Рамос vs. Буфон: Защо Джиджи е много по-велик

Вратарят име нещо, за което Серхио може само да мечтае. И то е?
5 юни 2017 12:45, Веселин Коларов
26
Рамос vs. Буфон: Защо Джиджи е много по-велик
Снимка: Reuters

Три Шампионски лиги, четири титли от Ла Лига, две Купи на Краля, две Суперкипи на Европа и две на Испания, две световни клубни първенства, световен шампион, два пъти европейски шампион, куп индивидуални награди. Това е защитникът на Реал Мадрид Серхио Рамос. 

Името на централния бранител завинаги ще остане в историята на "кралския клуб" и на родината му. Той е сред главните "виновници" мадридчани и "Ла Фурия" да трупат трофей след трофей. Не само с решаващите си голове, особено във финалите на Шампионска лига, но и с безупречните намеси в защита. Рамос обаче има едно сериозно петно върху името си, което ще го остави легенда само на Реал и Испания. Не и на световния футбол. Това са симулациите му, последната на финала срещу Ювентус в Шампионска лига. Без нея, без червения картон на Хуан Куадрадо, Реал щеше да победи "бианконерите". Просто след почивката беше по-добрият отбор и тотално надигра италианския хегемон. И всеки "черно-бял" фен признава това с ръка на сърцето.
 
Но точно грозни моменти като този, или като на реванша с Атлетико Мадрид, когато показваше на Кристиано Роналдо как да симулира, няма да превърнат Рамос в световната легенда. Нападките над съперниците, особено Жерард Пике (всичко изписано важи и за него), липсата на уважение към противника и арогантността, ще оставят Серхио много далеч от световна легенда. Неговото име няма да се нареди редом до това на Джанлуиджи Буфон, например. Ще стои далеч назад. И причината е много проста – вратарят може би никога няма да вдигне Ушатата над главата си, няма да ликува на европейско първенство, но има нещо много по-ценно. Любовта и уважението не само на тизофите на Юве, но и на съперниците.
 
За разлика от Рамос, Буфон никога не си е позволявал да накърни съперник или да спечели по нечестен начин. Той остана верен на "старата госпожа" и в Серия "Б", въпреки че можеше да играе където си поиска, да спечели няколко Шампионски лига... Буфон обаче послуша сърцето си, избра трънливия път, което го превърна в легенда и му спечели уважението на цял свят. Нещо, за което Рамос, Пике и др., могат само да мечтаят. Това различава клубната легенда от световната легенда...

Спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
20
 
8
 
! Отговори
Велико Душников преди 6 години
"Рамос vs. Буфон: Защо Джиджи е много по-велик"???1.По възраст.2.По диоптри.3.По реакции.Имаше един несменяем и "велик"-Дино Дзов-вкарваха му от далече.
3
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагло и арогантно момче ! На светлинни години от Джиджи Буфон !!!
2
6
 
30
 
! Отговори
Абсолютно точно преди 6 години
Рамос веднага да ги пращат във Холивуд, да дублира Вал Килмър във лигавите сцени. Голям актьор е, бие и Роналдо и Коща от челси и Дрогба, въобще талант!
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледахте ли последният мач на Франческо Тоти в Рома!Аз го гледах и аз се просълзих...