Невиждана драма! Аржентина и Меси прескочиха трапа

Хърватия победи Исландия с 2:1 и чака Дания, латиносите ще играят с Франция
Обновена: 27 юни 2018 06:49 | 26 юни 2018 23:08, Веселин Коларов
79
Невиждана драма! Аржентина и Меси прескочиха трапа
Снимка: Reuters

Каква драма! Много изстрадано, но Аржентина се класира на 1/8-финалите на Мондиал 2018, след като постигна измъчена победа с 2:1 над Нигерия в мач от група "D" на турнира. Победният гол дойде в самия край на двубоя и беше дело на Маркос Рохо.

Така Лео Меси и компания буквално минаха през ада, за да продължат напред, където ще срещнат фаворита Франция. В другия двубой от групата Хърватия надделя с 2:1 над Исландия и финишира на 1-то място. Във фазата на елиминациите "шахматистите" ще играят с Дания.
 
През първото полувреме латиносите имаха надмощие и в 14-ата минута Лео Меси откри резултата с първия си гол на световното първенство. Звездата се разписа след отличен пас на Евер Банега. После петкратният носител на Златната топка можеше да вкара ново попадение, но ударът му от фаул срещна гредата.
 
 
Малко след началото на второто полувреме Хавиес Масчерано задържа с две ръце Леон Балогун и главният съдия от Турция Джуней Чакър без да се замисля посочи бялата точка. От нея Виктор Моузес не сбърка за 1:1. По-късно африканците искаха нова дузпа за игра с ръка на Маркос Рохо, но след използване на ВАР, реферът реши, че защитникът не е нарушил правилата. Така се стигна до 86-ата минута, когато Маркос Рохо донесе безценния успех за латиносите.
 
В другия мач Хърватия записа третата си поредна победа в група D след 2:1 над Исландия. Скандинавците се бореха здраво и успяха да изравнят, след като хърватите бяха повели през второто полувреме, но в края Иван Перишич донесе успеха на своя тим.
 
Островитяните останаха последни в групата с една точка, но могат да се гордеят от представянето си отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари