Буфон готов до месеци да спре с футбола

Големият лидер на Ювентус може би играе последния си сезон
7
Буфон готов до месеци да спре с футбола
Снимка: Reuters, архив

Големият лидер на италианския шампион Ювентус Джиджи Буфон признава, че може би играе последния сезон в своята кариера като футболист.

По този начин той накара клубния му отбор и националния селекционер Джанпиеро Вентура да се концентрират върху търсенето на негов наследник.

"Кариерата на един спортист се състои както от победи, така и от загуби. Спечелих много по време на кариерата си, но и съм губил много. Това, което научих, е че винаги трябва да гледаш напред", обяви той, цитиран от "Скай Италия".

"Мачът с Реал? Какво да ви кажа ... имаше твърде много оптимизъм, но в случая дори и най-слабите играчи на Реал Мадрид имаха повече финали и трофеи в този турнир от мен".

"Квалификацията с Лихтенщайн? Не ми харесват тези предварителни нагласи за много голове във вратата на противника. Трябва да уважаваме нашия съперник, независимо кой е той и каква е класата му".

"Все пак излизаме 11 на 11 на терена и всичко може да се случи, нали така?".

"Аз не съм вечен и никога не съм си мислел, че съм. Все пак мисля за отбора, и Ювентус и националния тим трябва да мислят за дългосрочна алтернатива. Това може да бъде последната ми година във футбола и искам да я изживея като герой".
 

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ювентусБуфон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
1
 
! Отговори
Juventus преди 6 години
Juventus е най-надценения отбор в Европа тази година (в Италия може и да са най-добрите, което пък е пълна трагедия за италианския футбол, ако те са най-добрите и обяснява трагичноста на италианските отбори в Европа последните 10-15 години), както се видя и на финала на Шампинска лига! В момента ако случайно попаднат на някои от топ 5 отборите в Европа в един мач нямат шанс, може би изключваме само Барса, тъй като защитата им е като нищо не струва!
6
5
 
2
 
! Отговори
11 преди 6 години
Бе бягай го тоя *** - на финала не извади нищо.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите вдигат титли . Италия от 15 години, не е фактор във футбола.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВРЕМЕНедей да му береш гайлето на Буфон, той ще остане дълго в историята на футбола. Виж за тебе не знам, тоа по тоя повод *** пий една ракия да се успокоиш.
3
14
 
1
 
! Отговори
ВРЕМЕ преди 6 години
Този ще се нареди в Алеята на Безславните , заедно с Гришо и Бербатов - много шум за нищо .След 1 години никой няма да ги помни , освен роднините им .
2
1
 
25
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
редкост са такива явления като Джиджи!! представям си какво е да си в отбор където имаш такъв страж на вратата зад теб - беше страхотно да пораснем и да имаме възможността 15 години поне да бъдем с теб зад екраните! благодаря ти
1
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не гледа Италиански футбол. Няма да е голяма загуба.