Сблъсък: Юве или Реал ще спечели Шампионска лига?

Кой според вас ще грабне трофея? Прогнозирайте!
2 юни 2017 15:30, Веселин Коларов
8
Сблъсък: Юве или Реал ще спечели Шампионска лига?
Снимка: Juventus.com

Ювентус и Реал Мадрид се изправят един срещу друг във финала на Шампионска лига.

Големият мач в Кардиф ще се играе утре от 21:45 часа и ще е най-равностойният през последните години в турнира на богатите. Повечето специалисти определят шансовете на "бианконерите" и "белия балет" като 50 на 50.

Редакторите от Gol.bg и Dnes.bg – Веселин Коларов и Красимир Ангелов, обаче са на друго мнение. Двамата се аргументират защо съответно Ювентус и Реал ще спечелят мача.
 
Юве е обсебен от Ушатата
 
Прокълнат ли е Ювентус? "Баинконерите" не са печелили Шампионска лига от 1996 г., въпреки че оттогава са изиграли четири финала. Всички загубени... Торинци са отборът с най-много поражения в директния мач за трофея в най-силния европейски турнир – 6. Дали "Старата госпожа" няма своя Бела Гутман, чиято клетва тегне над Бенфика повече от половин век? Категорично не. До момента Ювентус беше преследван от страхотен малшанс да спечели Шампионска лига, но вече е готов.
 
През 2015 г. Макс Алегри разполагаше с чудесен състав, който обаче нямаше нужното самочувствие срещу Барселона (1:3) в Берлин. Сега то е налице, а в отбора му има още повече шампиони – Дани Алвеш, Сами Кедира и гладни са успехи футболисти като Пауло Дибала, наред с BBC и най-мотивираният от всички – легендата, капитанът Джанлуиджи Буфон.
 
Той е готов на всичко най-накрая да вдигне Ушатата над главата си и буквално е обсебил целия отбора с мисълта за триумф. Ювентус е безкрайно настървен да покори Европа и видяхме какво се случи с пренаситената от успехи Барселона. Реал Мадрид е възможно най-тежкият съперник за финал, но "белите" също са пренаситени от успехи. Да, мотивацията у Кристиано Роналдо и компания ще е пределна, но срещу себе си ще срещнат "обсебените". Както на "Сантяго Бернабеу" се наричаха по похода към 10-ата...
 
В спортно-технически план Ювентус също има предимство. Звездите могат да не са бляскави, все едно излизат от Холивуд, но отборът при италианците винаги излиза на преден план. А футболът е отборна игра. За справка питайте MSN… Настоящият състав на "черно-белите" е абсолютно завършен и окомплектован, Алегри използва схема 4-2-3-1, която в течение на мача се прегрупира в 3-5-2, 4-2-2-2 и т.н. При това без да използва една от трите си смени. Реал е силен напред, силен е в средата, но има ахилесова пета – отзад. Именно нестабилната защита с играещите повече в противниковата половина Марсело и Дани Карвахал, ще решат изхода на финала.
 
Утре вечер звездният Реал ще усети мощта на "обсебените" и няма да се превърне в първия отбор, който защитава трофея.

Веселин Коларов, Gol.bg
 
Реал няма да чака за 12-тата
 
Със сигурност Ювентус не е най-желаният отбор, срещу когото Реал Мадрид можеше да се изправи на финала. Желязното защитно BBC – Бардзали, Бонучи и Киелини, ръководено от неостаряващия Буфон, определено всява страх във всяко нападение. Но... ако има отбор, който определено не се страхува от никого в Шампионската лига, това е Реал. Защото това е турнирът, превърнал "кралския клуб" в най-великият и успешен отбор в света за всички времена.
 
11 спечелени купи и едва 3 загубени финала. При това последният от тях през далечната вече 1981 година, когато „белите“ от испанската столица губят от Ливърпул. Оттогава до миналата година Реал спечели още 5 пъти Шампионската лига. Какво постижение, нали? За сравнение противникът в събота вечер – Ювентус, който също безспорно е един от грандовете в Европа, има 2 КЕШ-а и цели 6 загубени финала, при това 4 поредни.
 
И разбира се, понеже няма да лежим само на статистиката, трябва да отбележим и сериозния арсенал в нападение, който има Реал срещу желязната защита на Юве. Кристиано Роналдо определено е в топ форма в Шампионската лига, като вече премина феноменалната граница от 100 гола в турнира. Карим Бензема доказа в мача с Атлетико, че е способен с едно отиграване да изведе отбора си от критичен момент. А Гарет Бейл, макар и често контузен в последните месеци, със сигурност ще бъде пределно мотивиран да даде най-доброто от себе си на родна земя в Уелс в може би последния си мач с екипа на Реал.
 
Но дори и последният да остане резерва, на негово място може да се появи някой между любимците на феновете Иско или Лукас Васкес. А един Алваро Мората със сигурност знае как се вкарва на Буфон. Всичко това, подкрепено с пасовете на Тони Кроос и Лука Модрич, със сигурност вещае трудни 90 (а може би и повече) трудни минути за желязната защита на "бианконерите".
 
Затова бъдете сигурни – Реал няма да чака за 12-тата! Защото това е турнирът на Реал Мадрид!

Красимир Ангелов, Dnes.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
2
 
! Отговори
Меси преди 6 години
Юе наблюдавам с удоволствие как бразилците в Ювентус се изпикават върху лъщящия от гел алаброс на Роналдо. Няма по-хубава гледка от Роналдо как гледа като *** когато губи отбора му.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Forza, Juve!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще спечели реал с любезното действие на съдията
2
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През няколко години дават на Италиански отбор да спечели с цел реклама на спорта . Няма как в пъти по-слабо първенство , като Италианското да оцелееш до финала на Шампионска. Вижте титлата на Интер преди години ...най-лесните мачове до финала .. тогава още от зимата се знаеше , че интер взема титлата.Сега е същото с Юве.
1
28
 
11
 
! Отговори
emma преди 6 години
Estestveno che shte e Real Madrid. I Ronaldo shte e glavniq vinovnik za tova