Революция в ШЛ: УЕФА обяви грандиозните промени

Новите правила засягат Лига Европа и Суперкупата
27 мар 2018 18:07, Веселин Коларов
7
Революция в ШЛ: УЕФА обяви грандиозните промени
Снимка: Reuters

Европейската футболна централа обяви някои големи промени в Шампионска лига, Лига Европа и Суперкупата на Стария континент, които ще влязат в сила от следващия сезон 2018/19. 

Една от най-значимите е въвеждането на четвърта смяна, от която треньорите ще могат да се възползват в плейофите при продължения от 30 минути. Освен това групата на отборите за решаващите мачове се увеличава от 18 на 23 футболисти, което означава по-дълга скамейка.
 
УЕФА потвърди и промяната в началните часове на срещите, за които Gol.bg вече писа. Повечето мачове ще стартират от 22.00 ч. наше време, в груповата фаза ще има по два сблъсъка във вторник и сряда от 19.55 ч. Всички двубои от последния кръг ще се играят по едно и също време, както е на световните и европейските първенства.
 
До 1/8-финалите в Лига Европа мачовете ще започват в 19.55 ч. и 22.00 ч. а след това всички ще са от 22.00 ч. Също така след края на груповата фаза двата турнира, отборите ще могат да картотекират по трима нови състезатели без всякакви ограничения.
 
Това означава, че футболист ще може да играе в Шампионска лига за новия си отбор, ако през есента е носил екипа в надпреварата на друг тим. Именно това правило спираше големите трансфери през януари и в момента Барселона не може да използва Филипе Коутиньо.
 
Отбор, спечелил три пъти поред Лига Европа или триумфирал над пет пъти в надпреварата (б.р. - в това число и Купата на УЕФА), ще може да играе със специална емблема на екипите си. В момента с това постижение може да се похвали единствено Севиля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: УЕФАШампионска лига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Освен това, - но нашите медии никога няма да го публикуват, - УЕФА няма да допусне ЦСКА в евротурнирите докато не се разбере с Н.Р.Корея за откраднатата й емблема.
5
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Занимават се с глупости вместо да направят наистина полезни промени, като въвеждане на швейцарска система в ШЛ и ЛЕ 8 или 10 кръга - швейцарската система намалява случайностите, дава шансове на по-слабите отбори, свежда до минимум уговорките, тъй като загуба може да прати отбор с десет места надолу и т.н. Единственият недостатък е големият брой мачове, но се компенсира с излишък от предимствата
4
1
 
8
 
! Отговори
BatBulgar преди 6 години
Има ли още балъци, които си мислят, че гледат футбол, а не черно тото? хаххахаха Футболът даже не е английска игра.. крадната е от колониите. Имаште футбол, докато не влязоха големите пари. После има само бягане по терена след една топка за много пари.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си разменят и търгуват играчи всяка седмица.
2
1
 
16
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Нас не ни касаят тези промени, така че все тая. ШЛ ще я гледаме по телевизията.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея са по корумпирани и от нашите политици