Поляк поема ЦСКА-София?

Обявяват новия треньор на "червените" следващата седмица
14
Поляк поема ЦСКА-София?
Снимка: Булфото, архив

Треньорската сага около ЦСКА продължава, след като клубът все още не е обявил името на специалиста, който ще води отбора през новия сезон.

До старта на подготовката остава само седмица, а горещата тема на "Армията" остана отворена и вчера. Кой ще застане на кормилото на червените, това е въпросът на който феновете чакат отговор.

Най-актуалната информация сочи, че поляк е фаворит да поеме треньорския пост в ЦСКА, като има и резервен вариант.

"Тема спорт" разбра, че на червените е предложен бивш национал на централноевропейската страна, който към момента се очертава като основна опция сред многото имена, които се завъртяха в последните две седмици. Въпросният специалист е на средна възраст и е достатъчно популярно име, а през последния сезон е работил в родината си Полша.

Треньорската му кариера не е впечатляваща, но за сметка на това е натрупал солиден опит на различни нива. Като футболист е играл основно в родината си, но прави име и в други държави. Като наставник пък е работил на 3 континента, и то с много популярни личности до себе си.

Полският специалист е очакван да пристигне в София в неделя, а името му би трябвало да бъде обявено официално от клуба в понеделник или вторник. Пред медиите обаче той най-вероятно ще застане едва за старта на подготовката, който засега е планиран на 7 юни (четвъртък). Тази дата обаче би могла да претърпи промяна с ден или два.

Полякът е една от многото опции, предложени на ЦСКА и проучвани детайлно от клуба. Търсенето на нов наставник е стартирало още след раздялата със Стамен Белчев, която стана факт на 1 май.

Сред обсъжданите имена са били няколко българи, специалисти от бивша Югославия, както и треньор, родом от Иберийския полуостров. Поне засега обаче индикациите сочат, че ЦСКА се е насочил към полски специалист за горещия стол на "Армията".

Именно заради назначението на новия треньор от Борисовата градина все още не са обявили редица спортно-технически новини и предпочитат да не избързват с някои решения, които са назрели.

Окончателната програма за лятната подготовка трябва да бъде утвърдена от следващия наставник, макар на този етап планът е за тренировки в Панчарево и лагер в Австрия след това.

Всичко за ЦСКА-София четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
4
 
! Отговори
Naco преди 5 години
Не е вярно! НЕДОРАЗУМЕНИЕТО "ФК ТИРЕ" е ПОЕТО отдавна от "другарите" Борисов,Кралев,Михайлов и "бизнесмена Ганчев!? НАРОДЕ????
12
5
 
2
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Полякът казал, че няма да се забие в един нов отбор, нямащ и една година съществуване. - А вие видяхте ли Музея ня Спортната Слава?! - Това свидетелства за българските мафиозки закони, да обявят един отбор за 70 годишен, след като е няма и година! И вътре е пълно с трофеи и титли давани с указ от Гошо Тарабата, Вълко Червенкоф и Антон Югоф, да - и бай Тошо не ги забравяше.
11
2
 
4
 
! Отговори
Перуци преди 5 години
До Това не е ЦСКАФалира фирмата ПФК ЦСКА АД. Идеята ЦСКА не може да фалира, умник!
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неприятно е, че ЦСКА вече не е ЦСКА, но милиони пъти по-неприятно е, че сините от Подуяне се излагат и излагайки се излагат и най - великият Българин!
9
1
 
6
 
! Отговори
стига чудене, преди 5 години
Зидан,е тренера,но не си е взел,напускателното,от Реал.
8
10
 
7
 
! Отговори
Това не е ЦСКА преди 5 години
Това не е ЦСКА, защото истинският ЦСКА фалира на 9.09.2016г. и защото ЦСКА-София е съвсем нов отбор произлязъл от сливането на Литекс и Етрополе без история и титли, както окончателно заключи УЕФА
7
6
 
5
 
! Отговори
синята пъпка преди 5 години
Дреме ми за треньора на ЦСКА, важно е кой ще тренира ,,позор-донос-евроазитски *****и-мучащите рогачи''
6
6
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Като падне баце от власт, никой няма да се вълнува от тренера на ЦСКА, а от това в окръжната група ли ще играе Левски или ще се закрива.
5
5
 
11
 
! Отговори
донос подуене преди 5 години
Леевски кога ще си плати 20 000 000 дълг и докога ще му се подарява лиценз за ,,А'' група и лига Европа.
4
3
 
10
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Христо Янев е идеален вариант!В Германия 28 годишният Юлиан Ангелсман пое Хофенхайм 2016 г., за да го спаси от изпадане, а този сезон Хофенхайм завърши на 3-то място!Х. Янев живей с отбора, а не някакъв си който идва да прибере пачка и следващия!
3
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен1Ще падне Бацето кога ти цъфнат червените налъми
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦСКА-Литекс-Етрополе-Микре
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като падне Бацето от власт през септември да им стане треньор за да ги направи шампиони. Той разбира много от футбол.