ЦСКА се насочи към нападател от Австрия

"Червените" преговарят със Сейфедин Чаби
25 ное 2017 11:06, Александър Попов
16
ЦСКА се насочи към нападател от Австрия

Ръководството на ЦСКА-София е близо до осъществяването на подготвян от няколко седмици трансфер, с който да потвърди шампионските си амбиции.

"Червените" са в напреднали преговори за голмайстора на австрийската Ерсте Лига Сейфедин Чаби. 24-годишният нападател е в тима от този сезон и до момента има впечатляващите 15 гола в 17 мача, а тимът му е лидер в класирането.

Към Чаби вече има интерес от няколко клуба, но най-сериозен е този от страна на ЦСКА-София. Двата клуба продължават да водят разговори и е много вероятно да се стигне до сделка.

Сейфедин Чаби е роден в Австрия, но има тунизийски корени. Той е играл за дублиращия тим на Хофенхайм, преди през 2013 година да премине в Аустрия (Лустенау). За три сезона вкарва 22 гола, като междувременно е част и от младежкия национален тим на Австрия.

През 2016 година Чаби отива в Санкт Гален, но не успява да се утвърди като титуляр. Той записва 6 мача и 1 гол в швейцарското първенство, като е точен при победата с 3:0 над Люцерн.

Втората половина на сезон 2016/17 високият 189 см стрелец прекарва в Щурм (Грац), но не започва нито веднъж като титуляр и не вкарва гол при седемте си появи от резервната скамейка.

През лятото Чаби решава да подпише с втородивизионния Рийд, където старши треньор е баща му Ласаад Чаби. Това се оказва най-доброто възможно решение за талантливия нападател, който започва да ниже гол след гол.

Той реализира поне по едно попадение в 10 от изиграните 17 мача, а при разгромната победа над Лиферинг с 6:1 в края на септември забива цели 4 гола. Той се разписа и снощи, когато Рийд направи 2:2 у дома с Винер Нойщад.

Специализираният сайт Transfermarkt оценява Чаби на около 500 000 евро. В ЦСКА-София се надяват той да направи убийствен тандем с Фернандо Каранга, който е начело в листата на голмайсторите в родната Първа лига.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ЦСКАСейфедин Чаби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютен австриец, уникално.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паническо мучене дочувам. Не бойте се. Малко повече възелин и няма да боли.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ми прилича на модерен ляв ариец.
10
0
 
7
 
! Отговори
Ариеца преди 6 години
Чист Ариец!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Австриеца преди 6 години
Да не луд,ще остави Австрия и ще дойде в България-да не луд??? Пък и ще си *** проблеми с това как в България се отнасят към чужденците.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ауууу какъв убавец чист австрийски пич
7
0
 
12
 
! Отговори
хахахах преди 6 години
Явно е от Южен Тирол - пекъл се е на поляната повече от необходимото.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много австрийски изглежда тоя австриец. Да не се бъркате с Австралия? Но на черните не можеш да отречеш един етап от еволюцията - генетично заложено им е да могат много бързо да бягат. От издръжката на 12-те му деца като за пример.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е толкова австриец, колкото Литекс е ЦСКА!
4
0
 
13
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
От ноктите на краката до последния косъм в косата е австриец.
3
0
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
...bedna mi Evropo....tipichen " avstriets " !....Merkel triabva da bade sadena ot mejdunaroden tribunal za prestaplenia sreshtu chovechestvoto (zalichavane na evropeiski narodi i podmiana na genofondovete im ) !....
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австрийски швед.
1
0
 
13
 
! Отговори
IVo_1 преди 6 години
Натурален австриец