УЕФА обяви номинациите за най-добрите в Шампионска лига

Реал Мадрид има най-много представители в класацията
4 авг 2017 16:23, Веселин Коларов
0
УЕФА обяви номинациите за най-добрите в Шампионска лига
Снимка: Reuters

УЕФА обяви кои футболисти ще се борят за най-добри на своите позиции за изминалия сезон в Шампионска лига. 

Логично най-много представители има европървенецът Реал Мадрид – шестима. Сред тях, разбира се, е Кристиано Роналдо, а призът при полузащитниците със сигурност ще отиде на "Сантяго Бернабеу". Претендентите за него са Каземиро, Тони Кроос и Лука Мадрич.
 
Лео Меси също е в класацията, там присъства и легендарният вратар Джанлуиджи Буфон от Ювентус. "Бианконерите", които загубиха финала от Реал с 1:4, имат още двама представители, включително и преминалия в Милан Леонардо Бонучи.
 
Победителите ще бъдат обявени на 24 август на церемония в Монако, когато ще се тегли жребият за груповата фаза в Шампионска лига. Всички 32-ма треньори на отборите, участвали в турнира през миналата кампания, ще имат право да гласуват. Те обаче не могат да дадат вота си за футболист от техния състав. 55 спортни журналисти от Европа също ще дадат своя глас.
 
Всеки един ще избере тройка: първият в нея получава 5 точки, вторият 3 т., а последният 1 т. Тогава ще стане ясен и футболист №1 на УЕФА. Претендентите ще бъдат обявени на 15 август.

Вижте всички претенденти в материала на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: УЕФАШампионска лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари