Окончателно: Димитър-Димитров-Херо пое Лудогорец

Официалният му дебют ще бъде този четвъртък
13 авг 2017 13:45, Екип на Dnes.bg
17
Окончателно: Димитър-Димитров-Херо пое Лудогорец
Снимка: Булфото, архив

Димитър-Димитров-Херо официално е новият треньор на Лудогорец, съобщи Gol.bg.

На поста той сменя напусналия Георги Дерменджиев, който хвърли оставка след отпадането от Апоел Беер-Шева в третия квалификационен кръг на Шампионска лига и загубата с дузпи от Ботев Пловдив за Суперкупата на България.

Официалният му дебют ще бъде в четвъртък, когато разградчани приемат Судува в първа плейофна среща от Лига Европа. Мачът e от 21.30 часа и ще може да се проследи на живо в Gol.bg.

"Спортният директор на ПФК "Лудогорец" Методи Томанов финализира успешно преговорите с Димитър Димитров и специалистът, работил запоследно в Иртиш (Павлодар), поема шесткратните шампиони. Димитров бе определен за наставник на тима след разговори с още няколко именити треньори от България и чужбина. Роденият през 1959 г. в Бургас специалист пристига в Разград в понеделник (14 август) и ще бъде представен пред медиите в 13,30 ч. на пресконференция на стадион "Лудогорец Арена". Вечерта в 20,00 ч. Димитър Димитров ще проведе първа тренировка с шампионите на клубната база.

Димитров започва кариерата си на треньор в Нефтохимик през 1985 г., където 12 години води различни формации. През 1997 г. поема Литекс, а година по-късно е назначен за национален селекционер на България. Именно под негово ръководство "лъвовете" постигат един от най-престижните резултати в историята си - 0:0 срещу Англия на "Уембли" в европейска квалификация на 10 октомври 1998 г. След като напуска националния отбор Димитър Димитров се връща в Литекс, а след това води Левски, Велбъжд (Кюстендил), Локо (Пд) и Нафтекс. Първият чуждестранен отбор на треньора е Ал Насър от Саудитска Арабия. Димитров остава в азиатския тим година. След като напуска през 2005 г. той се връща в България, където поема Черноморец (Бургас). През 2009 г. Димитър Димитров отново става наставник в чужбина, след като е назначен в руския Амкар (Перм), с който участва в турнира Лига Европа. След това Димитров се връща в Саудитска Арамия, където води Кадисия сезон и половина. През 2011 г. Димитров става треньор на Черноморец (Бургас), където остава до 2014 г. От 2015 г. до съвсем скоро Димитър Димитров бе наставник на казахстанския Иртиш (Павлодар), с който това лято участва в евротурнирите и отстрани българския Дунав", се пише в съобщението на Лудогорец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: треньорЛудогорецхеро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безспорно назначаването на Херо е шанс за другите отбори в А група. Домусчиев прави услуга най-много на Левски и на ЦСКА. Явно му е писнало от купи.
14
0
 
32
 
! Отговори
Chivars Pantev преди 6 години
араби и черни от африка са /звездите/
13
0
 
35
 
! Отговори
Chivars Pantev преди 6 години
Окончателно там е защото в Лудогорец са парите. Защо Херо не отиде в Левски /беше канен/ ами защото английският милиардер не пуска. Иначе е много богат но не му се харчат парите. Какво направи за Левски купи ли свестен играч? Надява се на някакви мързеливи араби и *** и ще гониме резултати в лига европа. Kога? Сега ce намери по свестен треньор но и той няма да е за дълго уж договор за две гсдини но ако изкара 2 месеца и до там ще е.
12
0
 
39
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Дерменджиев вече спокойно ще си намери отбор .......да не на Домуса да му опре до г*за и да иска пак да го връща само .......как може да не дадеш шанс н човек който направи подобни неща с Лудогорец ?
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото си спомням Дерменджиев вече веднъж го освободиха от Лудогорец, а след това се наложи да го връщат спешно ..... Може и сега така да се получи, друг е въпроса дали той ще го поиска ... !!!
10
0
 
45
 
! Отговори
Gero преди 6 години
Херо не е за отбор като Лудогорец. Назначението му е фатално за израстването на отбора. Отново се губи времеви период, в който можеше да се достигне развитие на друго ниво. Такъв отбор като Лудогорец не сме имали никога на клубно ниво и ако мислят малко повече ръководителите му могат да постигнат много големи успехи. "Надграждането" като основен метод за израстване във всякакъв аспект, е доказан във времето. Херо не превъзхожда с нищо Жоро, точно обратното.
9
1
 
38
 
! Отговори
Chubaka преди 6 години
Тоя сега ще затрие и тоя отбор, да ходи да преподава в някои ясла физическо
8
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после Луноходец се намери майстора! ЦСКА ШАМПИОН! УЕФСКИ Подуяне във В група!
7
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голяма грешка като му знам чепатият му характер давам му наи много два месеца и фудбплистите сами ще го изгонят както направиха с ЕДО и тои се опита да бъде строг и властен но му намериха цаката играха един два мача симулативно и много слабо и естествено трньора виновен и хаиде вън така че помнете ми думата след 2 месеца дерменджиев отново ще им бъде трньор
6
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успели са мразени навсякъде по света
5
5
 
51
 
! Отговори
не сака я да съм доб преди 6 години
Един бг отбора да се намери да отсрамва еврокретените и да не отпада още в началото на юли и всички го намразиха. Българската завист е пословична и затова до българския казан няма дявол.
4
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май дълбочко ти е влязло, че от софийските грандове вече че п за зеле не става. Преди като им свиреха на тях, нямаше проблем, нали? Пък и домуса ли им е виновен, че нямат елементарни управленски умения. Гела какъвто и да поне това го е доказал и за разлика от двата евроидота яръзва някаква игра в Европа. Или според теб и там си плаща.
3
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Херо да е жив и здрав! Но той е страхлив треньор и ходи само там където има много пари. Избяга някога от Левски, там беше канен, но се уплаши от обстановката. При Гела има пари, както и сбироток от бразилци. Това го блазни много. Освен това, Гела е купил целия футболен съюз. Пускат им голове от засади, свирят им несъществуващи дузпи, гонят от другите отбори за незначителни нарушения, само и само Гелосания побърканяк да е шампион. Гела убива българския футбол, той е миазмата която трови.
2
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя раково болния за къде са е запътил?
1
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милият. Този е безполезен като треньор. Също колкото й Киро Гела като човек.