Меси с признание: Плаках след загубените финали!

"Световното в Русия е последният шанс на това поколение"
19 мар 2018 17:30, Красимир Ангелов
51
Меси с признание: Плаках след загубените финали!
Снимка: Reuters

Звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси призна, че е плакал след тежки загуби като пораженията с националния отбор на ствоята страна в поредицата от финали.

Както е известно, "гаучосите" с Лео в редиците загубиха финала на Мондиал 2014 от Германия в продълженията с гол на Марио Гьотце, а в следващите две години два пъти паднаха от Чили след изпълнения на дузпи във финалите за Копа Америка.

"Плакал съм много пъти заради подобни мачове, за загубени финали. Причината е, че те означават много, а аз не успях да сбъдна мечтата на родината ни", изля душата си Меси пред аржентинския канал La Cornisa.

"Тези три финала бяха много голям удар по нас. Очевидно изглежда така, че достигането до тези финали изобщо не ни помогна. За съжаление, ние сме зависими от резултатите. С това поколение в националния отбор чувстваме, че ако не станем шампиони на световното в Русия, няма да имаме друга възможност", призна нападателят.

"Представям си как играя на финал и го печеля, как вдигам световната купа. Това е мечта, която винаги съм имал и тя става още по-голяма преди всяко следващо световно първенство. Надявам се шампионатът в Русия да е страхотен за нас. Моята мечта е като вашата. Искам да изживеем нещо подобно на 2014 година, която беше незабравима. Но този път резултатът да е малко по-различен и ние да донесем трофея в Аржентина", допълни Меси.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи долу философстващия, НИЩО НЕ СИ ГЛЕДАЛ! Марадона правеше положения,твореше по терена, когато мача се закучеше сам се нагърбваше и всички специалисти казват ,че той е много по-голям лидер.Неслучайно игра 2 финала на световно с много по-слаби съотборници от Меси ,ама ти не знаеш играчите. Да не говорим как от никакъв отбор направи хегемон в най-доброто първенство ,където всички до 10-о място имаха носител на Златната топка ,а Марадона беше над всички.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая глупост за 10 сезона като я прочета и ме напушва смях. Пеле, Пушкаш, Еузебио, Мюлер, Бекенбауер имат по 10 сезона. Само Бастен и Феномена ги нямат и то поради касапския футбол, заради който почнаха промените , инструктажите на съдиите и т.н. които привилигироваха сегашните и доведоха до симулациите и рекордите по дузпи. Марадона 79-а е световен за юноши, 90-а най- добрия на световно. Общо взето пак лапетии си пишат глупости. Меси и Роналдо НЕ СА най и никога няма да бъдат. Футболът е друг!!!
46
1
 
1
 
! Отговори
Истината 4 преди 6 години
Препоръчвам следните клипове в ютюб -Lionel Messi - The World's Greatest - 3rd Edition - HD и Cristiano Ronaldo - All 50 Hat-Tricks in Career - 2008/2018. После кажете, че не са най-големите...
45
0
 
4
 
! Отговори
Истината 3 преди 6 години
Какво искате от Меси? Играе като нападател и има над 600 гола в кариерата си, играе като фалшива деветка или крило, и има близо 300 асистенции и един куп невероятни пробиви, играе като плеймейкър и сам съсипва цели защити, освен това дава и пасове, от които ти пада ченето. И всичко това го прави от 2007 насам най-редовно.Кристиано? Голове с глава, ляв, десен крак, пети, статични положения, скорост, сила, отскок, издръжливост, психика. Има го всичко. И той доминира от 07' досега. Най-големите!
44
0
 
3
 
! Отговори
Истината 2 преди 6 години
60-те - Еузебио, Чарлтън, Ривера. 70-те - Кройф, Бекенбауер, Мюлер. 80-те - Марадона, Платини, Ван Бастен, Румениге. 90-те - Феномена, Зидан, Малдини, Кан. 00' - Роналдиньо, Меси, Кристиано. 10'- Меси и Кристиано.СПоред мен, Меси и Кристиано са най-великите. Защо? Заради постоянството им. Футболисти с невероятни качества е имало винаги, но разликата между тях и днешните Меси/Роналдо, е че последните играят на топ ниво повече от 10 години, и счупиха почти всеки възможен рекорд.
43
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Трудно е да се сравняват играчи от различни десетилетия, а пък остави да са от различни поколения и епохи. Футболът става изцяло професионален едва от 50-те години на миналия, затова истинските легенди датират оттогава. От 50-те можем да отличим имена като Стенли Матюс, Пако Хенто, Диди, Гаринча, Копа, Пушкаш. Но най-големите са Алфредо ди Стефано и Пеле. Ди Стефано стои в основата на 5-те поредни КЕШ на Реал, а Пеле е най-големият магьосник, който света е виждал дотогава.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКой ти говори за роналдо... Прочети малко история...
41
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 38А ще имаш ли благодушието да признаеш Иниеста, който е световен шампион и не е играл в Лацио?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дo 38 To и Кристиано Роналдо ще го призная за по-добър от Меси, когато отиде във Валядолид и ги направи шампиони, брат!
39
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Меси не е станал световен шампион, само заради чукундурите, дърветата и малoумниците в отбора с него. Той им раздава извънземни пасове, прави им играта, а те пропускат детински положения, особено Игуаин, Тевес, Агуеро, Ди Мария особено...
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меси ще го призная за по добър от Марадона когато отиде в Лацио и ги направи шампиони на Италия, въпреки че в момента калчото е много слабо..
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 36 Той и Пеле е признат за краля на футбола. Ще ме разплачеш от смях, бе. Като е най-великият Али, що е бил нокаутирван, бе, разбирач? Виталий даже не е падал в нокдаун, камо ли в нокаут.
36
0
 
1
 
! Отговори
До 38 годишния преди 6 години
Хърбавият Касиус Клей е най бързият боксьор в тежка категория в историята на бокса.От Сони листън до Форман,сума ти нокаутьори му паднаха в краката.А за издръжливоста на ,,ченето му"най добре знае Джо Фрейзър.Клей/Али/ е признат от ЦЯЛАТА БОКСОВА ОБЩЕСТВЕНОСТ за най добрия в тежка категория за всички времена. А *** ти и него си гледал ,,на кино".Тоя интернет ви изпи мозъците бе деца Ако наистина си на 38 и мислиш така като 16 годишен......не е добре работата..ЧАО!!!
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 34 На 38 години съм, а ти се изложи като кифладжия.... я гледай поне един мач на най-великият Виталий Кличко който никога не е надиграван в кариерата си въпреки двете си загуби поради други причини. И викаш тоя хърбавия Али 202 сантиметровия Виталий нямало да може да го докосне? Ти да не си живял в кашон цял живот, бе? Говорим за Виталий, не за Владимир! Огромна е разликата.
34
0
 
1
 
! Отговори
До33 преди 6 години
Спора е безмислен.Ще поживееш ще видиш и ще нарече *** някой с 30 години по-млад разбирач.Няма смисъл живота ще ти покаже.На мен ми стига това че съм видял 100пъти повече футбол от теб.И не налитай като ултрас че точно заради тях се изпразниха стадионите. А за Али съвсем се изложи,Кличко няма шанс да го докосне,как ще го свали.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 32 Аз кво ти казах, бе? Гледал съм на живо и стари спортни постижения и сегашни. И като ги видя на запис- ми те са си същите. дадох ти пример с Юсейн Болт и други спринтьори. *** те са аматьори пред него бре! Гледал съм ги и на запис и на живо. Гледал съм и марадона на живо по телевизията и на запис и няма как да го сравниш с Меси. Оня играе на забавен кадър все едно.. Как ще сравняваш примерно Мохамед Али с Виталий Кличко? Нали Виталий ще препарира Али още в първия рунд!
32
1
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Не! Искам да ти кажа че ти си гледал 100 мача на Меси или Роналдо.Онзи,,бъдещияг" ще гледа като теб ИЗБРАНИ МОМЕНТИ или някой избран мач но твоите впечатления винаги ще са повече ипо точни.Е ако човек е пристрастен към определени футболисти и отбори ,това е друга бира.За мен са паметни легендарният Аякс от началото на 70те.Съвсем нов ,друг футбол.А ти го гледаш като нещо ,,вехто" Или ГФР с Бекенбауер,Нетцер,Мюлер и т.н.Разбери никой клип,филм или запис не маже да се сравни с живото кето си видял
31
2
 
2
 
! Отговори
ФЕНОВЕ но ФУТБОЛА преди 6 години
Гледали сме в игра - Пеле...Гаринча...Б. Чарлтън...Д. Бест....Еузебио...Алберт...Фалкао...Бекенбауер...Г.Мюлер....Неескенс...А. Роси...Д.Реп...Роналдо-бр...Роналдиньо....Марадона...Пасарела ...Зико...д-р Сократес...Марко ван Бастен ...Зидан...Платини !..ЕДИНОДУШНИ СМЕ ...1 е РОНАЛДО....а МЕСИ е ГЕНИЙ.....А РОНАЛДО + МЕСИ < КРОЙФ !
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Мда, гледал съм Пеле от архива, гледал съм и Гаринча. Гаринча за мене е класа над Пеле. Жалко че се е пропил иначе велик талант...даже и по-добър от ,марадона като техника. Но няма как Гаринча Пеле, Гаринча и марадона да ги сравняваме с Феномена, Роналдиньо. Искаш да ми кажеш че като гледах Донован Бейли, Като гледах Морис Грийн на 100 метра на живо, не мога да раззлича класите им спрямо Юсейн Болт, ако сега ги гледам на запис? Що си такъв ***, бе?
29
0
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
и бразилците са по-силни от 2014та .... а пък ГЕРМАНИЯ С рОЙС този път и нападатели във форма като Гомес , Вагнер и Вернер ше къртят яко на световното .... Аршжжнетиците в нападание са супер ама от та нататък ми се струват по-слаби от 2014та ...Масшерано и той залезна ....защитата ми се струва лабава .....за мен лично трудно ше сепчеля първнеството въпреки наличието на Меси .....