Белгия надви Бразилия, изхвърли я от Мондиал 2018!

"Червените дяволи" и "селесао" направиха мач, достоен за финал
Обновена: 6 юли 2018 23:01 | 6 юли 2018 22:58, Елка Василева
118
Белгия надви Бразилия, изхвърли я от Мондиал 2018!
Снимка: Reuters

Мач, достоен за финал! Бразилия и Белгия напълно оправдаха високите очаквания и сътвориха истинско шоу на "Казан Арена", което европейците спечелиха с 2:1 и за втори път в историята си се класираха на 1/2-финал на световно първенство след 1986 г. Там съперник ще е Франция, който по-рано елиминира Уругвай след 2:0 в Нижни Новгород.

С основна заслуга за успеха на "червените дяволи" беше селекционерът им Роберто Мартинес, който тотално надхитри колегата си Тите. Той заложи на върха на атаката на Кевин Де Бройне, който от дълбочина извеждаше Еден Азар и Ромелу Лукаку, които действаха съответно отляво и отдясно в схема 3-4-3.

Именно това решение се оказа решаващо и със смъртоносни контри триото не остави никакъв шанс на клетата бразилска отбрана. "Селесао" пък показа, че е еднотипен и предвидим отбор и заместникът на наказания Каземиро – Фернандиньо, се оказа големият грешник.
Една от редовните смени на Тите по време на мачовете си заби автогол още в 13-ата минута от корнер, въпреки че не беше притискан. За капак халфът на Манчестър Сити не успя да се справи с контрите на европейците. При една от тях, след малко повече от половин час игра, Де Бройне се разписа за 2:0, след като Лукаку пробяга около 30 м с топка в крака.

След почивката Бразилия имаше териториално надмощие, но стигна до гол чак в 76-ата минута, когато резервата Ренато Аугусто беше точен, но това беше всичко.

Подробности за мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
10
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Спомням си, когато Германия отпадна още в групите, тези красавци(Бразилия) разнасяха някакъв ковчег по улиците. Били погребвали Германия. Е? Къде е сега ковчегът.
89
2
 
5
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Чак пък достоен за финал? Нищо кой знае какво особено, а Бразилия е трагична - играят като охлюви.
88
3
 
10
 
! Отговори
Доволен преди 5 години
Ха-ха-ха-хаа! Браво на белгийците! Стига с това робуване на легенди и авторитети. Много обичам селесао да пада...
87
3
 
6
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Един играч не можел да оправи мача...... Я им дай при същата игра и развой на мача един знаменит футболист от близкото минало като Роберто Карлош....Да им изпълни няколкото свободни удара със засилва от 50 метра....Резултатът щеше да е поне 1 гол и смяна на мрежата и няколко белгиеца извън строя за определено време ако уцели стената.
86
0
 
16
 
! Отговори
EUROPE преди 5 години
Стана вече европейско първенство!
85
1
 
2
 
! Отговори
Гого преди 5 години
До Франкофил."Реванш" и "римейк" са две коренно различни неща.
84
3
 
2
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
До ГогоЕ аз да съм казал друго.Сега ше има реванш за френците!А прусите кои беха тия дет падат от Хюндай ли пардон Кия пардон Корея!
83
0
 
5
 
! Отговори
Гого преди 5 години
До Франкофил.Какъв ".римейк" на Ватерлоо?! Там англичаните с помощта на Прусия разгромяват Наполеон, сиреч Франция! Ограмоти се, преди да почнеш да се излагаш.
82
1
 
7
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
До всички, които защитават играта на пальовците.... Няма обяснение и за играта на Неймар, и за Меси и т.н....Няма никакво обяснение да се получават такива кинти и да се правят само прически.... На мен ако ми дадат дневната заплата на Неймар, така ще тичам цяла година след мача дори, че ще изрина тревата.... Това са футболисти, които дори съотборниците им да не са на ниво, като стигне топка до тях, да се види, че са класа.
81
0
 
15
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Индивидуалният футбол умре!Така и трябваше да бъде.Футбола е отборна игра.На Копа Кабана може и да се правят на технични но кварталните трикчета не печелят световна титла.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както в бразилския отбор взеха да се увеличват иньо-вците, за нищо не стават. Нищо общо с отборите от 2002, 1994 и 80те.
79
0
 
8
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Много ми хареса... кадър от второто полувреме...Контраатака на Белгия, Азар с топката тича, а Марсело се опитва да го настигне с движения на червей на кука и ефекта .. Все едно тича в обратна посока.... Типичния футбол, с който съм свикнал от миналото да гледам Бразилия е сила, скорост, агресия, техника. На върха на атаката някой арогантен нападател с невъобразими техника и усет към гола.... А сега гледам... Ае да не казвам какво. А на върха на атаката перуанската овца. И на вид и техника
78
0
 
14
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Ако имам 200 млн колкото струва Неймар, ще направя отбор, с който ще го бия на лягане и ставане... А останалите 150 млн ще ти даря на деца.
77
1
 
15
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
От бразилците само Каземиро не се изложи. Щото нямаше шанса.... От бразилчетата може да се направи страхотен отбор. Само трябва да се махнат около 10 човека. А най-добре 11.... Идея си нямам как този отбор стигна до четвъртфинали. ... С тази игра не са и за регионален мач на клубно ниво. ... Имам едно старо пежо. Не бих го дал за Неимайр да играе в село Гривица.
76
8
 
5
 
! Отговори
Франкофил преди 5 години
Финала ще е римейк на Ватерло.Белгииците пред французите са смешници.Само ниският ръст на японците позволи им позволи да ги победят.Мбопе и другите кат ги подфанат нема ги пускат.Тоя Лукаку е станал супер дебел и муден.Нищо общо с неговите африкански предци с дебели стомахчета и миловидни физиономии.Белия човек си е вионвен задет им праща храни.Нищо де идват китайците а там храна само срещу работа.Но французите на финала ще бият англичаните и ще са световни.Защото са просто най-добрите!
75
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТБОР НА БЕЛГИЯ ЩЕ СИ ХОДИ!ТОВА Е КАТО МАЧ ЛЕВСКИ ЦСКА!СИНИ СРЕЩУ ЧЕРВЕНИ!!!ЛЕВСКИ Е ПО-ДОБРИЯ ОТБОР!
74
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЕЛГИЯ Е НИКОЙ!!!!!МОГЪЩЕСТВОТО НА ФРАНЦИЯ В РУСИЯ Е ОГРОМНО!!!!ТАКА КАКТО НАПОЛЕОН ПОБЕЖДАВА И ПРЕВЗЕМА РУСИЯ ТАКА ИСТОРИЯТА ЩЕ СЕ ПОВТОРИ ОТНОВО!
73
11
 
7
 
! Отговори
Petrov преди 5 години
Те Белгия са 10 гмалки арабчета плюс един голям ***.
72
5
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Искам Белгия да накаже на полуфинала отбора с "десетте малки не гърчета"!
71
0
 
1
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До 93.Не подценявай така жените. В случая много добре знаят комбинациите Ctrl+A(select all), следва Ctrl+C(copy) и накрая Ctrl+V(paste). Статията си е копирана от гол.бг.