Любимец на ЦСКА наказа Лацио и смълча "Олимпико"

Жуниор Мораеш вкара великолепен гол за 2:2
2
Любимец на ЦСКА наказа Лацио и смълча "Олимпико"
Снимка: Reuters

Бившият любимец на феновете на ЦСКА Жуниор Мораеш донесе скъпоценното равенство на Динамо Киев - 2:2 като гост на Лацио в първи мач от осминафиналите на Лига Европа. След нулево първо полувреме двата отбора се надпреварваха да бележат през второто, а Мораеш вкара в 79-та минута за 2:2.

Преди това Динамо поведе в 52-та минута чрез Виктор Циганков, а "орлите" успяха да направят обрат след попадения на Чиро Имобиле (54) и Фелипе Андерсон (62). В 95-та минута Имобиле удари и греда. Така реваншът в Украйна се очертава да бъде повече от интересен.

Двубоят започна равностойно, но постепенно “орлите” овладяха инициативата. В 13-та минута Филипе Андерсон опита удар от далечно разстояние, но топката мина малко встрани от гредата. Малко след това и Душан Баста отправи силен удар, но точно пред голлинията негов съотборник сложи без да иска тялото си и спаси гостите.

Като цяло това бяха най-интересните моменти през първата част, в която гостите от Киев предимно се бранеха и не създадоха никакви опасности за Лацио.

Второто полувреме започна много интересно. В 52-та минута Динамо Киев поведе, когато Виктор Циганков дебнеше на задна греда след удар на Артьом Бесиедин. Циганков спря топката с гръб към вратата и я насочи зад голлинията ефектно с пета.

Отговорът на Лацио не закъсня и само две минути по-късно Чиро Имобиле изравни. Фелипе Андерсон изведе нападателя сам срещу Денис Бойко, а голмайсторът на Лацио само това и чакаше - 1:1.

Добрите изяви на “орлите” продължиха и в 62-та минута стигнаха до пълен обрат. Сергей Милинкович-Савич намери по прекрасен начин връхлитащия на скорост Андерсон, който с премерен удар с левия крак вкара втори гол за Лацио.

Динамо обаче загатна, че не се е предал, когато в 66-та минута Йосип Пиварич бе останал сам срещу Томаш Стракоша. Вратарят на италианците обаче успя да спаси. Украинците все пак стигнаха до изравнителния гол в 79-та минута. Жуниор Мораеш получи една топка на границата на наказателното поле с гръб към вратата. Бившият нападател на ЦСКА се обърна и без да гледа прати топката по прекрасен начин зад Стракоша - 2:2.

До края Лацио натисна в търсенето на трети гол, но гостите от Украйна се отбраняваха много добре и опитваха с контраатаки да направят вечерта за домакините още по-тежка. В 5-та минута на даденото продължение Имобиле бе изпуснат от защитниците на гостите и технично копна топката над Бойко. Топката обаче така и не пожела да влезе във вратата и се отби в страничната греда.

Всичко за мачовете в Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
МакКонар преди 6 години
Голям играч е ЖР. Мораеш. Навремето меценатът Домусчиев отказа да плати един милон лева, за да го вземе в Разград, само и само да не ги даде в България. Той също отказа да вземе Гари Родригез от Левски за още по-малко пари. След това даде три милиона лева за Браян Ангуло. Сещате ли се? Едва ли, защото той толкова и игра. Пишман бизнесменът ограбил държавата с над един милиард лева такива сделки прави!