Звездите от Барселона казаха "Да!" на референдума

Един от най-популярните отбори е емблема на каталунския национализъм
23
Звездите от Барселона казаха "Да!" на референдума
Снимка: Reuters

Звезди от футболния отбор Барселона изразиха днес подкрепа за референдума за независимост на Каталуния от Испания, предаде БТА като цитира Франс прес.

Още по темата

Защитникът Жерар Пике обяви в Туитър, че е гласувал, и публикува надлежно снимка. "Заедно не могат да ни спрат да защитим демокрацията", написа той.

Емблематичният бивш защитник на Барселона Карлес Пуйол написа лаконично в Туитър: "Да гласуваш, това е демокрацията!"

"Това, което се случва днес в Каталуния, е срамно. Недопустимо е в една демократична страна хората да не могат да гласуват. Цялата ми подкрепа за всички тези хора които се опитват мирно да упражнят правото си на вот", каза на видеозапис легендарният бивш полузащитник на ФК Барселона Шави Ернандес.

Един от най-популярните отбори в света исторически е емблема на каталунския национализъм, отбелязва Франс прес.

Още няколко видни фигури от ФК Барселона защитиха референдума в Каталуния.

На 20 септември самият футболен тим публикува комюнике, в което защити публично "демокрацията, свободата на изразяване и правото на взимане на решение".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Шмaтkи заспали, ако не е Испания, някои от тях щяха дя станат световни шампиони на танганайка...
20
0
 
1
 
! Отговори
Барбарон преди 6 години
Вие сте страшно глупави човечета. Монако държава ли е? В самостоятелно първенство ли играе отборът? Сигурно имат и национален отбор? Тъпоумници.Това дали Каталуния ще се отдели или не - няма абсолютно никакво отражение върху футболния клуб.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите яко се изявяват по форумите в подкрепа на референдума, но все пак като нация сме компетентни, особено по отношение на референдумите! Българите са толкова запалени по демократичните изяви на право на глас, че мълчат като пудkи в собствената си държава, но са компетентни за съдбата и добруването за другите народи! Абе важно е да има разцепление, разпад на ЕС и анархия! Иначе сме в час с нещата ... удри минусите сега!!!
18
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Е как да няма начин. Нали ако се отдели от Испания, трябва да си играе в собственото каталунско първенство! От какъв зор ще наказават Испания, че не допуска участие на отбор от друга държава в пъреенството си?Значи ако толкова държат на демокрацията и иееята да бъдат поредната микро държава без бъдеще, да приемат и болката от западането на Барса!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и простите футболисти почнаха да ни говорят за демокрация!!!!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога смешни джуджета играещи театър в АНГЛИЯ ! Там е само за големия футбол. Тея театрални паляции да си играят в спаниш.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как ще играе във Франция бе) Нали че става независими, демек ако иска да играе някъде Барса то това ще е Каталунско първенство, ама първо страната трябва да бъде призната за независима и приета във ФИФА УЕФА и т.н.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 Ха, ха Няма начин Барса да си спретне селско първенство в Каталуния, след като им забранят да играят в испанското п-во. Щото това е намеса на политици в испанското п-во, и Испания и клубовете й, ще бъдат изхвърлени от ФИФА и УЕФА.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мястото на великия клуб БАРСЕЛОНА е във Висашата лига на Англия, а не в някакво измислено селско испанско първенство, където съдиите непрекъснато подпират Реал Мадрид и гейската им звезда Роналдо.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Футболистите започнаха да разбират и от геополитика. Сигурно ще да са прави, като подкрепят разцепването на Испания..хм...
11
2
 
9
 
! Отговори
xb преди 6 години
Да, да....и един мармот увива шоколада в станиол?!? Нещо не сте наред с главите, каква Премиър Лийг, кви 5 лева, каква милиция бе?!? Пълен абсурд, те Шотландските отбори не са в лигата, испански *** ще взимат?!? От какъв зор?! Ми да вземат и индийски отбори, австралийски, африкански....луди ли сте?? Вероятно няма да има такъв вариант, защото шефовете на Премиър Лийг ще си умират от кеф докато Барса бива унижавана и съсипвана, робовладелците са хитри!!
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След този референдум Барса няма да е част от Испанското първенство - Уелкъм ту дъ Премиер Лиг :))
9
15
 
9
 
! Отговори
zx преди 6 години
Браво на "звездите, пожелавам им ако успеят да отделят Каталуния от Испания-да забранят на скапаните отборчета от баСралона да играят във всякакви турнири! Да си спретнат едно каталонско турнирче с Еспаньол,бАрцелонката и няколко квартални отборчета!! Дано да им се вдигнат тогава и заплатите на "звездите"! А след това да благодарят на ЕС, че с турнирите на УЕФА им осигури прекрасен живот!Кофти е да хапеш кунките, които те хранят! Дано го разберат!Пък Жужин може да ги покани в руското първенство
8
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Футболния отбор Барселона е велик и световно известен само и единственно защото играе в едно от най-силните първенства това на Испания, какво би станало с отбора ако играе в някакво измислено Каталунско първенство ?
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брюкселските тролери са нещо много тихи напоследък. Що така?
6
1
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Нали знаеш, че на тебе ще ти разширят халката, ако това стане? :D
5
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е срамно , когато е незаконно ! Според законите там, няма право да се правят рефенрдуми за отцепване . Така че държавата просто спазва закона. Останалата част на Испания защо , не е включена в рефенрдума ? Нали искат демократично да гласуват, а гласуват сами ? Малко лицемерно.
4
21
 
9
 
! Отговори
Тоз май го е*ал коча преди 6 години
Анонимен преди 9 минути Напред, Каталуния! Напред Фландрия! Напред Бавария! Бутайте евро коч ината!
3
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей *** да не мислиш че като" бутнат еврокочината'ЩЕ СЕ ПРИСЪДИНЯТ КЪМ СЕВЕРНОАЗИАТСКАТА *** С ГЛАВНО К т.е. ***?????Много ви се иска на червените сду..няци ама няма да го бъде, иначе да си има който си иска независимост!
2
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на звездите на Басра. Достойна позиция. Респект.