Гунди – 75 мига величие, вдъхновение и пример!

Легенди на Левски, Делио Роси, отборът и фенове почетоха Аспарухов
Обновена: 4 май 2018 11:57 | 4 май 2018 11:25, Веселин Коларов
62
Гунди – 75 мига величие, вдъхновение и пример!
Снимка: Донислав Донев, Gol.bg

Левски отбеляза 75-годишнината от рождението на най-голямата си легенда Георги Аспарухов-Гунди.

Легенди на "сините", сред които Александър Костов, Даниел Боримиров, изпълнителният директор Красимир Иванов, треньорът Делио Роси, представителният отбор, юноши и фенове, поднесоха цветя и венци пред паметника на иконата.
 
Честванията за футболист №1 на България XX век ще продължат цял ден. Подготвена е специална пощенска марка "75 години Гунди", на "Герена" ще бъде отворен увеселителен парк, от 16.00 часа в Младежкия театър ще има беседа и концерт, организирани от клуб "Гунди". Половин час по-късно ще се състои официалното представяне на биографичната книга "Гунди – какъвто не го познавате", ще има и детска книжка за най-малките почитатели.
 
Кулминацията ще настъпи в 18.30 часа, когато легенди на Левски и Ботев, които са играли с Аспарухов, ще проведат среща със запалянковците. От 20.00 часа започва мачът между двата отбора, а след края му ще има заря и обявяване на съперника за 19 август, когато "сините" ще играят контрола в чест на Гунди. Очаква се това да е аржентинският гранд Бока Хуниорс.
 
Ето какво написаха от клуба за Георги Аспарухов:
 
Днес отброяваме 75-годишнина от рождението на великия и непрежалим Георги Аспарухов. Футболистът, който ни вдъхновяваше и вдъхновява и човекът, който ще остане вечен пример за подражание. Най-хубавите редове за Георги Аспарухов ще останат ненаписани. Най-точните думи ще останат неизказани. Защото за перото и ума е непосилно да изразят това, което чувстват сърцата и онова, което е затворено в душите. Днес, 75 години след рождението на Гунди, още по-ясно осъзнаваме колко ценен, колко нужен бе той. Не само за футбола и привържениците, а за обществото ни въобще като пример за човек и личност.

За поколенията, докоснали се до него, и за тези след тях, Аспарухов остава като неподражаем, необикновен, гениален футболист. Величина в стандартите за мъжество, икона за любимия „син” клуб или просто нападателят на нашите мечти.

Гунди живя като пророк за своето време, което по своята същност бе непокварено и приказно. Той бе и остава всенароден любимец, затова и до наши дни не секва скръбта по ранната му гибел. Човек легенда, човек обичащ и прощаващ, човек, който накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Гунди е просто явление, надхвърлящо границите на футбола. Характер, който всички ние искаме да възпитаме у наследниците си.

Да бъдеш Като Гунди! Да бъдеш човек!

Очакваме ви днес на „Герена“, за да почетем заедно легендата!

Всички заедно за Гунди!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Кики преди 5 години
Поклон Легенда
52
2
 
1
 
! Отговори
разбрахтели бе малфо преди 5 години
Прости запалянковци,не познават великият футболист,Няма друг,Това е Гунди.Голям ,Универсален, Незаменим , Добър,Играч.Съкратено,Гунди,това са го казали,Италиано
51
3
 
1
 
! Отговори
Боли истината А преди 5 години
Умрете си от завист,Гунди е номер 1 на всички времена
50
1
 
0
 
! Отговори
Стоичков и Пенев преди 5 години
Като Гунди друг,няма,
49
2
 
3
 
! Отговори
10 преди 5 години
У нас някой трябва да умре или да бъде убит,зада стане герой!
48
3
 
2
 
! Отговори
До бесен 50 преди 5 години
До Анонимен 50На бесните им се виждат бесни скорости, но са бясно *** защото се мислят са бесни, а в същност са болни луди
47
2
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Под кой номер Гунди беше насила регистриран в цска и какъв мач е играл ?
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не го осъдят посмъртно за каране с бясна скорост, след употреба на алкохол и причиняване на смърт на повече от едно лице.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте се прехласвали по партийния секретар и майор от държавна сигурност - Гунди. Най-великия футболист в БГ бе избран миналата година единодушно в анкета в която участваха хиляди спортни деятели и журналисти. Ще дам жокер - той е носител на златна обувка, златна топка (единствения българин с този трофей) и е вдигал купата на европейските шампиони.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов бил ли е на поклонението.Нали той е най-големия левскар ?
43
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Гунди имаше куп други много добри футболисти в почти всички отбори от А групата, но Гунди си беше Гунди. Нямаше друг български футболист с такъв талант.
42
7
 
12
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Гунди е най-великия български футболист и това е факт.Гледал съм го доста години, гледал съм и други футболист, но никой не може да стъпи и на малкия пръст на Гунди. Ако беше играл в ЦСКА пак щях да казвам, че е най-великият, но сегашните фенове на футбола не гледат играта, а гледат само клубната принадлежност.
41
4
 
8
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
На кого да имам снимка от ЦСКА, кой е оставил следа в онова време в нашия футбол, като Аспарухов. И ти ли ще ми кажеш кого да уважавам?По качества ли да бъде или по клубна принадлежност? От такива като теб о онзи Венгер, които са много, футбола се изврати и стадионите са празни. Още познаем от старите футболисти на ЦСКА, не се виждаме, разделихме се. Но да не признавам таланта на футболисти от други отбори, не мога! Твоето мислене е вредно и отблъсква. След мач с Левски се срещахме без омраза!
40
7
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Какви глупости са написани, и то от синята агитка . Чета и плача, как може така да лъжат и сами да си вярват???Болни мозъци и друго нищо...Ако не беше прруката и Еуцата, знаете ли кога щяхте да имате това лъжовно,измислено и нагласено от тях самите призвание за футболист на века в БГ? НИКОГА!!!
39
8
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Спомням си го, викага го Гошко Манекенчето.Много обичаше да се пъчи с Алфата, паркирана пред Хотел София, сега Радисън.
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феновете на фалиралия ЦСКА защо все се опитват да пробутват свои бивши футблоисти сред най-великите? Гунди е ненадминат. Якимов беше много добър, спор няма, но не може да се сравнява с Аспарухов. Освен Якимов имаше и други много добри футболисти както в ЦСКА и Левски, така и в другите отбори.
37
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Футболист беше Якимов, тоя беше манекен и почитател на нощния живот.И тогава ги имаше.Лошото е че пиян уби още двама невинни.
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой български футболист не може да стъпи и на малкия пръст на Гунди. Котака също беше много добър, но това си личеше когато играеше заедно с Гунди. Същото беше и с Кон Меци, както шеговито някои го наричаха.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо особено. Не можеше да стъпи на малкия пръст нито на Котков, ното на Ракаров.Защото те бяха родени футболисти, истински таланти, а този просто избран от медиите за идол.
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледал съм мачове с Гунди - велик беше. Никой след него не ме е впечатлил толкова много. Гунди си беше талант, при това талант с ум, за разлика от един друг талант от близкото минало. Моята оценка е, че Гунди е най-добрият футболист на България откакто се играе футбол в България досега. Този факт го оспорват само малка част от феновете на фалиралия ЦСКА.