, Мартин Петров и бившите съотборници на Бербатов в Манчестър Юнайтед – Райън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс, Гари Невил и Рио Фърдинанд. В отбора на Луиш Фиго пък ще бъдат Нуно Гомеш, Мичел Салгадо, Йенс Леман, Роберто Карлош, Деко, Робер Пирес, Максуел, вече и Дуайт Йорк.
 
"Той е легендарен нападател на Манчестър Юнайтед. След 9 години в Астън Вила преминава на "Олд Трафорд" и още в първия си сезон се превръща в ключова фигура за спечеления требъл през 1999 г. – Шампионската лига, титлата в английската Висша лига и Купата на Англия. Избран е за Играч №1 във Висшата лига за сезон 1998-1999. Става голмайстор на Висшата лига.

Става голмайстор и в Шампионската лига. По пътя към трофея бележи на Байерн (Мюнхен), Барселона, Интер и Ювентус, за да се стигне до паметния финал отново с Байерн и уникалния обрат от 0:1 до 2:1 в продължението на мача. С Анди Коул бяха заформили убийствен тандем в отбора на сър Алекс Фъргюсън. През сезон 1999-2000 вкарва още повече голове в Англия, а Манчестър Юнайтед отново печели титлата. През следващата кампания триумфира като шампион за трети пореден път.

На ниво национални отбори той държи рекорда за футболиста в света с участие в най-много различни квалификации за световни първенства – цели 6 (1990, 1994, 1998, 2002, 2006, 2010). Класира Тринидад и Тобаго и за първото световно в историята през 2006 г., за което е обявен за спортен посланик на страната си.

Легендарният Дуайт Йорк! Очакваме го в отбора на Фиго за мача на годината на 14 юни в София!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Тоя САФ не го пусна на финала и те взеха, че го загубиха.
4
1
 
1
 
! Отговори
do 4 преди 6 години
Като отегчени зрители .А той си беше такъв и на терена и затова САФ го нарита безцеремонно .
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До д: И все пак е един от двамата българи достигали до това ниво на шампионската лига в този и формат. А ти от позицията на какъв коментираш? И за *** за зеле не ставате ама иначе сте големи критици.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравиш и Гонзо от ,,Рен,, ,Бербо !!!
1
5
 
7
 
! Отговори
д преди 6 години
Пълен комплексар е тоя Бербатов. И всеки ден го доказва с някое име ..Колко го ценяли и уважавали ?Помня как САФ го подигра и не го пусна на финала 2011........