Магьосникът Роналдиньо каза сбогом на футбола

Новината потвърди неговият агент и брат Роберто де Азис
17 яну 2018 12:15, Красимир Ангелов
12
Магьосникът Роналдиньо каза сбогом на футбола
Снимка: Reuters

Бразилската легенда Роналдиньо сложи край на кариерата си.

Новината потвърди неговият брат и личен агент - Роберто де Азис. Той заяви, че няма никакъв шанс бившият ас на Пари Сен Жермен, Барселона и Милан да се завърне на терена професионално.

"Роналдиньо спря с футбола. Край. Възможно е след Мондиал 2018 да организираме нещо голямо, може би през август. Ще организираме събития в Бразилия, Европа и Азия. Естествено, планираме и прощален мач с националния отбор", заяви братът на магьосника с номер 10 в интервю за Globo".

За последно Роналдиньо се появи в официален двубой през 2015 година с екипа на Флуминензе. В славната си кариерата той е играл още за Гремио, ПСЖ, Барселона, Милан, Фламенго, Атлетико Минейро и мексиканския Керетаро.

Той стана световен шампион през 2002 година, а освен това е печелил Купата на конфедерациите (2005) и Копа Америка (1999).

На клубно ниво Роналдиньо е победител в Шампионската лига през 2006 година, двукратен шампион на Испания (2005, 2006), двукратен носител на Суперкупата на Испания (2005, 2006), шампион на Италия (2011) и победител в Копа Либертадорес (2013). През 2005 година бразилецът спечели и "Златната топка".

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: футболРоналдиньо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отличен футболист, но като всеки бразилец не успя да се развие на макс. Удари го на живот рано и замина на долу. Манталитета им ги прави добри , но и той ги проваля после , като видят парите.
11
1
 
4
 
! Отговори
До Веско от 3 преди 6 години
Веско,гледал съм Пеле и Гаринча ,Ди Стефано и Хенто ,Боби Чарлтън и Боби Мур,Шнелингер и Зеелер,а ти ми говориш за 80те години .На 70 съм-1948/ и всичко това съм го гледал вреално време.Но тук става дума за Роналдиньо,а не кой какво е гледал и видял. М/у впрочем помниш ли Муртаз Хурцилава и Реваз Дзодзоашвили-видни рендета от СССР/майтап бе/,ама и тях съмгледал,както и всички големи от 1955 до днес.Бъди здрав.
10
2
 
6
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Един от последните легенди които играха за футбола а не за парите
9
1
 
1
 
! Отговори
Веско преди 6 години
До На добър път!Ех, ако пък беше гледал Зико, Фалкао и д-р Сократес...
8
0
 
17
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Браво на него !!! Поне не е като Бербатката да се излага за пари
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромно уважение за тази легенда.Наистина беше удоволстие да гледаш играта му.Все едно беше вчера Световното 2002 в Япония и Корея...
6
0
 
24
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Великан! Един от най-добрите играчи, които съм гледал...да е жив и здрав!
5
0
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
До На добър път! 3Много си прав, истинско удоволствие бе да го гледам, един от последните магьосници във футбола! Да е жив и здрав!
4
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз шебек още ли играеше ???
3
3
 
41
 
! Отговори
На добър път! преди 6 години
Беше удоволствие да го гледаш.Играеше със сърце и фантазия.Личеше му че изпитва радост от играта,за разлика от един който изпитва радост от парата.В Барселона беше неудържим и правеше уникални неща а взе под крилото си и Меси..Какво чудо бяха.Сега като гледам как надуват ,,балона КР. Роналдо"се чудя колко много правят парите и рекламата а не реалното мнение за даден футболист. Роналдиньо,Феномена Роналдо бяха футболисти а не манекени-лакоми и зализани.
2
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя забатия жив ли в бре
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRATA NA RONALDINIO I NASHIAT PEVEZ SA PARVI BRATOVCEDI.