Легендата на терена оживява в "Като Гунди"

Авторите Ивайло Кючуков и Райчин Генов представиха книжката
3 май 2018 12:45,
36

Футболните ЦСКА и "Левски" се подготвят за важни дати. В събота ЦСКА ще отбележи своя 70-годишен юбилей преди мача си с "Лудогорец". Ден преди това "Левски" посреща "Ботев" на своя стадион, а непосредствено преди срещата привърженици и двата отбора ще отбележат 75 години от рождението на Георги Аспарухов - Гунди.

Една от големите изненади около честванията ще бъде представянето на детска двуезична книга с истории и спомени за живота и кариерата на легендата на "сините". А днес в подлеза на НДК в "City Stage" от 18:30 часа ще се състои предпремиера на книгата.

"Обърнали сме книжката към подрастващите поколения, за да им поднесем футболната игра като магия, като приказка. Образът му е жив, неговите истории се разказват от поколение на поколение", каза един от авторите на книгата Ивайло Кючуков.

В студиото на "България сутрин" той уточни, че авторите опитват да покажат каква е магията около Гунди. Те извеждат цитати от Георги Аспарухов, че спортният съперник не е враг.

"В момента имаме изключително голяма нужда от достоен пример за подражание. В миналото имаме човек, който е светиня за нас. В книжката не говорим за Георги Аспарухов само като спортист. Едни от основните послания са за Гунди като личност", коментира съавторът на книжката Райчин Генов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно защо сте кръстили един футболен отбор на българският национален герой Левски. Това в света никъде го няма. Едната половина на населението да хули и оплюва името на националният си герой. Срам!!!
14
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Беспорно е, че Георги Аспарухов е най-великия български футболист досега. Само най-изпадналите фенове на фалиралия ЦСКА може да отричат този безспорен факт.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалиралият през 2016 година ЦСКА защо не си вземе за рожденна дата, датата на основаването на някои от клубовете, за които някои претендират, че са част от историята на ЦСКА, например, Мусала (Подуяне) или Омуртаг (Подуяне?!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от ЦСКА, която има в името си ЦСКА от 9 октомври 1963, Левски има това име от основаването си през 1914 година и дълга история. Левски все още го има, а ЦСКА фалира през 2016 година след 53 годишно съществуване.
11
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Левски като фалира ще се пише с някое отборче за да вземе лиценз !Тогава ще сочите примера на ЦСКА ,ама сега лаете !*** софийска!
10
1
 
10
 
! Отговори
Левски преди 5 години
Левски е основан през 1914 от група младежи живеещи в района на църквата Свети Георги. Стадионите на Левски винаги са били близо до центъра на София - в района на сегашното НДК. Чак през 1949 година национализират стадиона на Левски, за да строят там националния стадион Васил Левски, а от 1963 година Левски започва да играе на "Герена", както е известен стадиона. През 1969 Левски е обединен със Спартак и става Левски-Спартак и чак тогава минава под шапката на МВР и така 20 години.
9
3
 
10
 
! Отговори
Смешници преди 5 години
Смешна работа Литекс, т.е. Чавдар от Етрополе щял да празнува 70 годишнина!!!ЦСКА фалира и от 9.9.2016 няма ЦСКА, каква годишнина, какви пет лева?После защо точно 5.5.1948 да го считат за рожденна дата на фалиралия ЦСКА? Тогава ЦДВ обединил се с Чавдар, изпада от първа дивизия и за да се върне обратно в нея, се обединява с Септември с името Септември при ЦДВ.
8
10
 
6
 
! Отговори
баш говедарят преди 5 години
То и преди и сега ЛеФски са си партиен отбор.Не са отбора на народа а отбора на властимащите.Ако не е политическият чадър над тях, до сега да бяха вече във В група и там да си останат.Жалко третостепенно отоботрче на изкуствено дишане.
7
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛеФскарите са като македионците. Нямат си история с която да се гордеят и си измислят. Гунди може да е бил добър за времето, но чак пък най добрият. Сещам се за поне дузина добри повече от него футболисти в онова време.Само защото те не са починали млади и трябва да се пренебрегват.Така, че си направете помена и не ни занимавайте с измислената си история и личности.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гунди е комунист и се гордее с това !Пита се защо уж синя София дето е антикомунистическа се гордее с този комунист !Нищо лично !Интересно е просто !
5
9
 
6
 
! Отговори
ЯЗЕ ОКАМ преди 5 години
Само ФК ГовеДоносник с 1914 доноса!
4
7
 
8
 
! Отговори
Синята пъпка преди 5 години
Само ,,ДОНОС'' ПОДУЕНЕ !
3
5
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
пещерската спиртоварна и народната милиция - спонсори на евента. на най дейните участници ще се подаряват реквизирани от КДС спортни автомобили.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Пенев може да се напише философски трактат.
1
6
 
7
 
! Отговори
ът преди 5 години
ЕТО ЗА ГУНДИ МОГАТ ДА СЕ ПИШАТ КНИГИ,ДА СЕ ПИШАТ ПЕСНИ,ФИЛМИ ДА СЕ ПРАВЯТ.....АМА ПАРО НИКОДИМОВ,ПЕНЕВ ДА МИ ПИШАТ Е СРАМОТА ЗА ПИСАТЕЛИТЕ