Един различен спомен за Гунди

За поколенията той остава пример за необикновен и гениален футболист
Обновена: 4 май 2018 13:22 | 4 май 2018 13:14, Веселин Коларов
64
Един различен спомен за Гунди
Снимка: Levski.bg

Любимият сезон на децата е лятото. Аз не се отличавах от тях и като ученик жадувах за ваканцията, през която да се раздам на футболното игрище по време на нечовешките жеги. Дори до болка познатите призиви на родителите ми от терасата "Прибирай се да ядеш" понякога не ме спираха от това да продължа да играя футбол с останалите деца.

Като всяко хлапе на 11, исках да съм част от тази вихрушка от емоции и адреналин, наречена футбол. За това не спирах да се раздавам на игрището. В крайна сметка, чудото се случваше и аз все пак се прибирах вкъщи. В един горещ летен ден, съвсем случайно попаднах на документален филм от 1986 година за Георги Аспарухов, чийто режисьор е Михаил Гецов.
 
В продължение на 1 час и 6 минути не мръднах от телевизора. Кадрите, които видях, ме оставиха с отворена уста през цялото време. Обаятелен, висок, строен, считан от мнозина за най-добрия футболист на България за всички времена, Георги Аспарухов влезе в сърцето ми и стои там до ден днешен.
 
Въпреки оскъдните кадри, които се пазят от онова време, дори детското, неопитно око би забелязало харизмата, невероятния поглед, грациозните отигравания, които са били по силите само на големите футболисти. Играта му за Левски в партньорство с Христо Илиев-Патрата, Сашо Костов, Меци Веселинов, Георги Соколов-Соколето и още плеяда сини играчи се разказват легенди.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Стар Левскар преди 5 години
Чорбарите за пореден път доказват колко са жалки , смешни и вулгарни !!! Засрамете се , нещастно племе......
62
1
 
7
 
! Отговори
Kiki преди 5 години
Легенда ! Вечен ! Чорбари искам ви тихи
61
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с кво точно този ротнитопкоерц е допринесъл за България.Освен че е карал скъпа кола, подарена му от ДС, за каквато простосмъртните българи не са могли дори да мечтаят. И че се е налива денонощно с марково уиски докато народът е жулил каменарка и е хващаш цироза. Жалко че уби и невинни хора.
60
12
 
6
 
! Отговори
Нема такъв футболист преди 5 години
Партиен секретар, доносник от ДС с висок офицерски чин, любител на чашката, мощните коли и високите скорости и на нощните заведения. Сегашните чалгари трева да пасат.
59
3
 
6
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До Изгърбич ЗадвратянНЕ СИ ПРАВ да обвиняваш някой, който не познаваш.Аз съм на 68 години и тогава бях лекоатлет към ЖСК СЛавия. Това беше изкуствено създадено събирателно дружество, състоящо се от Славия и Локомотив София. Тъй като Котков дълги години беше локомотивец, заедно с един колега ни изпратиха да отидем до Герена да занесем венец от името на Локо. Всичко стана много бързо. Пропуснаха ни през всички заграждения и влезнахме при ковчезите, които бяха в помещение под сектор А.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за спортист е това - майор от държавна сигурност. То какъв е отбора ***, такива му и легендите. Ако не бяха карали като бесни и да се претрепят с Котков през 1971г, отдавна да са забравени.
57
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрият футболист за всички времена в България е Бойко Борисов! През 2010 г "хората" искаха да гласуват за него в анкетата, ама той от скромност заповяда да го извадят от нея.
56
6
 
7
 
! Отговори
продължение преди 5 години
До Франсен Венгер - и само да допълня... народ, който се измерява единствено с постижения на ритнитопковци е достоен за съжаление...
55
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чорбарите тук се гърчат, че нямаха футболист като Гунди. Спокойно, не се напъвайте, нали България го имаше. Уважавайте футбола, стига с червени пристрастия! Това е една от причините да фалирате през 2016-та година.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Франсен Венгер за някои неща съм адски съгласен с Вас сър Венгер ;) сори, но се сдържах, от Арсзенал съм... не съм привърженик нито на Левски, нито на ЦСКА, няма да обяснявам защо, понеже виждам, че гледаш истински футбол, а не пародии...сериозно - смятам, че няма място за сравнение между Аспарухов, Стоичков, Бербатов. просто са живели в различни времена и не ми се дълбае. всеки един от тях е добър спортист, но като хора не поставяй на едно ниво Гунди и Бербо със Стоичков...
53
3
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Жотва е от статия на георги атанасов. един от главните спецове по кетъринга и спортяга от "работническо дело".
52
10
 
4
 
! Отговори
Франсен Венгер преди 5 години
До Анонименза съжаление самтаймс уинеца и бербо балерината са направили повече за българския спорт отколко цялото поколение леефскалар заедно с кофите сълзи на тити. техния манталитет е представителна извадка за българина и ако тука си мислите че всички сте аристократи, да ви отворя една страшна тайна. в българия аристокрацията резко приключва 14 век. каскети, блеать
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Шофьор бат Ицо данъкокриеца, майколюбец и самтайм уин-ващ, самтайм люн-ващ... ама на човек, олицетворяващ се с най- сериозното си постижение - да вземе свидетелство да върти един геврек няма какво да си губя времето..
50
6
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Болярчекато е бил художник на терена, закво го слагаш до възрожденци и революционери, тури го до рембранд и пикасо направо. ама модел на алфа ромео пикасо нема, *** работа.
49
7
 
10
 
! Отговори
Болярче преди 5 години
Гунди е един и ще остане символ на България както са Левски,Ботев и Вазов.Останалите са просто футболисти едни по-добри и успели,други по-малко.
48
4
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Жобратле, за един хонорар си паднал толко доле че ползваш контрол+Ц и копираш коментарите си с правописните грешки.не е хубаво. никак не е хубаво.
47
1
 
10
 
! Отговори
До кога преди 5 години
***, знаете ли защо пътувал с колата, а не с автобуса на отбора ? Стига само величаене, кажете и за наказанията му, или те не се споменават в такива моменти!!!За починалият или добро, или замълчете!!! Затова замълчете!!! Може да съм цесекар, но да имаме срам пред паметта на загиналият! Лека му пръст!
46
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гунди беше не само партиен член, но и партиен екретар на отбора на Левски Спартак тогава.На тази позиция не се назначаваха случайни хора.С какви пари си купи западната Алфа Ромео, като тогава футболистите взимаха заплати по 180 лв и до 50 лв премиални. Алфата струваше 65 000 долара. Един долар беше 3 лева.Смятайте сами кой можеше да си позволи такава кола.
45
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са ми смешни напъните на левскарите да изкарат така наречения Гунди (между другото приживе никой не му викаше така - беше или Гошо или Жоро) някакъв антикомунист.Чудя се как още не сте го обявили за дисидент и за прарродител на СДС и ГЕРБ.Смешници.
44
7
 
10
 
! Отговори
до 42 преди 5 години
Айде стига митове бе - Левски бе отборът на властта, както е и сега.И Тодор Живков и Бойко Борисов са върли левскари.