Мондиал 2018 – световното на късните голове

Вкарани са повече попадения в края, отколкото през 2014
27 юни 2018 12:52, Красимир Ангелов
6
Мондиал 2018 – световното на късните голове
Снимка: БТА

Мондиалът в Русия спокойно може да бъде определен като първенството на късните голове, които следват един след друг и снощи тази тенденция отново бе потвърдена.

Аржентина и Хърватия успяха да спечелят с попадения в края на двубоите си, с което общият брой на головете вкарани в последните 5 минути вече стана 21. Това е повече, отколкото имаше общо в Бразилия през 2014-а.

Има обаче нещо още по-интересно - 17 от тях са паднали след изтичане на 90-ата минута, което показва, че драмата по терените до момента е пълна, а и не трябва да се забравя, че остава да се изиграят още 24 мача.

Почти половината от тези попадения са се оказали победни - 9, което също демонстрира изравняването на силите и оспорваността на мачовете. В други 3 случая отборите са успели да докопат точка, благодарение на това, че са се разписали в края.

Най-много късни голове имат Русия, Бразилия, Иран, Хърватия и Уругвай - по 2, а по един са вкарали Португалия, Англия, Полша, Швейцария, Южна Корея, Германия, Белгия, Тунис, Саудитска Арабия, Испания и Аржентина.

Всички новини около световното първенство по футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това световно е по-скучно и по-нагласено и от онова в ЮАР.
5
1
 
25
 
! Отговори
Ех ,футбол ! преди 5 години
Нигерия стоя второто полувреме по-добре от Аржентина ,но съдията леко подпираше Аржентина ,нищо че даде дузпа за Нигерия.Аржентина е слаб отбор ,няма добра защита ,нито пък технична халфова линия ,а нападателите са "стари и изморени коне" които искат всички защтиници да им "лягат" за да забият гол ,щото са Меси,Ди Мария ..... . Много слаба Аржентина с много силна публика и благодарение на нея,те са на 1/8 финалите на СП в Русия.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв лакът бе?Мънкитата от Негрия по симулиране и изпълнения стават за някой самодеен състав!Не знам там има ли такива под дърветата из жунглата!?
3
2
 
29
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
А лакътя на Роналдо за който в ММА биха му завидели !
2
0
 
33
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Ами направо да излизат на терена след 80-та минута и да решават за 15 мин. мача !
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаше никаква дузпа за Негрия но съдията с резнат пищов нали трябва да е толерантен си я измисли!