Легендата на терена оживява в "Като Гунди"

Авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов представиха книжката
3 май 2018 12:45,
36

Футболните ЦСКА и "Левски" се подготвят за важни дати. В събота ЦСКА ще отбележи своя 70-годишен юбилей преди мача си с "Лудогорец". Ден преди това "Левски" посреща "Ботев" на своя стадион, а непосредствено преди срещата привърженици и двата отбора ще отбележат 75 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди.

Една от големите изненади около честванията ще бъде представянето на детска двуезична книга с истории и спомени за живота и кариерата на легендата на "сините". А днес в подлеза на НДК в "City Stage" от 18:30 часа ще се състои предпремиера на книгата.

"Обърнали сме книжката към подрастващите поколения, за да им поднесем футболната игра като магия, като приказка. Образът му е жив, неговите истории се разказват от поколение на поколение", каза един от авторите на книгата Ивайло Кючуков.

В студиото на "България сутрин" той уточни, че авторите опитват да покажат каква е магията около Гунди. Те извеждат цитати от Георги Аспарухов, че спортният съперник не е враг.

"В момента имаме изключително голяма нужда от достоен пример за подражание. В миналото имаме човек, който е светиня за нас. В книжката не говорим за Георги Аспарухов само като спортист. Едни от основните послания са за Гунди като личност", коментира съавторът на книжката Райчин Генов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Синя краваГ. Аспарухов е роден в София и живял в кв. Редута Завистта на ЦДНА като войник го задължиха да играе за армията което назре до народна революция и привилегированите го заточиха в тракия.
34
1
 
9
 
! Отговори
съвременник преди 5 години
До футболист от ДСАвтора 33 на изречението е уникален ули го френ никога не се е докосвал до до най-интелигентния и скромен български футболист. Червените от ДС го заставиха да играе за чорбарите и да спаси кариерата си ТОЙ игра за филиала им в тракия. 33 не е лошо да чукаш принудително камъни за да ти дойде акъла.
33
12
 
3
 
! Отговори
футболист от ДС преди 5 години
Каква легенда бе, тоя полицай от шесто е бил доносник. Гунди е офицер от държавна сигурност и заради многобройните си доноси е повишен в чин майор. Срам за футбола, а не легенда.
32
1
 
8
 
! Отговори
Цска-София-Евроидиот преди 5 години
Да отпаднеш още на жребия на УЕФА - безценно! Честито на най-големите евроидиооти Цска-София, които постигнаха антирекорд по ранно отпадане от европейски турнири, който няма как да бъде подобрен никога !
31
10
 
1
 
! Отговори
Синя крава преди 5 години
Антверпен поздравява Евроид***тите за 75 г. от рождението на футболиста на Ботев Пловдив - Г. Аспарухов.
30
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше жив, беше подходящ за чистене на калеврите на Стоичков.
29
1
 
4
 
! Отговори
най-великият преди 5 години
Sic transit Gloria mundi, non transit Gloria Gundi. (Така преминава световната слава, не преминава славата на Гунди).
28
1
 
4
 
! Отговори
за Гунди преди 5 години
Уикипедия никога не лъже --Georgi Rangelov Asparuhov (Bulgarian: Георги Рангелов Аспарухов) (sometimes also spelled Asparoukhov), nicknamed Gundi (4 May 1943 30 June 1971) was a Bulgarian footballer who played as a striker. He is considered to be among the top Bulgarian footballers of all time . A prolific forward of his generation, Asparuhov was renowned for his finishing, technique and heading ability. He was voted the best Bulgarian footballer of the 20th century.
27
1
 
8
 
! Отговори
Това не е ЦСКА преди 5 години
Това не е ЦСКА, защото истинският ЦСКА фалира на 9.09.2016г. и защото ЦСКА-София е съвсем нов отбор произлязъл от сливането на Литекс и Етрополе без история и титли, както окончателно заключи УЕФА.
26
1
 
7
 
! Отговори
Цска умря преди 5 години
По повод сформираното селско тимче от Етрополе и Ловеч, откраднало името на вечния съперник Цска, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ РЕШИХМЕ СЛЕДНОТО: Поради фалита на Цска на 09.09.2016г. вече не съществува ВЕЧНОТО ДЕРБИ! А то завърши окончателно с 188 мача, от тях 78 победи за ЛЕВСКИ, 47 равенства и 63 загуби при голова разлика 268-251 в полза на ЛЕВСКИ!!!!! Единственото нещо, което не може да се промени на този свят са фактите, а те са трагични за покойния Цска.
25
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще го осъдят по смъртно, за каране с превишена скорост след употреба на алкохол и причиняване на смърт на повече от едно лице?
24
0
 
10
 
! Отговори
ДА! преди 5 години
ГУНДИ БЕ ГОЛЯМ СПОРТИСТ, НО СТАНА ТАКЪВ ЗАЩОТО ИМАШЕ И ДРУГИ КАТО НЕГО! СТАДИОНИТЕ БЯХА ПЪЛНИ ,ФУТБОЛЪТ ДОСТАВЯШЕ РАДОСТ И ИГРАЕХА БЪЛГАРИ !А СЕГА, КОЛКО БЪЛГАРИ ИМА В ТЕЗИ ОТБОРИ И КОЛКО ПАРИ СЕ ХАРЧАТ ЗА ЧУЖДЕНЦИ, КОИТО НЕ ГИ ЖЕЛАЯТ В РОДНИТЕ ИМ КЛУБОВЕ 1 ЖАЛКО, НО ФУТБОЛ В БЪЛГАРИЯ НЯМА!
23
2
 
5
 
! Отговори
До H.Himmler-21 преди 5 години
Ами нали Герб ви оправи ,,мушиите" бе миризлива душицо.Да не би благодарение на филанкишията да ви замазаха проблемите.Обърнахте цялата държава с хленченето си не по когото трябва Томовци,Митал,Титаните,Манджуков,оня бореца десетина италианци и какво ли още не и все Герб ви е виновен.Както сега плюете по Домусчиев.Че с какво е по различен изкуственият отбор на Домуса,от този на Ганчев.Има футболна история и тя НЕ МОЖЕ да се фалшифицира.Истинските червени не са в този отбор на Стоилов/Ганчев.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачовете на Левски с Чавдар от Етрополе, дали си струват?!
21
15
 
2
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
Много ла*нари са се навъдили тук. Кои сте вие да казвате кой какво да празнува ? Разбирачи. Нямало ЦСКА, като няма ЦСКА, защо се изсипвате на националния стадион малки сини душички. Комплексирани от големия брат, винаги искат да са на неговото място, затова и пропагандират тезата, че "нямало" ЦСКА. Ами има, колкото и да ви е неприятно, ходете да си ревете, защото червеният гигант скоро ще се изправи, а тогава жална ви майка. И внимавайте ГЕРБ да не си отидат, че тогава и миризливите пари с тях..
20
2
 
10
 
! Отговори
с признателност преди 5 години
Вечна им памет винаги в сърцата на ГУНДИ и на ЦСКА !
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт14А как е завършил живота си знаете ли?
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феновете на вече несъществуващия ЦСКА какво ще празнуват? Празнуват спасяването на изпадналия във втора дивизия Чавдар обединен с ЦДВ, черз ново обединение със Септември, от което се роди Септември при ЦДВ, после преименуван последователно на ЦДНВ, Отбор на софийския гарнизон, ЦДНА и най-накрая през 1963 година се появява ЦСКА Червено знаме след обединението с ДСО Червено знаме. Накрая през 2016-та година ЦСКА завършва съществуването си като първенец на Югозападната В група.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аспарухов е световна марка.Обожаван от най-великите треньори на времето си.Идол за милиони деца,блян за милиони жени.Автор на безсмъртни шедьоври на зеления терен.Признаван за по-добър от тях от Еузебио,Ривера,Мацола и ред други световни имена.Пример за подражание.И за жалост-почти нищо общо със сегашния Левски.Който се крие зад неговото велико име.И това на Апостола.Нищо общо
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски беше име и идея горе-долу до демокрацията.По времето на СДС и Бакърджиев се превърна в отбор на властимащите,и така е досега.От идеята нищо не е останало,отборът е от играчи на които не си заслужава да помниш имената,защото от другия сезон ще са в друг отбор.Измислят си идеология на антикомунисти,което е най-голямата смешка.Не съм нито от Левски,нито от ЦСКА.Но никъде няма отбори кръстени на нац.герои,така трябва да е и тук.А ЦСКА реално вече не съществува.Измислен свят за вярващи фанатиц