Франция излъга Белгия в голямото дерби и е на крачка от световната титла

Юмтити вкара единствения гол в 1/2-финалния сблъсък
Обновена: 10 юли 2018 23:04 | 10 юли 2018 22:56, Веселин Коларов
141
Франция излъга Белгия в голямото дерби и е на крачка от световната титла
Снимка: Reuters

За трети път в своята история Франция се класира на финал на световното първенство! 

Това стана факт след измъчена победа с 1:0 над Белгия. В герой за "петлите" се превърна Самюел Юмтити, който отбеляза единствения гол в напечения сблъсък. В спор за трофея отборът на Дидие Дешан ще срещне победителя от двойката Хърватия – Англия, които се изправят помежду си утре вечер.
 
Първото полувреме в Санкт Петербург беше равностойно, като тактическото надлъгване взе превес и чистите голови положения не бяха много. Вратарите Юго Лорис и Тибо Куроа пък спасиха всичко възможно и логично почивката дойде при резултат 0:0.
 
Малко след подновяването на играта Самюел Юмтити изведе Франция напред, след като се разписа с глава при корнер. Попадението окрили "петлите", които по-късно пропуснаха да удвоят преднината си и до голяма степен да убият интригата. Това обаче не се оказа фатално, защото до края не падна нов гол и Франция спечели мача.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
8
 
! Отговори
Жалки! преди 5 години
Българите смешни както винаги.Белгия против Франция че то Половин Белгия говори френски.какво класически кло.ни!
82
9
 
13
 
! Отговори
Лори преди 5 години
Един англичанин му отговаря :Господине, тези момчета са израснали във Франция и са френски възпитаници. Те играят за Франция. Цветът на кожата не е важен!Така и не разбрах за кой отбор е българинът, който имаше сякаш самочувствие на Брат Пит, но разбрах, че по - големи расисти от българите няма.
81
8
 
8
 
! Отговори
Лори преди 5 години
Сутринта гледам в един английски FB сайт момент от концерта на Джъстин Тимбърлейк в Лондон, който специално изпял песента It's coming home заради очакванията на цяла Англия да стане световен шампион. Зачитам се в коментарите и изведнъж попадам на българско име. Млад мъж с ухилено лице пишеше на не особено сносен англ. : Да бе, ще се върнат в къщи, само че победени!По-нататък, явно мъж от Франция, коментира :Франция ще е шампион! И хоп - отново същият българин пише отдолу :Каква Франция бе, то като гледам, отбора ви си е от Нигерия! :D Един англичанин му отговаря :Господине, тези момчета са и
80
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е великолепна държава на една светлинна година далеч от България. Където сте все бели и синеоки. Как сладко се грижат във форума за расовата чистота най-бедните и посредствени хора в Европа. Без доходи, без политика, без ФУТБОЛ, без БЪДЕЩЕ. И когато останаха четирите най-добри отбора в света, не им харесва цвета им. Все едно футболът е пряка извадка на нацията.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив! Ше изчезнеш, като стой та гледай ... така ше изчезнеш, че просто няма да заееш КОЙ СИ !.Гледаш в много малък спектър. Като казвам няма да изчезнем имам в предвид човешкият род. Оцеляването на вида не се съобразява с цвета на кожата. Цветът на кожата е важен единствено само като инструмент в борбата за оцеляване. Ако човечеството може да оцелее само като черни, не се съмнявай, че ще оцелее като черни. Никой няма да пита този или онзи какъв цвят предпочита. Оцеляват черните и толкоз.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 102Парадоксално, но биологията казва, че смесването ни прави по-устойчиви, т.е.по-малко вероятно е да изчезнем ;)...Напротив! Ше изчезнеш, като стой та гледай ... така ше изчезнеш, че просто няма да заееш КОЙ СИ ! Запомни го това! Няма да знаеш кой си, една "бойна единица" ще бъдеш просто, която няма самосъзнание! Това е целта на някои ... трудно е да ги нарека "хора"!
77
9
 
2
 
! Отговори
ноосфера преди 5 години
На финала останаха 4-ри отбора.Не виждам кой от тях би успял да победи ,,Скуадра Адзура'' в момента.
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дали в крайна сметка това няма да се окаже, че тази "еволюция", т.е. това "смесване",.От гледна точка на генетиката това "смесване" се нарича обогатяване на генофонда. Колкото по-богат е генофонда, толкова по-голямо разнообразие на фенотиповете ще има и следователно толкова по-голяма е вероятността на групата с този генофонд да оцелее в междувидовата и вътревидовата борба. Парадоксално, но биологията казва, че смесването ни прави по-устойчиви, т.е.по-малко вероятно е да изчезнем ;)
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 98Да не се лъжем- футболът в днешни дни е станал крайно неатрактивен.===аз футбол не гледам от едно 25 години, освен световни и европейски първенства.а и с тази загуба на национална идентификация на отборите, какво да гледам клубни отбори, облечени с нац. фланеки.
74
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, руския не гър е бял, и второ, националност не означава етнос. Значи един черен може да бъде французин, американец или швед.
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се лъжем- футболът в днешни дни е станал крайно неатрактивен. Ходене по терена, центриране, опит за центриране, центриране, ходене по терена, яко в защита- контра. Гол- невероятен и спиращ дъха мач.
72
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 92Не си съвсем прав. Цялата еволюция(някои я отричат) е едно такова постепенно "бягане" от гена стъпка по стъпка....дали в крайна сметка това няма да се окаже, че тази "еволюция", т.е. това "смесване", няма да доведе до края на човека, като такъв ?!? М? Ако за "еволюция" считаме и навлизащият ИИ, то май ще се окажа прав ...
71
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен това, един бял генетично се различава от примерно Мбаппе само с някакви си 0,001%.
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквах повече от тоя мач. Франция безидейна само в защита. Белгия със слаба атака . Само Азар се мъчеше яко нещо са измисли. Посредствен мач.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да избягаш от гена, от "жилката", както и да го усукваш. всичко друго е винаги на втори план!.Не си съвсем прав. Цялата еволюция(някои я отричат) е едно такова постепенно "бягане" от гена стъпка по стъпка.
68
6
 
9
 
! Отговори
АЛЕЛУЯ ГЕРАНТОФИЛ преди 5 години
ЧЕСТИТО НА ФРАНЦИЯ!
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ученик бях голям фен на Карл Хайнц Румениге. Голям играч беше
66
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-смешното е,че бели българи от Люлин,Пазарджик или Сливен, примрерно, са расисти. Ама вие сте по-долу от черните и арабите, коита са постигнали качествен живот в Европа. А да не се радваш на Мбапе, Варан, Погба,Лукаку, Азар и т.н. означава, че не разбираш от футбол. Много хубави отбори се класираха на полуфиналите и "белият" ще е най-слаб, четвърти.
65
6
 
5
 
! Отговори
HANS GRUBER DIE HARD преди 5 години
Бразилците повечето имат бяла кръв. Но аз признавам само Роналдиньо за равен на белите футболисти. Той беше феномен..А РОНАЛДО-ФЕНОМЕНОС = БАЩА МУ Е БЯЛ, МАЙКА МУ Е МУЛАТО (МИКС ОТ ЧЕРЕН И БЯЛ) .ПЕЛЕ Е МЕДИЕН АМЕРИКСАНСКИ БАЛОН СЛЕД 1978 ГОДИНА, И БАЛОН НА ФИФА . ТОЙ Е ВЪЗДУХ ПО НАЛЯГАНЕ..В ЕВРОПА НИКОГА НЕ Е ИГРАЛ, А НА СВЕТОВНОТО В ЕВРОПА (АНГЛИЯ) 1966 БЕШЕ РЕЗЕРВА, И БРАЗИЛИЯ ОТПАДНА ОТ ПОРТУГАЛИЯ НА ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ ТОГАВА .
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 83Не може да избягаш от гена, от "жилката", както и да го усукваш. всичко друго е винаги на втори план!