Юнайтед се нареди до Байерн, Юве, Челси и Аякс

"Червените дяволи" вече са печелили най-значимите евротрофеи
25 май 2017 10:15, Веселин Коларов
2
Юнайтед се нареди до Байерн, Юве, Челси и Аякс
Снимка: Reuters

Манчестър Юнайтед се превърна в петия отбор в историята на футбола, който е печелил трите най-значими турнири на международна сцена. 

"Червените дяволи" снощи победиха с 2:0 Аякс на финала в Лига Европа и за първи път добавиха този трофей във витрината на "Олд Трафорд". Преди това английският колос има три триумфа в Шампионска лига/КЕШ (1968, 1999 и 2008 г.) и веднъж е взимал Купата на носителите на купата (1991).
 
С трите най-престижни трофея могат да се похвалят още Байерн Мюнхен, Аякс, Челси и Ювентус, който е първият отбор в историята печелил всички турнири на УЕФА.
 
Интересното е, че испанските колоси Барселона и Реал Мадрид не могат да се похвалят, че са взимали всички надпревари. Каталунците никога не са печелили Лига Европа/Купата на УЕФА, а във витрината на "кралския клуб" липсва КНК.

Още спортни новини четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Юнайтед ! В сезон с толкова контузии и проблеми + нов треньор и щаб .... Да спечелиш 3 титли си е голямо постижение. Снощи Аякс бяха тактически смлени . Много фен чета пишат днес ...Но истината е че отбори , като Барса , Арсенал ,Милан Ливерпул останаха без нито една титла . Фактите говорят.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахха..лига европа да не кажа дори най-значимия :))