Стадионите на Мондиал 2018: "Казан Арена"

Съоръжението е правено от архитектите на "Емитрейтс" и "Уембли"
23 май 2018 10:00, Веселин Коларов
11
Стадионите на Мондиал 2018: "Казан Арена"
Снимка: Reuters
"Казан Арена" е мултифункционален стадион в столицата на Татарстан Казан. Смятан е за най-модерният стадион в Русия. С капацитет от 45 105 седящи места е сред най-големите в страната.
 
От сезон 2013/14 на него домакинските си мачове играе местният футболен клуб Рубин. Изграждането на стадиона е започнат през 2010 година като на церемонията по започването на строежа присъства президентът Владимир Путин. Архитекти са компанията Populous, построили английските "Емирейтс" и "Уембли".
 
Първоначалният срок за завършването е до края на 2012 г., но впоследствие той е удължен до юни 2013. Стадионът е открит през юли 2013 и на него се провежда лятна Универсиада. След затварянето на "Лужники" и преди пускането в експлоатация на "Санкт Петербург Арена", този стадион се превръща в най-големия действащ в Русия.
 
Миналото лято съоръжението в Казан прие четири мача от Купата на Конфедерациите, включително и 1/2-финала Португалия – Чили, спечелен от южноамериканците с дузпи. "Казан Арена" ще бъде домакин на шест двубоя от Мондиала, като на него ще играят част от големите фаворити – Франция, Испания и Германия. Той ще приеме и единият от 1/4-финалите на шампионата на планетата.
 
Ето кои мачове от Мондиал 2018 ще приеме "Казан Арена":
 
16 юни, група "С": Франция – Австралия
 
20 юни, група "В": Иран – Испания
 
24 юни, група "Н": Полша – Колумбия
 
27 юни, група "F": Южна Корея – Германия
 
30 юни, 1/8-финал: Победител група "С" – Втори група "D"
 
6 юли, 1/4-финал: Победител мач №53 – Победител мач №54  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Мондиал 2018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 5. Естествено че не може. Само ние можем....с приказки по форумите. Следващото световно предлагам ти да го организираш, че знаеш как трябва.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващият Мундиал да бъде в България! Имаме стадиони за чудо и приказ, особено по селата с по 50 жители на средна възраст 75 години, строени с европари, което значи, че покриват всички европейски изисквания! Ще ги шашнем чужденците...
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5А как трябва? Я да ни светнеш, викам аз!
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фенове татари, смях
4
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не може да организира световно както трябва.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitХахен, браво, много бързо си метна дзадника до компа! Днес си пръв! Отдавна съм забелязал, че си едно много просто и тупо момче. Татарстан е републиката на нашите братовчеди - правнуците на Ювиги Хан Кубрат. Една икономически много развита страна - прави от Ту-160 до миникатерите тип "Буян", всеки от които може да прати на дъното "Джералд Форд" и КамАЗ-ите, които винаги печелят ралито "Дакар". Това е Великата Русия!Гого, съвсем нищо не могат да правят!За всичко са виновни!
2
6
 
6
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Руснаците не можели да правят нищо .......
1
2
 
11
 
! Отговори
Гурбетчия преди 5 години
Кога ще ги стигнем руснаците?