Голмайсторът на Арсенал пропуска дербито с Юнайтед

Александър Лаказет е с контузия в слабините
30 ное 2017 10:00, Веселин Коларов
0
Голмайсторът на Арсенал пропуска дербито с Юнайтед
Снимка: Reuters

Голмайсторът на Арсенал – Александър Лаказет, ще пропусне съботното дерби с Манчестър Юнайтед от 15-ия кръг на Висшата лига. 

Френският национал е получил контузия в слабините по време на разгрома с 5:0 над Хъдърсфийлф и на почивката беше сменен от Оливие Жиру. "Може би ще отсъства известно време", лаконичен беше по темата мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер.
 
Мястото му срещу "червените дяволи" на върха на атаката ще заеме Жиру или Дани Уелбек. Първият е с по-големи шансове, защото снощи наниза два гола при успеха над "териерите". Жиру вече има три попадения в 221 игрови минути в първенството, докато Лаказет е със седем точни изстрела в 948 минути. Интересното е, че бившият таран на Монпелие има 16 гола от скамейката, което е четвъртото най-добро постижение в историята на Висшата лига.
 
В големия герой за Арсенал снощи обаче се превърна Месут Йозил. Германският национал се отчете с едно попадение и две асистенции и за първи път в кариерата си на Острова имаше заслуга за три точни изстрела в един мач. "Той показа на какво е способен. Колкото до срещата – започнахме добре, после се отпуснахме, но след втория гол заиграхме освободено", каза още Венгер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари