Белгия надви Бразилия, изхвърли я от Мондиал 2018!

"Червените дяволи" и "селесао" направиха мач, достоен за финал
Обновена: 6 юли 2018 23:01 | 6 юли 2018 22:58, Елка Василева
118
Белгия надви Бразилия, изхвърли я от Мондиал 2018!
Снимка: Reuters

Мач, достоен за финал! Бразилия и Белгия напълно оправдаха високите очаквания и сътвориха истинско шоу на "Казан Арена", което европейците спечелиха с 2:1 и за втори път в историята си се класираха на 1/2-финал на световно първенство след 1986 г. Там съперник ще е Франция, който по-рано елиминира Уругвай след 2:0 в Нижни Новгород.

С основна заслуга за успеха на "червените дяволи" беше селекционерът им Роберто Мартинес, който тотално надхитри колегата си Тите. Той заложи на върха на атаката на Кевин Де Бройне, който от дълбочина извеждаше Еден Азар и Ромелу Лукаку, които действаха съответно отляво и отдясно в схема 3-4-3.

Именно това решение се оказа решаващо и със смъртоносни контри триото не остави никакъв шанс на клетата бразилска отбрана. "Селесао" пък показа, че е еднотипен и предвидим отбор и заместникът на наказания Каземиро – Фернандиньо, се оказа големият грешник.
Една от редовните смени на Тите по време на мачовете си заби автогол още в 13-ата минута от корнер, въпреки че не беше притискан. За капак халфът на Манчестър Сити не успя да се справи с контрите на европейците. При една от тях, след малко повече от половин час игра, Де Бройне се разписа за 2:0, след като Лукаку пробяга около 30 м с топка в крака.

След почивката Бразилия имаше териториално надмощие, но стигна до гол чак в 76-ата минута, когато резервата Ренато Аугусто беше точен, но това беше всичко.

Подробности за мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
6
 
! Отговори
haha преди 5 години
До 26И един азиатскиФормат 7+1, дет се казва..************************************************Точно 7 аборигенски отбора + 1 отбор на бели
29
15
 
0
 
! Отговори
Иско преди 5 години
До ТHE ПатриотНеймар кога я симулиралл ваа имаши си нарошениа срешто него
28
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бразилия изкара късмет още в групите!Голям кеф , че фукльовците си тръгват още днес!Дузпи - то от НейМаРъгай друга файда нямаше!Падаше като калайджийска мечка - на селски събор!***
27
15
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
С такъв късмет другата седмица, Франция и Белгия ще поставят рекорд за най-дълго време бити дузпи след продължения. Докато на единия отбор не му изтече късмета.
26
10
 
12
 
! Отговори
Петров преди 5 години
На снимката - белгиец кореняк в борба с бразилски футболист.
25
27
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
Бразилците играха по-добре и това е показано от статистиката. 17 удара във врата срещу 4, 9 извън вратата, срещу 4. 58% владеене на топката, 8 корнера срещу 4, равен брой нарушения, като се има в предвид, че бразилците накрая много взеха да нарушават, защото белгийците или бавеха играта или чакаха за контра атака, а на бразилците не им отърваше. Жалко, че по-добрия отбор си отива. Дяволски късмет ги гони Франция и Белгия на това първенство (и Англия до някъде).
24
2
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
На Неймар колко му е тотала като време прекарано в търкаляне и симулации поне един цял мач от 90 минути трябва да е събрал викам аз?
23
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко ,отдавна не бях гледал така добър бразилски отбор.Имаше 4 неотсъдени дузпи.Безобразно съдийство .Белгия ще отпадне .Финал Франция Англия .
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция или Белгия ще са световен шампион.
21
22
 
2
 
! Отговори
БелитеНеМогатДаРитат преди 5 години
Сега вече съм в дилема. Белгия или Франция? Все пак французите имат повече черни( не много) и ми се струва, че ще надделеят. Финал Франция-Англия ще хармонира на тоталното превъзходство което имат черните в този спорт. :)
20
14
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Утре вечер мощно за Хърватска!
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция - Англия /или Швеция/ и загуба на финала с дузпи на франсетата !
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МакедонецИ един азиатски.Формат 7+1, дет се казва..
17
6
 
22
 
! Отговори
haha преди 5 години
Останаха само европейски отбори и един азиатски !***********************************************Добре че има един Азиатски отбор та да видя и бели играчи... Тия от европата все аборигени.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгна си и последния суперклоун НимабарайСлед Меси(но не пече), и Гелосания ерилиран м***ймун и последния симулант-циркаджия си замина за джунглата!Густо - световното - стана европейско!А Префуканата Бразилия - на миналото - вън на полуфинала...на това на четвърт....а на другото - в групите!Кеф!-----------Искам финал Белгия - Хърватска!
15
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-загубено световно едва ли е имало и ще има, останаха отобри като игра добри и като интерес слаби, да играят Швеция и Белгия финала примерно и мога да го пропусна за сметка на Титаник !
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгна си и последния суперклоун НимабарайСлед Меси(но не пече), и Гелосания ерилиран м***ймун и последния симулант-циркаджия си замина за джунглата!Густо - световното - стана европейско!А Префуканата Бразилия - на миналото - вън на полуфинала...на това на четвърт....а на другото - в групите!Кеф!
13
1
 
42
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Покахонтас, "съдиити" си бяха много адекватни и ме се вързаха *** симулациите на "футболното чудо" за 220мил. Неймар. Както писах след мача с Япония- бразилците нищо добро не ги чака в този мач. Белгия имат много добър отбор и показват качестен футбол, надявам се да играят на 15-ти юли. Адмирации и за Куртоа- истински лъв. На коментатора въобще не му личеше, че е за Бразилия, ама хич, но това е друга тема.
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубавото е, че ще се приберат с един самолет с уругвайците.
11
4
 
26
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ох как ме кефи когато такива големи и надути си паднат по гъзеца от някой по-малък ,наричам това романтика!Сега английските *** остават само да бъдат изритани и животът ми ще бъде песен,Иксам някой оутсайдер да победи на това първенство дори може и да не е Русия даже!