Майстор! Легендата Буфон с юбилейно спасяване за Юве

Парирал е почти половината удари от бялата точка в кариерата си
31 яну 2018 10:20, Веселин Коларов
6
Майстор! Легендата Буфон с юбилейно спасяване за Юве
Снимка: Juventus.com

Най-добрият вратар на планетата – Джанлуиджи Буфон, спаси юбилейната си дузпа №20 на вратата на италианския хегемон Ювентус. Това стана при снощната победа с 1:0 над Аталанта в първи 1/2-финален мач за Купата на страната. 

В 25-ата капитанът на "бианконерите" хвана изстрела на Алехандро Гомес в долния ляв ъгъл, като срещата на стадион "Атлети Азури д'Италия" беше завръщане за него след почти двумесечно отсъствие заради контузия.
 
Първият париран наказателен удар на Буфон за Юве е при успеха с 3:0 над Удинезе през сезон 2001/02. При резултат 0:0, Роберто Муци застава зад топката, но не успява да преодолее бъдещата легенда.
 
Иначе за цялата си кариера Буфон е спасил внушителните 31 от 68 дузпи. Дебютната отразена е през сезон 1996/97 срещу знаменития германец Оливер Бирхов, но тогавашният му отбор Парма губи с 1:3 при гостуването си на Удинезе. Игор Пероти от Бари пък е първият футболист, който успява да преодолее Буфон от бялата точка. Това става през 1995 г. при 1:1 срещу Парма.
 
Иначе по две дузпи Буфон е хващал на бразилеца Роналдо, Роберто Баджо, Франческо Тоти и Адриан Муту.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Элен преди 6 години
Тези космически пари които дадоха навремето, дори като сметнем инлфацията изглеждат смешни пред това което получиха. Най-великият вратар, който остана с тях и в Серия Б, преживя няколко тежки контузии, никога не успя да спечели Шампионската лига, колкото и да са ги рязали и на клубно, и на международно ниво гък не е казвал на съдии и противници.
5
2
 
7
 
! Отговори
juve преди 6 години
56 милиона за вратар през онези години - представете си за какво става въпрос. от пръв поглед се виждаше, че това ще е легендарен футболист.
4
1
 
9
 
! Отговори
Проти преди 6 години
Игор Проти, а не Пероти :)
3
1
 
9
 
! Отговори
111 преди 6 години
ЛЕГЕНДА!!! Сещам се 2001 като премина в Юве...еххх ГОЛЯМ много много ГОЛЯМ!!!
2
2
 
17
 
! Отговори
Е преди 6 години
Даже много голям...
1
1
 
23
 
! Отговори
Е, преди 6 години
голям...