"Орлите" успяха: "Прелетяха" през групите на Лига Европа

Разградчани извъртяха 1:1 с Хофенхайм в Германия
Обновена: 8 дек 2017 06:55 | 7 дек 2017 22:15, Петя Славова
84
"Орлите" успяха: "Прелетяха" през групите на Лига Европа
Снимка: Reuters

Лудогорец извъртя 1:1 с Хофенхайм в Германия и успя да се класира на второ място в Група "С" на Лига Европа. Така "орлите" ще продължат евроучастието си и на пролет, тъй като заедно с Брага преминават в следващата фаза на турнира, предаде Gol.bg.

Домакините дръпнаха в резултата след гол на Окс (25), но разградчани стигнаха до скъпоценното равенство след попадение на Вандерсон (62). По този начин Лудогорец успя да прескочи тежката си група и през 2018 ще очаква още евро битки.

Трябва обаче да се отбележи, че "орлите" изиграха безобразно първо полувреме, когато бяха неузнаваемо слаби и безлични. След почивката обаче се разиграха, вкараха и заслужено си взеха точката и класирането напред в турнира.

Лудогорец започна здраво мача и още в началото притисна домакините пред наказателното им поле. Българите обаче се отчетоха тези първоначални минута само с един неточен удар на Мисиджан и след това леко се поприбраха. Това естествено бе зелена светлина за домакините, които на свой ред взеха инициативата и се настаниха трайно в половината на българите.

Така се стигна до 25-ата минута, когато с първото сериозно положение в мача Хофе вкара. Тогава Хак центрира отдясно към Окс, който след удар от точката на дузпата опъна мрежата на Лудогорец за 1:0. В следващите минути германците изцяло контролираха мача, докато разградчани бяха твърде плахи и не можеха да вържат три точни паса.

След половин час игра Марселиньо стреля с глава, но неточно и с това се изчерпаха всички хубави неща за българите. Уникално слабо първо полувреме, в което Лудогорец не успя да се противопостави на резервите на Хофе.

Германците започнаха здраво и второто полувреме, като последователно изпуснаха две страхотни положения чрез Окс и Росипал. Отговорът на Лудогорец бе остър удар на Марселиньо, но топката мина до гредата. В 50-ата минута Росипал се озова на чиста позиция и стреля остро, но Ренан спаси.

Девет минути по-късно резервата Кешеру можеше да изравни, но не успя да преодолее Кобел. Лудогорец натисна и заслужено изравни. В 62-ата минута Марселиньо изведе Вандерсон, той си пое топката и от воле опъна мрежата за 1:1. Домакините скочиха на съдията и поискаха игра с ръка на Вандерсон, но такава не бе отсъдена.

В следващите минути действията се пренесоха в средата на терена, като темпото сериозно падна. Така се стигна до 83-ата минута, когато Кешеру си изпроси директен червен картон и българите останаха в намален състав. До края Лудогорец задържа равенството и така продължава напред в турнира.

Вижте още новини за спорта в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Домус ага пак огладня оправете тия диеми бре на англииското кво правите там спите ли
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 67Да не се задавиш с безплатния кренвирш подарък от Домус..агата,Дано и зъби да имаш, че по телевизията дават само едни беззъби *** със зелени шалчета, нямат сили да подкрепят като едни истински фенове
63
1
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Вече е време Червената агитка да спре с Лудогорец и подхване Етрополец.
62
2
 
4
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Само изричението " Хофе не искаха да продължат в лига Еврооа" ми е достатъчно !Всяка буква изписана за отговор на тази идиотска мисъл е чиста загуба на време и емоционален ресурс !
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе,няма само да ви дежурим в пълната с кошмарни с?лтаци София !!Като искате да гледате ЕВРОПЕЙСКИ ГРАНДОВЕ ще пътувате вие !Ай ,дано се паднат Арсенал,Милан,Атлетико.....Да ги гледате по тв малко вие !Те като хуни,усмели ли се нещо приветливо да излезе от София и започват: р?заци,лайнуходец,селяни,олигарх,Домус ага,нямало българи,..Айде....пътяяяя....Млък и ще се покланяте!
60
5
 
8
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Лудогорец е най-успешният отбор в съвременния футбол на България ! Най-грамотния и най-можещ ! Това не означава,че всеки трябва да ги харесва и подкрепя,но означава,че при положение е единствен ,представляващ Бг,не трябва да бъде плют.Порицавам тези,които слагат маската на всякакви смешни и нелепи аргументи ,за да прикрият неистовата си злоба! Аз не харесвам Биг Брадър- не го гледам и не го коментирам ! Така направете и вие с Лудогорец !Чиста работа !Защото ,когато фактите говорят.......
59
5
 
9
 
! Отговори
бивш левскар преди 6 години
Бразилци, наемници, антибългари - както и да ги наричат ги предпочитам за гледане от сегашните аматьори на Левски.
58
6
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Патетично... Сменете си пиарите. Няма да правим национален празник от всяка ваша точка. А Хофе просто не искаха да продължат в ЛЕ. Липсата ви на загриженост към развитието на местните таланти е само 1 от точките, по които не ми харесвате. Ваше право е да провеждате НЕпатриотична стратегия, но не и да я пробутвате за патриотизъм. Не я смятам и за печеливша в дългосрочен план. Дразнещото в случая е комуникацията ви - щото няма връзка с реалността и разкрива недекватни претенции.
57
5
 
10
 
! Отговори
Mitkyla преди 6 години
До 61Ами станало,нестанало това е.Факт е че това е най-добрия БГ отбор,макар и да няма много българи в него.Вместо да плюем и да се дразним трябва да се радваме че има БГ представител в тази фаза на турнира.Привърженик съм на Левски,но това което прави Лудогорец трябва да радва всеки БЪЛГАРИН.Надали скоро време Левски или ЦСКА или който и да е друг отбор ще достигне тази фаза,за да се радваме и на други успехи,така че това е,да бъдем благодарни и на малкото което постига БГ отбор
56
3
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Хахаха,остави ме мен....какъвто съм-такъв съм.Може да не съм интелигентен,но не е нужно да съм белязан с печата на гения ,за да разбера,че фитбола не ти е силна страна !И като философия,бизнес,самата игра....Така че АЗ определям компетенцията ти за примитивна.Относно това,че Хофе ти е по-симпатичен и си бил за тях- твой личен избор.Но да се криеш зад маската на патриотизма с аргумента,че няма българи в Лудогорец и да си за Хофе заради това, е твоя лична ТРАГЕДИЯ
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой знае какво е станало чак толкова, нищо не става от Лудогорец
54
1
 
1
 
! Отговори
до трола 56 преди 6 години
Не си ти авторитета, който ще определи, кое ми е в компетенцията, и кое не. Факта, че си изпускаш нервите - просташки обиди, етикети, страх от чуждото мнение и пр. показва: 1. че не блестиш с интелект 2. че не си прав 3. че си склонен към насилие. В този ред на мисли, никак не ти пасва ролята на морализатор, даващ акъл.
53
1
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Не визирах спорта !Именно ,посочете ми нещо около ,което обществото ни се обедини !!!Нещо позитивно,обаче...
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
55 тиИ ти написа 3,4 коментара за 10 мин.Това също те прави ***! Никой не може да ти е съдник,всеки има право на мнение и гледна точка ! Но едно е да напишеш НЕ ХАРЕСВАМ ЛУДОГОРЕЦ,друго е ДАНО СЕ ПАДНАТ С НЯКОЙ,КОЙТО ДА ГИ УНИЖИ !Това порицавам и ненавиждам !!Ай,лек ден...
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49 Като не си схванал "основната идея", тъпчо, извикай някой по-схватлив, че да ти я обясни.
50
4
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Никой не те кара да харесваш и гледаш Лудогорец бе,см()таняк! Гледай каквото ти харесва,но не коментирай теми извън компетенцията си !Фактът ,че Лудогорец преминават групи в европейски турнир,е достатъчно красноречив,че нивото на този отбор е класа над останалите в Бг ! Представлява Бг и носи коефицент на страната НИ ! Дава възможност на останалите отбори да сверят часовника ! Мотивира децата ! А който българин е достоен,ще отиде там !Който плюе по Лудогорец не показва нищо друго освен злоба
49
2
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Ти не си "потресен", нито си се загрижил за страната или емигрантите й. Ти просто постваш възможно най-удобния спам в полза на еди кой си. Никой не е длъжен да ви харесва проекта, нито е длъжен да приема личният ви интерес за "национална кауза", нито е длъжен да ви харесва играта. Прекомерната престорена патетика е много смешна инак. Продължавай да твориш вицове.
48
4
 
0
 
! Отговори
до 50 трола на смяна преди 6 години
Да НЕ харесваш играта на даден отбор, да отбележиш съдийско подпоиране и да НЕ смяташ груповата фаза на ЛЕ за високо ниво НЕ е "злоба" а мнение. Никой не е длъжен да ви харесва сбирщайна. Много тролски сте я подкарали - нищо по същество не пишете, само лепите етикети. Това вашето и чисто тролене.л
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ КОМЕНТАРИТЕ !!ОТВРАТЕН СЪМ !!Много умни хора избягаха от Бг не само заради парите !Те избягаха заради злобата,манталитета,завистта,предателството,простащината ....Може ли да има толкова нисши същества !?Никой не може по своя воля да стане обичан,но в неговата власт е да бъде почитан !Европа призна Лудогорец ( БЪЛГАРИЯ ), а българите ги кълнат !Ами замълчете си поне бе....
46
0
 
2
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Нищо, освен голи твърдения, не прочетох в жалката ти реплика.Посочи, с кое конкретно не си съгласен и кое изречение конкретно не си разбрал. Копи го тука да видим. Постнал си някакви голи твърдения, които може да лепнеш под който си искаш текст. Вкл и товоята собствена словесна полюция. Колкото до претенциите - те са само в кухата ти тролска глава. Изразяването на мнение не е "претенция за аналитичност", Саше.