Ще стане ли "Удари го на живот" хит на Световното по футбол

Изпълнението ще е на Ники Джам, Уил Смит и косовската певица Ера Истрефи
27 май 2018 08:00, Анисия Иванова
23

64 футболни срещи, 12 модерни стадиона, 32 национални отбора – само един победител. Магията на Световното първенство по футбол е неоспорима. Но какво би било то без музикалния съпровод, който да вдъхнови и да обедини милиардите запалянковци по света?

Официалната песен на Световното първенство по футбол е един от символите на всяко издание от грандиозното спортно събитие. С кавъри на десетки различни езици, химнът на Световното за кратко се превръща в универсален език.

През 2006 година домакин е Германия. Изпълнителят е Хърбърт Грьонемайър, а песента е "Отпразнувай деня“ – мелодия, която носи духът на футболните трепети и до днес.

През 2010 година Световното първенство гостува на Южна Африка, а колумбийската певица Шакира завладява света с безспорния хит "Уака уака“ – песен, която въплъти не само вълнението на запалянковците, но и културата на държавата-домакин.

През 2014 година футболът се завърна в Бразилия, а с него изгря и песента на Питбул и Дженифър Лопес "Ние сме едно".

Тази година Световното първенство в Русия ще премине под музикалния съпровод на “Удари го на живот” на изпълнителя Ники Джам. Този път с изненада – участие на холивудската звезда Уил Смит и косовската певица Ера Истрефи.

Песента ще бъде изпълнена на церемонията по откриването на турнира и без съмнение ще изпълни и световния музикален ефир.

А за възможността да стане символ на Световното първенство, Ники Джам е категоричен – "това е най-голямото постижение в живота ми", разказва Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Бано преди 5 години
Световното ще стане, ако ще и с Катюша.
19
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Световното наближава, ехааа, кеф!!! :)))
18
0
 
2
 
! Отговори
dдфсф преди 5 години
Ами *** е песента, не виждам потенциал да стане хит. Едно нещо обаче ми направи впечатление. За миризливото африканско световно 2010та изкараха Waka Waka с африкански мотиви. Тая година можеха да вкарат някой руски мотив в песента. По принцип съм русофоб и не ги харесвам особено, ама като ще са домакини все пак, мисля, че им се полага поне това.
17
0
 
1
 
! Отговори
ку40 преди 5 години
сори, 1848г
16
1
 
6
 
! Отговори
ku40 преди 5 години
А когато американската *** си присвоява през 1948г половината територия на мексико и въвежда робството в анексираните щати, всичко е точно ?!?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дреме ми
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джана Нанини - Нотти маджике '90. След това нищо интересно.
13
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Win the race - единственият химн, превърнал се в хит.
12
1
 
4
 
! Отговори
Do 1 преди 5 години
пази Божеслепо да прогледа... толкова злоба в мъничката балканска душичка и все срещу тия на които трябва да бъде благодарен че въобще съществува.
11
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
До Анонимен 9За Бога братя, купувайте, ама трябва и кредити да се взимате, щото заплатите ви все повече маляват.
10
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да стане химн. Негледам световното по сокър но тази песен неможе да предизвика интерес в мен и да реша да го гледам.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удари го на харчлък, че капитализмът умира иначе.
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стадионите са яки, ама песента си е боза, каквито междувпрочем са и повечето песни на световни.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пази Боже !и по какво, аджеба, се различават руските алкохолици от украинските?
6
17
 
5
 
! Отговори
пази Боже ! преди 5 години
Руските алкохолици може да се възползват и да свалят някой самолет летящ над Украйна в посока Русия за световното ! После ще възпрепятстват международните експерти докато заличат следите и ще прехвърлят вината на Украйна защото самолетът е бил във въздушното пространство на Украйна в близост до руската граница !
5
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Бразилия беше пълна лудница световното защото държавата е футболна и макар инфраструктурата да куцаше имаше атмосфера. В Рашка такова нещо не може да се случи, ще бъде най-слабото световно, отборите няма да имат търпение да се изнижат от Империята на Злото.
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много бой ще има по трибуните в Русия. Дано не избухне трета световна.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бойкотират само страхливците, слабаците и подлизурковците! всички без характер и собствено мнение! и най вече свирещите на "тромпет"!
2
26
 
8
 
! Отговори
бойкот на световното преди 5 години
Хората ако имат акъл ще бойкотират това световно ! Не е възможно такъв голям спортен форум да се провежда с държава агресор ,която незаконно анексира територии на съседни държави и изпраща там военни без опознавателни знаци за да рушат и безчинстват !
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като я чуем, ще разберем