Екстаз по руски, тъга по испански: Празник пред Кремъл!

"Пред очите ни се твори история", заключи ТАСС след мача
2 юли 2018 18:35,
123

Русия празнува след като за пръв път се класира на четвъртфинал на Световно първенство. На стадион "Лужники" домакинът на Мондиала победи Испания с дузпи след равенство 1:1 в редовното време и продълженията.

Още по темата

Руските медии реагираха емоционално на успеха. "Честита победа! Пред очите ни се твори история!", пише агенция ТАСС. Жителите и гостите на Москва излязоха по улиците да празнуват до късно през нощта, разказва Bulgaria ON AIR.

Испанците тъгуват, а Андрес Иниеста обяви края на кариерата си в националния отбор по футбол. Съперник на Русия на четвъртфиналите ще бъде Хърватия, която елиминира драматично Дания с 3:2, също след изпълнение на дузпи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
23
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА26 преди 5 години
Звездата на Дания ЕРИКСЕН : ВПЕЧАТЛЕН СЪМ ОТ РУСИЯ. СТАДИОНИТЕ СА ЧУДЕСНИ , АТМОСФЕРАТА НА ПЪРВЕНСТВОТО Е ПРЕКРАСНА . ПРОСТО НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ЗАЯДЕШ . Коментарите са излишни ,***
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зарежете ги руснаците кажете за Германия.Защо корейчетата ги направиха луди гъби? А,да забравих съдията подпря и корейците.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мреенеВАЛА, ОБАЧЕ ТРОЛОВЕТЕ НА ЩАТ СА НЕВМЕНЯЕМИ, ТЕ ОТ ФУТБОЛ НЕ РАЗБИРАТ А СА СВИКНАЛИ СЪДИИТЕ ДА ПОМАГАТ НА ДЖЕНДЪРСКИТЕ ОТБОРИ АМА С ТАЯ СИСТЕМА ВАР СЕ ПРЕ Е ВАХА. АЙДЕ ДА ЗАМИНАВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 4 ЖЕНДЪРА ШВЕЙЦАРИЯ ФРАНЦИЯ ШВЕЦИЯ И АНГЛИЯ И СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ДА Е ЧЕСТЕН.
70
15
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 5 години
По слаб отбор от руския нема.*** нали у дома и стените помагат.
69
11
 
4
 
! Отговори
рубладжиите ако имат преди 5 години
чувство за срам , въобще няма да коментират , а ще се скрият някъде !Не стига ,че нямат срам ,ами и неблагодарни ! За " победата им " над Хитлер и едно благодаря не казват на САЩ и другите съюзници ! За мача с Испания сигурно също не са благодарили на съдията ?!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С приятели сърби си коментирахме че наглостта на гнъсното куче Брих ще доведе дотам господ да изрита немците от световното преди Сърбия. Така и стана. Колко пъти отвратните маншофтаджии се търкаляха в наказателното поле на Корея, а съдията ги жалеше и не им даваше жълти картони за долнопробните театрални симулации. Евала на Русия, мъжки отбор, игра по-слабо от Иран, на нивота на Мароко, но и в трите мача по-слабата пенсионерска Испания най-накрая късмета и съдийските аванти им свършихаКАТАЛОНИЯ!
67
2
 
6
 
! Отговори
мреен преди 5 години
47Ти от футбол разбираш ли ? Ако за всички хващания на фанелката в наказателното поле се даваше дузпи ,то ми ВЯРВАЙ ,че минимум по 5 дузпи на мач щяхме да гледаме!!! А дали пък Рамос не хвана за ръката Игнашевич и го свали на земята при автогола на Русия-а ,а съдията даде гол!! Пмке трябваше да бъде изгонен още първия кръг когато скочи с двата крака ,отмениха гол срещу Испания в групите,втори път им помогнаха СЪДИИТЕ пак в групите и с Иран и Мароко!!! Къде бяха съдиите !!!
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До резилът беше 100 %Знам за един испонски съдия дето Стоичков толкова се вбеси, че му настъпи краченцето джендерско и го направи на сол, да ти давам ли примери на испански съдии, порезали България. Хак да им е. Тоя не можа да изсимулира дузпата и от ВАР не дадоха сигнал на съдията - въобще гледа ли мача? Нали щеха да бият с 8-0, кво ревеш че за 120 минути гол не вкараха.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До резилът беше 100 %Защо не рева за очевидната дузпа за Сърбия??? Нали видя, че испания дузпи не може да вкарва. Ако за всяко леко единоборство се дава дузпа, къде ще му излезе края. Митрович двама едновременно го свалиха че и на земята единия го държи и съдията при сигнал от ВАР не иска да гледа, Бриха обаче Германия изхвърча по божие възмездия преди Сърбия. Айде малко обективност, колко пъти западняците са свирили срещу националния ни, срещу Левски, ЦСКА, Лудогорец оня Роналдо три пъти дузп
64
11
 
5
 
! Отговори
резилът беше 100 % преди 5 години
До АнонименИнтересно защо испанците и дума не обелват че са ощетени? Само на теб и на такива о хлюви като теб им се привиждат дузпи. ...............................Рубладжиите ли го казват , че испанците и дума не обелвали за дузпата ?! Не испанците ,ами дори и немците и други критикуваха съдийската подкрепа към Русия !Вероятно в ютуб вече има кадри от този мач , гледай и си припомни какво беше ! Ах забрави ,че вие рубладжиите виждате и чувате само онова ,което искате да виждате и чувате
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58 Успокой се бре колега!Играят нашите редовно петък и събота по софийските дискотеки ,ако искаш ходи ги гледай там.Ако не са забегнали по екзотични туристически дестинации!
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какви са тия световни шампиони като Англия, станала веднъж с домакинска аванта цяло първенство. Франция също става шампион като домакин. Испания прехвалената също домакински световен шампион. Така че да не ревете, ако Русия им повтори постижението и стане шампион. Испания не заслужаваше да вземе и точка от Мароко и особено от Иран. Колко пъти съдиите ги подпряха. Скандала на първенството и че изхвърлиха Сърбия, ако беше станало 2-0 срещу сбирщайна наречен Швеййцария днес Сърбия биеше Швеция
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До резилът беше 100 %Интересно защо испанците и дума не обелват че са ощетени? Само на теб и на такива о хлюви като теб им се привиждат дузпи.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53 Абсолютно прав Сте колега!Вярно е русофобията е психично заболяване и русофобията доказва,че психиатричната помощ в България не ниво и никъде е няма!
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде бе докога да чакам някой да ми припомни кога играят нашите,хайде че много искам да ги гледам.
57
9
 
6
 
! Отговори
резилът беше 100 % преди 5 години
Съдията трябва да получи руско гражданство и да стане почитен гражданин на Москва !Очевадна дузпа в полза на Испания и съдията се прави на заспал ! Този човек повече не трябва да съдийства на международни състезания ! А руснаците бяха гола вода , дори и гол нямаше да вкарат в редовното време ,ако рубладжията не им беше дал дузпа ! А и как да вкарат гол след като от началото на мача играеха в глуха защита , 10 у.шанки в собственото си наказателно поле ?!
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофоби, как ще обясните парадокса, че мразите държавата освободила ни, а се имате за българи, и обичате майка си Турция? Това е тая държава, провела пет вековен геноцид над българите и всички други етноси тук, и сринала десет пъти домографския потенциал на нашия народ, ако не бяха те днес да сме около 80 милиона.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 51 Много не разбираш нещата и изопачаваш фактите!Руснаците в Русия са 119млн.,толкова са самоопределили.Това,че Асад е алевит ,не значи ,че другите етноси са потиснати!
54
1
 
6
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Абе не съм русофил. Всъщност и русофоб не съм. Руснаците заслужено победиха безидейна Испания. С чист късмет испанците се класираха на 1-во място в групата, а за малко и да не се класират за 1/8 финал. Ако бяха се паднали с Уругвай, мисля че щеше да има унижение като на бразилците от миналото световно.