Сълзите, които обиколиха света. Всички плачат с великия Буфон

Всичко започна в плейоф в Москва и приключи в плейоф за Москва
14 ное 2017 11:45, Веселин Коларов
14
Сълзите, които обиколиха света. Всички плачат с великия Буфон
Снимка: Facebook

Тези сълзи обиколиха целия свят. Джанлуиджи Буфон вчера за последен път изпя химна на Италия с екипа на националния отбор. Направи го както винаги – даде тон на съотборниците си, затвори очи и не щадеше гърло. Пусна сълза, когато свърши.

След почти два часа се разплака. За първи път от далечната 1958 г. "адрузите" няма да играят на световно първенство. 39-годишната легенда обяви, че дава път на младите и оставя родината си в добри ръце, тези на Джанлуиджи Донарума и Матия Перин.

Буфон няма да играе на любимия си турнир, там, където мечтаеше да приключи бляскавата си кариера. Това разби сърцето на Джиджи и всеки път, когато сълзите му капеха, беше непоносимо болезнено.

Вечерта беше изключително тъжна. Целият отбор на Италия беше неефективен в предни позиции, а самият Буфон на два пъти се включи в атаки при корнери, но и това не помогна...

Прочетете целия коментар в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това направо си е национална трагедия за Италия, отпадането от световно.
11
5
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
При него само косата му понася много,,една баня с шампоан и всичко е наред
10
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Тъжно е когато човек, не слезе на време :) Много негови колеги слязоха на върха въпреки че можеха да играят още гпдина две.
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак пък всички. Малка част гледат Италия и са запознати с този футболист. Да може би го знаят хората, но не им нещо голямо. Италия е пропаднал футбол, като в БГ. Преди години сами се осъди ха за корупция и уредени мачове.
8
6
 
5
 
! Отговори
Jon преди 6 години
За какво ревеш бе...
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно! Напомня ми на един друг футболист, който също свърши кариерата си безславно. Помните ли последния мач на Зизу и онзи червен картон на финала? За съжаление понякога става така, краят на една блестяща кариера не винаги е бляскав. На мен ми е мъчно за Джиджи Буфон. Велик е! Но така е във футбола, веднъж печелиш, друг път-не. Важното е, че феновете ще го запомнят с невероятните му изпълнения.
6
8
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
имайки превид опита им от 40те години, може да пробат да сменят страната в последния момент и да им върже да са откъм победителите.
5
6
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Никога не съм бил фен на жабетата! Снощи един техен фен сподели, че те не са искали да играят на световното, а тогава защо повечето футболисти плачеха? То ще да е било от радост, че не се класирват.
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжно е да се гледа как плаче един от най-големите вратари в днешно време. Винаги съм бил фен на Скуадрата на европейски и световни първенства. Но да си призная - по-слаб и безидеен италиански отбор не съм виждал. Всички вчера бяха като хуни в атака, без някой да канализира усилията им и да подаде правилен пас. Абсолютно съм убеден, че ако на терена - дори на тези години 40-50 бяха Роби Баджо, Алесандро дел Пиеро или Андреа Пирло, италианците щяха да бият на 1000 %.
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ало, Скуадра Адзура ли е ?- Да, кой се обажда"Ари"-Ари, кой?"Ари Ведерчи"
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oсвен шведите ;)
1
0
 
50
 
! Отговори
Е, преди 6 години
големите са така, трудно се примиряват и плачат. Да вземат пример от нашите, по чалготеки, газ до дупка и размяна на съпруги!