Дания остана без Лорда за Световното

Никлас Бендтер не успя да се възстанови за Мондиала
1
Дания остана без Лорда за Световното
Снимка: Reuters

Култовият нападател Никлас Бендтер няма да играе на Световното първенство по футбол за отбора на Дания заради контузия.

Травмата е разтежение на аддуктора, получена по време на мач на клубния му тим Розенборг в норвежкото първенство. Това стана точно преди седмица, а снажният футболист се присъедини към националния отбор на страната. Лекарите обаче прецениха, че той няма да може да се възстанови навреме за Мондиала.

30-годишният футболист, известен с прякора си Лорда, тренира през цялата седмица отделно и не игра при нулевото равенство със съседите от Швеция в контролна среща. Той се опита да направи фитнес-сесия, за да провери дали може да издържи натоварване.

Но след днешното занимание норвежкият треньор на датчаните Оге Харейде обяви, че Бендтер и защитникът Андреас Биеланд са освободени от състава. Дания е в група С на Световното първенство заедно с отборите на Перу, Австралия и Франция.

"Ние не таим надежди, че двамата ще се възстановят навреме за Световното първенство и по-специално за първата ни среща с Перу. Този мач се очертава като много тежък и в същото време изключително важен. Искаме да влезем в първенството с 23-а футболисти, които са готови на 100 процента", обяви треньорът Харейде във видео, което е постнато в туитър-страницата на федерацията.

"Изглежда, че ние ще се борим с Перу и Австралия за 2-ото място в тази група. Затова е много важно да стартираме добре на първенството, допълва опитният норвежец.

Още новини преди старта на Световното първенство четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Ватман преди 5 години
Лорда може а бъде само един - Великия Евгени Минчев!