"Орлите" успяха: "Прелетяха" през групите на Лига Европа

Разградчани извъртяха 1:1 с Хофенхайм в Германия
Обновена: 8 дек 2017 06:55 | 7 дек 2017 22:15, Петя Славова
84
"Орлите" успяха: "Прелетяха" през групите на Лига Европа
Снимка: Reuters

Лудогорец извъртя 1:1 с Хофенхайм в Германия и успя да се класира на второ място в Група "С" на Лига Европа. Така "орлите" ще продължат евроучастието си и на пролет, тъй като заедно с Брага преминават в следващата фаза на турнира, предаде Gol.bg.

Домакините дръпнаха в резултата след гол на Окс (25), но разградчани стигнаха до скъпоценното равенство след попадение на Вандерсон (62). По този начин Лудогорец успя да прескочи тежката си група и през 2018 ще очаква още евро битки.

Трябва обаче да се отбележи, че "орлите" изиграха безобразно първо полувреме, когато бяха неузнаваемо слаби и безлични. След почивката обаче се разиграха, вкараха и заслужено си взеха точката и класирането напред в турнира.

Лудогорец започна здраво мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле. Българите обаче се отчетоха тези първоначални минута само с един неточен удар на Мисиджан и след това леко се поприбраха. Това естествено бе зелена светлина за домакините, които на свой ред взеха инициативата и се настаниха трайно в половината на българите.

Така се стигна до 25-ата минута, когато с първото сериозно положение в мача Хофе вкара. Тогава Хак центрира отдясно към Окс, който след удар от точката на дузпата опъна мрежата на Лудогорец за 1:0. В следващите минути германците изцяло контролираха мача, докато разградчани бяха твърде плахи и не можеха да вържат три точни паса.

След половин час игра Марселиньо стреля с глава, но неточно и с това се изчерпаха всички хубави неща за българите. Уникално слабо първо полувреме, в което Лудогорец не успя да се противопостави на резервите на Хофе.

Германците започнаха здраво и второто полувреме, като последователно изпуснаха две страхотни положения чрез Окс и Росипал. Отговорът на Лудогорец бе остър удар на Марселиньо, но топката мина до гредата. В 50-ата минута Росипал се озова на чиста позиция и стреля остро, но Ренан спаси.

Девет минути по-късно резервата Кешеру можеше да изравни, но не успя да преодолее Кобел. Лудогорец натисна и заслужено изравни. В 62-ата минута Марселиньо изведе Вандерсон, той си пое топката и от воле опъна мрежата за 1:1. Домакините скочиха на съдията и поискаха игра с ръка на Вандерсон, но такава не бе отсъдена.

В следващите минути действията се пренесоха в средата на терена, като темпото сериозно падна. Така се стигна до 83-ата минута, когато Кешеру си изпроси директен червен картон и българите останаха в намален състав. До края Лудогорец задържа равенството и така продължава напред в турнира.

Вижте още новини за спорта в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
Не си прав. Първо, това "обединение" около даден спортист кърти на живоковизъм. Второ, не е редно някакъв частно-легионерски проект да си присъединява ролята на национален отбор. И трето - точно троловете, които хвалят Лудите, бяха срещу Григор. Но това са подробности. Разделението между феновете е нещо нормално. Обществото следва да се обединява около по-важни неща извън спорта.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелееее.....коментар 47 ???!!!Дали не е пукн***л вече от злоба....ХахахахахахахахагаДобре де,може ли да има подобен случай...ХахахаАх,колко те съжалявам,анонимнико!
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 48Хайде сега обясни основната идея на коментара си ?!Абсолютна словесна цапаница със смехотворни претенции за аналитичност !Единствено,което човек може да разбере от нея е,че си крайно пр()ст,дълбоко к()мплексиран,злобен завистник и с недоразвит ум !Муха,тази злоба,която хвърляш е бумеранг !Запомни го !Мълчи си в тези случаи иначе ще се самоубиеш !
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не наричайте хората "расисти", само защото не ви харесват "проекта". Безогледното лепене на етикети си е чисто тролене. С кеф мога да си гледам националите на Япония, примерно, или елиминациите за Купата на Африка. Това не значи, че трябва да ми харесва играта на Лудите, стратегията, стила, резултатите.Много чужди спортисти и отбори са ми по-симпатични от вашия антибългарски проект. Вкл и Хофенхайм - някъде между 100 и 120-о място сред лбюбимите ми чужди тимове.
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На никой не му пука. Щели били да минат малко по на горе във второразредния турнир с двата си автобуса легионери. При това с грозна игра, голям късмет и странни съдийски толеранси към мръсната игра на Моци, Дяков и сие. Балона си върви към спукване. Не станало снощи, ще стане в рамките на този шампионат.За Момента Лудите (с леко подпиране) са на едно ниво с Хофенхайм. Но перспективата пред германския отбор е голяма, докато на Латинорец това му е тавана.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото,в последните 15г.не се сещам за нещо случило се в България,което е обединило народа с положителната си осенка и единодушно е направило обществото мъничко щастливо .АМИ НЯМА !!Но не защото липсва такова нещо,а защото народа ни е подъл,злобен,завистнически.*** скочиха срещу Г.Димитров,сега Лудогорец,разцеп с Евровизия...Това е ! ЖАЛКО Е !!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало българи и затова неможело да бъдат за Лудогорец.Няма по-висшо самоунижение и посмешище от това да претендираш за патриотизъм подкрепяйки чуждопоклоннически опонента срещу БЪЛГАРСКИ отбор !А къде са конкурентните българи,тогава ? Хайде,някой да отговори.Къде са ?Поинтересувайте се за философията на съвременния футбол и погледнете как стоят нещата в европейските грандове !Никой не ви задължава да сте за Лудогорец,но да плюете по него е ПРЕСТЪПЕН ЦИНИЗЪМ !
38
3
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Абе расисти затворете си устите смешни ставате вече!
37
0
 
4
 
! Отговори
Фиорентина преди 6 години
Искам на жребия да се падне Арсенал-ще направя всичко възможно да се дотътря до Разград.
36
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 6 години
Мхмм, много злоба у феновете на Литекс, бе! Стегнете се малко, викайте си за Гришата и оставете Лудогорец, те играят на друго ниво.
35
2
 
6
 
! Отговори
Фиорентина преди 6 години
Едни гледаме футбол,други гледат телата и кожата на играчите.Шпикера си го знаеме и от преди с неговите: какви "стройни","млади"-така се заплесна,че на 20 -пъти обърка в коя половина се пренася играта.За Лудогорец май наистина е по-добре да докара някой от големите отбори и 2-та позиция има логика.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен понеже Лудогорец ги бълва на конвейер... стегнете се, едно R.I.P. за българския футбол и дотам...
33
11
 
13
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Вродената у немците надменност към всички тъмнокоси и тъмнокожи им изигра много лоша шега, особено на треньорчето им дето гледаше кат изпаднал германец при Сталинград. Българина - патриот Дяков по стара българска традиция раздаде ритници и получи пореден жълт картон. Домусчиев взе пари за още едно Ламборджини а сиромасите у нас обявиха това за висша патриотична изява.
32
1
 
23
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Действително най-добре стояха нещата в "Лудогорец" при Дерменджиев. Моето уважение към Херо......но! Бразилците от Разград показаха изключително слаба игра през първото полувреме и моментни проблясъци във второто. Провряха се! Чист късмет!
31
3
 
14
 
! Отговори
майорски преди 6 години
добре 4е Лудогорец няма толкоз голяма агитка ...и фенска маса ... ина4е ако това беше ЦСКА или Левски да са изхвърлили Херо от отбора с ритници ! Херо осакати отбора !
30
13
 
7
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Жалко равенство между два жалки отбора с претенции за величие. Единият бил "български".
29
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте обяснявали как в Лудогорец няма българи. Нали постига успехи? Вашите велики школи с традиции по 100 години къде са? Да сте произвели един футболист от класа за последните 10 години? НЕ. Точка по въпроса.
28
5
 
21
 
! Отговори
Разградлия преди 6 години
Много са заблудени тия дето копнеят да видят българи да ритат в отбора. Аве, не виждате ли че всички дето ритат не само в Лудогорец, а по света, са все разни негpи, но собствениците и треньорите са винаги бели. Погледнете им родните държави, всички са *** и беднотия, а вие искате да сте като тях ли? Не е повод за гордост, да си от народите дето умеят да ритат, а да си от народите дето умеят да въртят бича и да правят организация.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не заслужаваха,ама айде.Нападението куца яко,пък и онзи пропуск дето не можаха да уцелят опразнената врата.............
26
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде видяхте орли между тези чуждоземни гарванчета? За България ли играят или за кинти? Дреме им за България, за пари е всичко. Преди им се радвах но откакто се разбра, че Гела иска ФС да му е слуга, да е шампион всяка година, отписал съм ги.