Халфът на Реал Мадрид Хамес Родригес вече в Байерн

Колумбиецът ще играе под наем с откупна клауза
11 юли 2017 15:55, Веселин Коларов
0
Халфът на Реал Мадрид Хамес Родригес вече в Байерн
Снимка: Reuters

Германският хегемон Байерн Мюнхен официално привлече атакуващия халф на Реал Мадрид Хамес Родригес.

Колумбийският национал ще играе на "Алианц Арена" като преотстъпен за два сезона, след което баварците ще могат да откупят правата му. Двата клуба не оповестяват трансферната сума, но според испанските медии тя е 60 милиона евро, което превръща 25-годишния южноамериканец в най-скъпата покупка на Байерн!

Хамес ще подпише личния си договор с германците, след като мине задължителните медицински прегледи.

Той ще се включи в предсезонната подготовка на "червените" веднага. Байерн заминава на 12-дневно турне в Китай и Сингапур в неделя и там ще изиграе пет контроли – четири от International Champions Cup и една от Audi Cup (с Ливърпул на 1 август).

Първата проверка в Азия е на 19 юли срещу Арсенал и се очаква в този мач Родригес да направи неофициален дебют за новия си отбор. Момчетата на Карло Анчелоти ще играят още с Милан (22 юли), Челси (25 юли) и Интер (27 юли).

На "Алианц Арена" Хамес отново ще се събере с Анчелоти, с когото работиха заедно в Реал. Най-вероятно точно италианецът е бил ключовият фактор за привличането му, след като южноамериканецът беше един от най-желаните футболисти това лято.
 
Интерес към него проявяваха още Манчестър Юнайтед, ПСЖ, Ювентус и Интер. За три сезона в Реал Родригес изигра 111 мача, в които вкара 36 гола и даде 41 асистенции.
 
Той обаче беше титуляр само през първата си кампания, а след назначаването на Зинедин Зидан като треньор, тотално изгуби титулярното си място. В Байерн Хамес ще смени Дъглас Коста, който е смятан за сигурно ново попълнение на Ювентус.
 
Колумбиецът е петият входящ трансфер за Байерн през лятото. Преди това германският първенец се подсили още с Корентино Толисо от Олимпик Лион за 41,5 милиона евро, Никлас Зюле ( Хофенхайм, 20 млн. евро), Себастиан Руди (Хофенхайм, свободен трансфер) и Серж Гнабри (Вердер Бремен, 8 млн. евро). Правата на Кингсли Коман от Ювентус пък бяха откупени срещу 21 млн. евро.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари