Хърватия отнесе Гърция, уверено гледа към Мондиал 2018

Селекцията на Далич си осигури комфортна преднина за реванша
10 ное 2017 08:26, Александър Попов
5
Хърватия отнесе Гърция, уверено гледа към Мондиал 2018
Снимка: Reuters

Хърватия победи Гърция с 4:1 в първи мач от баражите за достигане до Мондиал 2018, игран на стадион "Максимир" в Загреб.

Футболистите на селекционера Златко Далич вече гледат към Русия, след като успяха да извоюват комфортна преднина след първия мач. Реваншът между двете гарнитури ще се проведе на 12 ноември в Пирея.

Двубоят започна с домакински натиск на хърватите, които можеха да открият още в 5-ата минута. Лука Модрич отправи добро центриране в наказателното поле, но съперниковата защита пресече топката и я изби настрани.

Все пак още в 13-ата минута хърватите поведоха в резултата, след като Лука Модрич отбеляза от дузпа. Орестис Карнезис влезе малко по-агресивно на шпагат в наказателното поле и реферът Джанлука Роки посочи бялата точка от която футболистът на Реал Мадрид направи резултата 1:0.

Само шест минути по-късно Никола Калинич направи резултата 2:0. Нападателят завърши прекрасна атака с възхитителен гол с пета, като Иван Стринич му асистира с великолепно подаване.

Гърците върнаха едно попадение в 30-ата минута. Константинос Фортунис изпрати чудесно центриране от ъгловия удар и намери Сократис, който надскочи защитата, за да завърши с удар с глава в горния ляв ъгъл - 2:1.

Само три минути по-късно домакините отново удвоиха преднината си. Симе Вършалко намери с чудесно центриране Иван Перишич, който отбеляза с лесен удар с глава в опразнената врата на гърците за 3:1.

В 41-ата минута хърватите пропуснаха добра възможност за нов гол. Иван Ракитич овладя отскочилата топка и изстреля чудесен шут отдалече по посока на мрежата. За негово съжаление тя почти облиза лявата греда. Три минути по-късно Андрей Крамарич достигна до прецизно подаване и се озова очи в очи с вратаря, но би право в Орестис Карнезис, който внимаваше и направи лесно спасяване. Така двата тима се оттеглиха на полувремето с резултат 3:1 в полза на хърватите.

През втората част домакините продължиха с доминацията си. Още в 46-ата минута Иван Ракитич центрира опасно в наказателното поле в опит да намери един от съотборниците си, но защитата успя да изчисти.

В 49-ата минута Андрей Крамарич направи резултата 4:1. Футболистът завърши от близко разстояние с лекота след асистенция на Симе Вършалко.

В 56-ата минута Андрей Крамарич се промуши през защитата и се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но опитът му, насочен към долния ляв ъгъл, беше отразен от Карнезис.

Гърците все пак се опитаха да отвърнат на удара с две добри положения. В 61-ата минута Константинос Митроглу се промъкна с лекота през защитата и отправи изстрел от границата на наказателното поле. Опитът му летеше към долния десен ъгъл, но беше отразен по великолепен начин от Даниел Субашич. Две минути по-късно Сократис се извиси над всички в наказателното поле и стреля хубаво с глава, но топката прелетя точно над гредата.

В 69-ата минута Модрич намери Перишич с елегантен пас, но последния не успя да намери целта, тъй като опитът му от наказателното поле премина точно над напречната греда.

До края на двубоя хърватите не загубиха контрол над играта и не позволиха на гърците да намалят резултата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Хм ,а другия мач нямаше или не е важен ?) Оф ,журналисти !
4
2
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Маляките са ги натупали едно хубаво...
3
2
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Явно си малък и невеж.Какво те учудва? Това е стандартно определение във футболните коментари.
2
2
 
3
 
! Отговори
11 преди 6 години
Гарнитури???
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A ние с Перуката ще си пием ракията пред телевизорите и ще гледаме чуждите отбори во веки веков.