Другите играят, накрая - Германия шампион!

Льов опроверга скептиците и взе Купата на Конфедерациите
21 юли 2017 08:55, Александър Попов
Другите играят, накрая - Германия шампион!
Снимка: Reuters

В средата на месец юни всички погледи на футболни фенове и специалисти бяха насочени към Русия. Тогава стартира десетото издание от Купата на Конфедерациите. По традиция турнирът се провежда една година преди началото на Световното първенство, а домакинът на двете надпревари е един и същ. Малко преди началото на турнира, когато Йоаким Льов обяви имената на играчите, които ще вземе със себе си в Русия, се появиха много критики по негов адрес.

Той обаче успя да опровергае всички, защото неговата Германия спечели 10-то издание на турнира, който досега не беше печелен от страната нито веднъж. По този начин немците се наредиха до Дания и Франция - единствените страни от Европа, които преди тях са печелили трофея. Бразилия, Аржентина и Мексико са останалите шампиони.

Световните първенци показаха ново лице, което приятно изненада много футболни специалисти. Техният поход към Световното първенство догодина продължава с квалификациите от зона Европа, в които им предстоят още мачове. Всички тях ще намерите в сайта на букмейкъра Betfair, за който Betenemy.com ви предоставя обстойни анализи и съвети за начални оферти.

Пътят на Германия към финала

Началото за бундестима беше дадено срещу отбора на Австралия. Победата за немските национали с 3-2 донесе доста противоречиви изводи. В крайна сметка трите точки бяха най-важното от този мач. Последва тест срещу опитния тим на Чили, с който Германия завърши наравно 1-1. Последният им мач от груповата фаза беше срещу Камерун. Бундестимът не се огъна и спечели с 3-1, което му осигури първото място в група Б на турнира. Това означаваше, че те ще срещнат Мексико на полуфинал.

"Ацтеките" са доста солиден отбор, който има своите качества, но точно в тази среща Германия показа много силна игра. Немците спечелиха с 4-1, за да си осигурят място на финала. Там ги очакваше Чили. Двата тима вече се бяха срещали в груповата фаза на турнира, но този мач беше по-различен. Залогът в него бе титлата. Тя беше истински желана и от двата тима, които никога не я бяха печелили. След силния първоначален натиск на чилийците, отборът на Германия успя да отбележи единственото попадение в мача, което им донесе успеха. То беше дело на Ларс Щиндл.

Лицензираният букмейкър Ефбет имаше сравнително високи очаквания за тарана на немския тим да отбележи гол в мача. Минималната преднина се задържа до края на мача, в който немският тим не блестеше през цялото игрово време, но показа отделни моменти на класа, които ги доведоха до крайната победа. След този значим успех, Германия показа, че още е най-добрият отбор на планетата, но и даде много поводи за размисъл.

Главните виновници за успеха

Съставът на Германия включваше доста непознати имена за мнозина, които не следят изкъсо немския футбол. Отборът беше изпълнен с играчи, които нямаха солиден опит с националния отбор, но в последния сезон се бяха доказали. Никой измежду Мануел Нойер, Сами Кедира, Жером Боатенг, Тони Кроос, Марко Ройс или Месут Йозил не беше със състава в Русия. На тяхно място блестяха други играчи. Футболисти, които заслужиха мястото си в националния отбор на Германия. Не всеки един от тях, за съжаление, ще попадне в разширения тим за Световното догодина, но след този турнир, поне всеки един от тях заслужава подобен шанс. Сред всички блестеше капитанът на тима Юлиан Дракслер. Играчът на ПСЖ бе избран за най-добър състезател на надпреварата.

23-годишният Дракслер поведе успешно своите съотборници към титлата, превръщайки се в основна фигура в атакуващата част на отбора. Той доказа, че може да бъде лидер и да води своите съотборници. Друго име - Тимо Вернер, спечели отличието за голмайстор. Той се отчете с 3 попадения и направи 2 асистенции. Вернер е само на 21 години, но беше важна част за сензацията на немската Бундеслига - РБ Лайпциг. Той отбеляза 21 попадения за цял сезон и подаде за други 8. С успешното си представяне в турнира за Купата на Конфедерациите, Вернер си проби път към националния състав на Германия за постоянно. Няма как да пропуснем и Леон Горецка. Младият халф също направи силен турнир и загатна за своите качества, които ще му донесат шансове за бъдещи участия с екипа на бундестима. Руди, Гинтер, Рюдигер, Щиндл и Кимих са само част от другите имена, които допринесоха за успеха на Германия. На всички тях им предстои заслужена почивка, преди да се присъединят към клубните си тимове за началото на новия сезон в големите първенства. Те ще стартират през месец Август, като с това ще се завърнат и различните възможности за любителите на залозите. В сайта на Betenemy ще намерите експертно ревю за букмейкъра Winbet, който разполага с много предложения и атрактивни промоции за залагащите.

Дилемата пред Йоаким Льов

Наставникът на Германия постигна много сериозни успехи през последните години. Тимът му стана Световен шампион през 2014 г., а през миналата година отпадна в полуфиналната фаза на Европейското първенство.

В последните големи турнири Германия винаги намира място сред първите 4 тима, което е ясен знак за работата на Льов. Целта му в турнира за Купата на Конфедерациите беше да направи тест, с който да види какви алтернативи има за състава си. В крайна сметка тестът се оказа повече от успешен, макар онлайн букмейкърските къщи, като Bet365, да не определяха Германия за фаворит.

Сега обаче пред него стоят много важни въпроси. Защото догодина предстои най-големият футболен форум на планетата, а Германия разполага с изобилие от играчи на всички постове. Спокойно можем да приемем, че шампионският тим на Льов от Русия е вторият отбор на германския национален състав. Тогава следва въпроса - колко от тези играчи трябва да попаднат в първия отбор? Или колко играчи от първия състав са нужни, за да може вторият да стане завършен? Отговорите ще видим през следващото лято, когато Льов ще трябва да избере играчите, с които отново ще пристигне в Русия.

Германия напълно заслужи титлата. Момчетата жадуваха да вдигнат трофея и го направиха. Те спечелиха по начин, който ще се запомни. Тяхното желание и себераздаване бяха най-важните черти от представянето им в мачовете от надпреварата. Германският национален отбор по футбол може да бъде доволен, защото има много силни козове, които не бяха в Русия с шампионския тим. Когато добавим към всичко това и факта, че националите на Германия до 21 години станаха Европейски шампиони, картинката става пълна. Бъдещето на тима изглежда осигурено, макар че това не им гарантира световната титла през 2018 г. За нея ще трябва да се приготвят много добре, защото конкуренцията ще бъде ожесточена. С Льов начело, тимът ще получи най-добрата формула, която да ги поведе към успеха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: ГерманияЙоаким Льов
Още от
Спонсорирано съдържание