Екстаз по руски, тъга по испански: Празник пред Кремъл!

"Пред очите ни се твори история", заключи ТАСС след мача
2 юли 2018 18:35,
123

Русия празнува след като за пръв път се класира на четвъртфинал на Световно първенство. На стадион "Лужники" домакинът на Мондиала победи Испания с дузпи след равенство 1:1 в редовното време и продълженията.

Още по темата

Руските медии реагираха емоционално на успеха. "Честита победа! Пред очите ни се твори история!", пише агенция ТАСС. Жителите и гостите на Москва излязоха по улиците да празнуват до късно през нощта, разказва Bulgaria ON AIR.

Испанците тъгуват, а Андрес Иниеста обяви края на кариерата си в националния отбор по футбол. Съперник на Русия на четвъртфиналите ще бъде Хърватия, която елиминира драматично Дания с 3:2, също след изпълнение на дузпи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкайте братушки
92
0
 
11
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Много ще ми е интересно, как биха реагирали тези, които критикуват Русия за начина по който биха Испания, ако на нейно място беше България? Пак ли щяха да бъдат толкова обективни?
91
14
 
4
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
Нема по слаб отбор от руския.
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До по-далече от РусияОбикновена БГ з а в и с т, нали?
89
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахаа.... преди 5 години
До БУДДИСТКато всички Българи - това са турците, нали?
88
11
 
4
 
! Отговори
хаха преди 5 години
След 15 юли от Русия ще изчезнат поне 100 000 хиляди рускини :DDD
87
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на руснаците. Искрено се раздвам за тях. Русия е все пак домакин, и е хубаво тя да има победи в този спорт.
86
26
 
10
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
85
14
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
До 77Хърватите не са славяни, а Усташи. Понимаеш?------------------Хърватите са много повече славяни от сърбите, които са е*ани от турците 350 години.Освен това в хърватите има и повече келтска жилка.Освен това усташа значи въстаник.
84
19
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Е*ати грозните рускини...
83
17
 
6
 
! Отговори
Зрител преди 5 години
Чугунената. ***. бе много забавен като козирува пред байрчето след дузпата. Цирк!
82
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
120 мин отбрана и победа с дузпа... Вперед ребятя! За Родину! За Путину!
81
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-тъпият мач до сега
80
11
 
9
 
! Отговори
77 преди 5 години
Хърватите не са славяни, а Усташи. Понимаеш?
79
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не е слаба, след като успява да прави за смах противниците си. Испания с Португалия изглеждаха в мача им като страшилища. Уругвай и Русия ги направиха на плюшени играчки от Мъпет шоу. Това са отбори с по-висока класа от Испания и Португалия. Още повече не ползваха съдийски аванти.
78
0
 
21
 
! Отговори
Отново преди 5 години
Русия че е слаба-слаб е ,няма никакъв спор ,но че Испания също е много слаба то мисля ,че който разбира от футбол и това разбира,но че руснаците показаха как с борбеност и дисциплина при липска на футболни качества се постигат успехи ,то показаха и това трябва да видят и нашите ритнитопковци как с желание има резултати и дисцплина естествено.Испания с нищо не показа,че е добра и с това тики-таки-засипаки си заслужаваше да бъде отстранена.
77
6
 
10
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Когато съдията даде дузпа за Модрич, не трябваше ли да изгони датчанина? И кво сега джендрите Дания и Испания са аут а си имаме мегаславянски четвъртфинал и славянски отбор полуфиналист, ето пак славянска държава четвъртите в света най-малкото. Испания е получила хибяди съдийски аванти, дотолкова са свикнали на аванти, че накрая стомната им за водичка се счупи, те са по-слаби от Иран а и от Мароко. Нечестно спечелиха групата.
76
12
 
5
 
! Отговори
Владимир Путин преди 5 години
До рубладжиите ако иматЗа " победата им " над Хитлер и едно благодаря не казват на САЩ и другите съюзници ! За мача с Испания сигурно също не са благодарили на съдията ?!.................................................Напротив ! На съдията хем му благодарих ,хем му платих !
75
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто има вар система, галениците на съдиите са на тръни. Помните ли в САЩ-94 каква дол на дузпа дадоха за немците срещу нас на джендъра Клинсман а срещу Италия Костакурта с две ръце изби топката и няма дузпа и дука някви българо и ресомрази ме се правят на испанци, абе ей я марш в посолското нпо на което сте на щат бе ей.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мАЛКО СТАТИСТИКА - аНГЛИЯ СЕ ДЪНИ НА ВСЯКО СВЕТОВНО. дОМАКИН Е ВЕДНЪЖ И СТАВА ШАМПИОН. ФРАНЦИЯ, ИСПАНИЯ, същите прелестници.