Датчаните паднаха след дузпи от Хърватия

Победителят ще срещне в следващата фаза домакините от Русия
Обновена: 2 юли 2018 00:02 | 1 юли 2018 23:57, Камелия Цветанова
78
Датчаните паднаха след дузпи от Хърватия
Снимка: Reuters

Отборът на Хърватия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство по футбол, след като победи Дания с 4:3 след дузпи (1:1 в редовното време и продълженията) в равностоен и драматичен двубой от осминафиналите на шампионата.

След като двата отбора си вкараха по един гол още в първите 4 минути в 116-та минута Лука Модрич изпусна дузпа и датчаните влязоха в дузпите с по-добро самочувствие.

Там драмата не искаше да си отиде. Даниел Субашич и Каспер Шмайхел спасиха общо 5 дузпи. Ивн Ракитич вкара решаващият удар от бялата точка за 3:2 и прати тима си на четвъртфинал.

Там Хърватия ще се изправи на 7 юли от 21,00 часа срещу отбора на домакините от Русия, който също с дузпи отстрани Испания.

Подробности за мача четете на Gol.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 5 години
#60Ако не си разбрал,коментира се играта,не расата на играчите.Красивата и техничната игра е по-важна от това,къде играчът е роден-Зидан беше един невероятен футболист ако и да е придошъл от Африка ;)
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си мача на Дания срещу световния шампион Бразилия през 1998г. Няма такъв мач. 2:1 за Бразилия. Брайън Лаудруууп! Вкарва за 2:2! Тича към тъч линията, пързаля се по тревата, ляга на една страна целия извърнат, подпрял глава на едната си ръка---------------Помня го този момент, голяма емоция, аз пищях от радост, понеже харесвах онзи отбор на Дания с Бриан Лаудруп, Мортен Олсен, Петер Шмайхел и т.н, а и шведите като отпаднаха, виках за Дания. Сега са пак много силни, а синът на Шмайхел е гениален вратар, може би по-добър и от баща си. Не трябваше да отпадат!
55
1
 
1
 
! Отговори
nina преди 5 години
Супер мач направиха Дания и Хърватия,много жалко за пропуснатите дузпи,заслужаваха да продължат 😆Викингът на вратата беше феноменален вратар,хърватина също.Красив и техничен футбол играха и двата отбора.
54
1
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Направиха много здрав мач, и двата отбора заслужаваха победата, но... късметът определи кой да е той! :)
53
0
 
2
 
! Отговори
Долен патриотар преди 5 години
На мен пък *** Балкански ми е по - симпатичен от дядо Иван и чичо Сам.
52
2
 
3
 
! Отговори
не може да бъде преди 5 години
Без да претендирам за еспертни познания,имам подозрение,че ако на терена беше датският женски отбор по футбол/срещу мъжкия на Хърватия/,резултатът пак щеше да бъде същият!?
51
1
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 5 години
Ще каза, че е част от играта. Кавани като вкара 2 гола и го контузиха какво каза? Ми, нищо. Риск на професията. Като не искам да ми чупят краката си стоя цял ден в офиса за 1 заплатка и така. Като съм отишъл да ритам на Световно за България си нося риска да ми счупят краката. Не знам защо реши, че съм ***. Не съм! Гледам обективно на нещата. Датчанинът е абсолютно оправдан да направи тази дузпа. Който и да е на негово място ще я прави веднага.... Никакъв избор нямаш.
50
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Съгласен съм с теб! Като гледах хърватите, разбрах как изглежда динарската раса - тесни муцуни, дълги носове. Добре, че не са се смесвали с понтийската раса!
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На *** не му остава нищо друго освен да злобее по големи отбори пред телевизора. В цъкането на минусчета също е несравним.
48
1
 
2
 
! Отговори
? преди 5 години
До 54 А ако е обратното ,тичаш ти за България и тъкмо да вкараш,то някакъв си датчани ти чупи крака за Дания! Какво ще кажеш ,само без простащина,РАЗБРАХ ЧЕ СИ СИЛЕН В НЕЯ. тИ ФУТБОЛ ИГРАЛ ЛИ СИ ?(не в училщния двор разбира се ))
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А начинът на отпразнуване на гола на Брайън Лаудруп е избран след 10-те най-нестандартни празнувания след гол. Запомнил съм този момент 20 години и скоро го гледах.... Еми, пич! И винаги са били пичове датчаните! И сега пак - дойдоха, играха като пичове, направиха голям мач и ... отпаднаха без късмет и без срам! Това е! Отделно всеки път ни бият като тупани - и те като швеците.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това Дания също е 5млн население и показа също как се играе футбол. Положения, греда, спасени дузпи, физически до края бяха свежи, не като руснаците, които окапаха за продълженията и цял мач опълченци. Спомням си мача на Дания срещу световния шампион Бразилия през 1998г. Няма такъв мач. 2:1 за Бразилия. Брайън Лаудруууп! Вкарва за 2:2! Тича към тъч линията, пързаля се по тревата, ляга на една страна целия извърнат, подпрял глава на едната си ръка. КЕЕЕФ! Вижте го в нета - уникален мач беше
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КЕКСФранция ще е заслужен световен шампион, няма по-добър отбор от техния на този Мондиал. Бразилия ще отпадне още срещу Мексико или Белгия
44
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спъването на празна врата е ВЕЛИКО и е част от играта. Изобщо не е долно. Какво? Да го остави да вкара ли? Опита се на всяка цена да избие, то така или иначе е 100%-тов гол, защитникът няма какво да губи. Само си представи ситуация, че ти си на негово място, играеш за България, 120 минути мъка, зор и здрава битка, грешка, онзи финтира вратаря, гоня го 30метра с всички сили в 119-тата минута, без дъх стигам го на 5 метра от вратат и... няма да го спъна ли? ЧУПЯ МУ КРАКАТА ОТ РАЗ - ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поручик РжевскиПри положение, че се скъсаха да пропускат пак няма гаранция, че щеше да вкара и от 3 метра без вратар...
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
истински се зарадвах, на това че толкова дълго си биха дузпи, какво напрежение само!
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изобщо не е истина - хърватите и датчаните спретнаха невероятен мач, за разликата от испанци и руснаци, с много положения и сериозни опасностти. Имаше дузпа, която Ковач не мажа да вкара - излезе сам срещу вратаря, мина го и го спънаха. Малкия шмайхел пък тази вечер доказа че е стабилен вратар
40
7
 
4
 
! Отговори
Хъммм преди 5 години
И двата мача бяха отчайващо слаби - испанците много добри в пасовете , но без никаква идея за голове, руснаците цял мач ги дебнаха, а от този мач и двата отбора трябваше да отпаднат- следващият мач ще е същата загуба на време-
39
2
 
13
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
И двата гола, не дузпите а редовните бяха "олеле майко". Кой какво ритна и как влезе беше магия като от Хогуортс :)
38
9
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Щеше да е мега долно свиневъдите от Дания да спечелят. Две минути преди края на мача Модрич беше сам срещу ПРАЗНА врата и един свиневъд го ритна отзад и го събори.После Модрич получи дузпа, но там вече имаше вратар.Значи 3 метра срещу празна врата, спъване и получава компенсация 11 метра с вратар.Побеснях при мисълта, че онези могат по този гнусен начин с един удар под кръста да спечелят и даже нямаше да ги смущава че са победили гнусно