Реал Мадрид остана без треньор, Зидан хвърли оставка

Отборът има нужда от промени, смята французинът
Обновена: 31 май 2018 15:17 | 31 май 2018 15:17, Александър Попов
27
Реал Мадрид остана без треньор, Зидан хвърли оставка
Снимка: Reuters

Легендата на Франция Зинедин Зидан вече не е наставник на Реал Мадрид. Французинът свика извънредна пресконференция, на която потвърди, че си тръгва от кралския клуб.

По-рано през деня Зизу се срещна с президента Флорентино Перес, след което от клуба излязоха с информация за срещата с медиите.

Основната причина, която Зидан изтъкна е необходимостта от промени след големите успехи в последните три години.

"Взех решение да си тръгна от Реал. Моментът може да се струва странен на мнозина, но отборът има нужда от промени, за да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и затова напускам", каза Зидан на пресконференцията.

Президентът на клуба Флорентино Перес остана шокиран от решението на Зидан.

"След победата в Шампионската лига това решение е неочаквано за нас, но ние можем само да го приемем с уважение. За мен беше голям удар, когато научих намеренията на Зинедин. Исках да го разубедя, но той беше непреклонен. Благодаря му за всичко, което направи за Реал. Заслужил си е почивката", коментира Перес.

Зинедин Зидан пое Реал Мадрид в началото на 2016 година, когато замени на поста Рафаел Бенитес. За краткия период той спечели девет трофея - три пъти Шампионска лига, веднъж титлата на Испания, два пъти Суперкупата на Европа, два пъти световното клубно първенство и веднъж Суперкупата на Испания.

Още футболни новини четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Вижте защо целия свят сме роби. Никой и не споменава името на оня арабин, център нападателя, девятката?! Отбора играе с човек по малко, и то точно без център. Роналдо често влиза в центъра за да запълни празнината. Може ли Зидан да не е забелязал това, и той е арабин, но оня, Бензема е непоклатим.
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори в Мадрид не са номер едно. Завършиха трети, а Атлетико са преди тях. В шампионската ги добутаха до финал и там Рамос контузи най-добрия играч на противника, а вратарят на Ливърпул им подари два гола. Много грозно им дадоха дупка срещу Ювентус, за да продължат. Байерн ги надиграха на полуфинала, но Масейо може да играе с ръце, а Рамо да фаулира в наказателното. Като завършиш 17 точки след първия в първенството, нормално си подаваш оставката. Слаб сезон.
18
8
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До 11Беше гадно злобно човече.
17
9
 
10
 
! Отговори
11 преди 5 години
Тоя беше още по-измислен треньор и от Специалния галфoн. Купиха 3 титли в ШЛ тия дървари. Пък и измислен футболист беше - ръгаше напред кат *** с капаци.
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя нещо обърка религиите мисла.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичо Митко е готов още сега да тръгне и да поеме клуба. В джоба си носи и списък с имената и снимките на играчите да не ги обърка после.
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПораПомни бутане, помни! Барса преди време беше бутана постоянно в период от няколко години!Затова и ШЛ не гледам! Парите *** футбола...
13
1
 
9
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
От МАРЕК Дупница му направиха предложение на което не можа да откаже.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 Барса е Готов да. И печелеше титла след титла до преди 3 години. Смениха 5 треньора и пак печелят. Меси не е толкова добър, без иниеста и шави. Сега е сам и толкова са му възможностите.
11
3
 
16
 
! Отговори
ku40 преди 5 години
рийкард направи барса, после наготово гуардиола обра плодовете. барса не е ли готов отбор, що не ставтат всяка години, уж имат бог в отбора
10
2
 
42
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Много правилно да напусне на върха на славата,а не когато отборът почне да губи,те да го изгонят. Може би има друго предложение по-привлекателно,а може да поеме националния отбор на Франция?
9
8
 
31
 
! Отговори
To6 преди 5 години
И той се усети, че балета се набалети.
8
32
 
30
 
! Отговори
Пора преди 5 години
Ще бъде запомнен само с срамното изоставане от 20 точки от Барса и купените 3 ШЛ и титла! Такова бутане като това на Фифал Мадрид никой в историята на футбола не помни! Най-срамния период за Европейския футбол - периода на Алжиреца начело на отрочето на Уефа!
7
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да кажем истината. Роналдо заминава , Бейл заминава , има няколко на възраст ...кораба потува. Зизкуу бяга пръв. То на готов отбор всеки може. Изгради твой отбор и тогава се докажи. С играчи като Роналдо, Крос , Модрич, Рамос ...всеки може :))) Голям е този който изгради сам отбора си.
6
4
 
42
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Само най-големите могат да си тръгнат когато са на върха.Някой ден ще се върне в Реал и ще бъде добре дошъл. Това от фен на Барса.
5
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поклон на най -великия треньор и футболист едновременно . СветовеН ,два финала на световни ,европейски ,носител на ШЛ и три пъти ШЛ като треньор.Кой може повече ? Сравнете го с Ицо Стоичков ,нашия е лилипут пред Зизу .
4
1
 
51
 
! Отговори
В преди 5 години
Така се става легенда...
3
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велик играч и треньор!!!
2
8
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде когато никой не очакваше и си тръгна, когато никой не очакваше. В периода между това постигна невъзможното.Легендарен тренер и играч. Той е ЗИНЕДИН ЗИДАН.
1
5
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилен ход - 3 пъти поред ШЛ печели, ключовите фигури вече са на около 30 и повече години, ще е много трудно на новият треньор да успее. А Зидан би го взел всеки, никой няма да бие рекорда му от 3 Ушати поред. Успех!