Футболна лудост в Хърватия, футболистите – искаме злато на гърдите си!

Надяват се да отнесат купата от Мондиала у дома
Обновена: 12 юли 2018 11:08 | 12 юли 2018 08:28, Елка Василева
121

Снимка: Reuters

Бяхме феноменални, оцени Лука Модрич - капитанът на хърватския отбор, който снощи победи Англия с 2:1 и се класира за финала на Мондиал 2018.

Той даде простата рецепта за "най-големия успех в историята на хърватския спорт".
 
"Бяхме феноменални, вярвахме до края, че можем да се върнем. Създавахме положения и знаехме, че това трябва да даде резултат. Вече два пъти се връщахме, след като губехме в резултата, вярвахме до края, че ще се върнем. Създавахме положения и вярвахме, че ще вкараме гол. Невероятно щастливи сме и не можем да повярваме какво се случва. Можем да бъдем щастливи и горди. Това е най-големият успех в историята на хърватския спорт. Но няма да спрем дотук", каза Лука Модрич и обясни как отборът му е стигнал до успеха.

"Определяхме си скромни стъпки, казвахме си – първо трябва да излезем от групата и ще видим. Така и продължихме, стремяхме се да бъдем скромни и да не възгордяваме. Но има нещо много специфично – откакто съм в националния, не съм виждал такова единение и това е, което ни доведе тук, където сме!"

Още по темата

"Това е невъзможно. Направихме чудо, имаме медали на гърдите си. Живеехме за това да дойдем и да останем в Москва до края. Направихме това, но ни чака още една, най-трудната крачка". Това каза Даниел Субашич - вратарят на хърватския национален отбор.

Пишем историята, каза стражът.

Той подчерта, че след три невероятни мача – и трите с продължения, а двата с дузпи, хърватите имат още сили за французите, които ги чакат на финала.

"Със сигурност имаме сили. Играхме три мача с продължения, но като попиташ момчетата има ли някой сили, всички казват, че имат и могат да продължат. Няма тук умора, даваш всичко от себе си. Кой знае кога ще имаме пак такава възможност. Сега ще си починем и ще се обърнем към французите", каза Субашич.

Той съзнава, че "Хърватия гори" и каза, че отборът се стреми към "златото" на гърдите.

"Хърватия гори, но ние още не сме изгорели. В нас има още сили, важното е, че сме на финал и имаме медал на гърдите си. Имаме един Златко /треньора Златко Далич/, той не се казва Сребренко и ние бихме искали "златко" на гърдите си".

Субашич каза още, че сега целият труд и усилия се отплащат.

"Не само през този малко повече от месец, но и през всичките години преди това, в които все нещо не ни достигаше. Сега всичко се отплаща. Наистина имаме добър отбор. И когато е трудно, проявяваме характер. На финала ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане", каза Субашич.

"Не можем да осъзнаем какво направихме. Цяла Хърватия е в транс и много се радваме, че нашите фенове изпитват такова задоволство", каза пък Домагой Вида.

Стоперът на хърватите подчерта, че първенството още не е приключило.

"Имаме още един мач в неделя и не мислим да спрем.  Пред нас е най-важният мач. Трябва да се съберем, въпросът за умората не е важен. За такава публика и за нашия народ трябва да намерим сили и ще имаме сили и се надявам, че ще донесем купата вкъщи", каза Вида.

Хърватия ще играе на финала с Франция, която преди 20 години на полуфинала спря "ватрените". Сега те могат да им го върнат.

"Няма да говорим за отмъщение. Ще гледаме себе си, знаем, че това ще бъде труден мач. Вярваме в себе си, показахме това и днес, защото губехме, но накрая обърнахме резултата и победихме", каза Вида.

От другата страна ще бъдат Антоан Гризман, Килиан Мбапе.

"Полека, сега отиваме да се повеселим, утре ще мислим за тях", добави Вида, който накрая похвали медицинския екип и физиотерапевтите.

Иван Ракитич заяви, че това е чудесен успех, особено предвид начина, по който хърватският отбор го постигна.

"Действахме прекрасно от началото до края. Имахме дори повече сили от англичаните, макар че играхме три мача с продължения. Днес победи по-добрият отбор", заяви "Ракетата", цитиран от "Ютарни лист".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значение има колко милиона е една държава, след като отборът е от 11 души. По тази логика китайците и индийците трябва да са номер едно.
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
67 Сата Нато: Море за 28млн не само срещу църното, ами и срещу Годзила ще скочим ако требе.
80
3
 
6
 
! Отговори
Мламолово преди 5 години
До Боби от БобовдолДа ,бе !!! Турците са най-близките ни приятели !!! Боби,Бобииии...
79
4
 
0
 
! Отговори
до Алексей преди 5 години
Ти на какви субстанции си - за кое световно говориш ? То все пак е на 4 години веднъж - не може последните 4 - 8 - 12 години все да си бил в делириум.
78
2
 
10
 
! Отговори
shady преди 5 години
Не знам, но по-скоро съм за хърватите на финала, заради оня френския пeдepунгeл дето ни поряза на полуфинала с Италия 94 г. Не че и хърватите са ми много присърце, но французите пък хептен.За мача за третото място ми е абсолютно все едно кой ще го спечели.
77
17
 
11
 
! Отговори
Алексей преди 5 години
Русия бяха най слабия отбор на това световно.Хърватите са голяма класа.Тва е положението.
76
3
 
11
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Браво на хърватите! Най-сетне един свестен мач да направят! Добри са, изиграха 3 грозни мача, дано с Франция да са на ниво! Типично по нашенски го правят по най-трудния начин )))
75
4
 
16
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
Честно ли? А българите като ходят да мият ***, хем не ги мия като хората, ами и се мислят за нещо повече от англичаните например. А пък англичаните са от новите, още повече се превъзнася..Бърше л.ай.нат.а и наум си вика България на три морета.Направо ви се учудвам, откъде тази злоба към хърватите... От всички балкански народи, точно пък тях да мразите е просто нелепо.. Ама българина мрази всичко и всички
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предстои да се реши въпросът кои кочове са по-големи рогачи: белите или черните.
73
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да видиш как русофили и сърбомани вият - БЕЗЦЕННО !
72
8
 
6
 
! Отговори
Боби от Бобовдол преди 5 години
Мед им капе на шовинистичните комплексирани юговски душички. Ако си взел хърватин на работа да ти чисти клозета, той ще го чисти, даже добре ще го прави, но искрено ще вярва, че е нещо повече от теб, но понеже животът е несправедлив, и има световен заговор спрямо техния вЕлики нАрод, той мете, а в действителност мисли, че той трябвало да е шефа, а да мете работодателя. Нито турците, нито румънците, нито гърците са ни такива душмани, както юговците, историята го е показала.
71
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубав мач, евалата на хърватите играха мъжки и обърнаха мача, англичаните също имат един много добър отбор, пре който определено има голямо бъдеще, желая на хърватите успех срещу Франция, имат възможност да си го върнат тъпкано на франсетата за 1998 година, когато победиха с голяма доза съдийска помощ
70
10
 
3
 
! Отговори
ГЕРАНТОФИЛОМАКРОН преди 5 години
РИНГЕ РИНГЕ РАЯ ФРЕНСКИ СИН ПЕТЕЛ ИГРАЯ! ВСЕКИ ХЪРВАТОФИЛ СЕ ЛЮЛЕЕ И ДИША ТЕЖКО ОТ ЗАГУБАТА НА СВЕТОВНОТО!
69
5
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До БолгаринEй, бaстун, дай да ти видим снимката бе. Ако не си с руса коса по рождение и светли очи, си eбaти недоказания славянин :)))) Тоя най Путaн така ви проми мозъка с това славянство, че чак вече сте смешни и всички ви се подиграват. А, и за православието. Преди да ви го спомене Вожда, една свещичка не запалвахте и в църква не влизахте. Смешници :))) И национален предател се казва на този, който си предава НАЦИЯТА. Моята е БЪЛГАРСКА, явно ти си роден в България, но се смяташ за БОЯРИШНИК
68
4
 
21
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
Супер се кефя за хърватите... много хубав мач стана. Миналото световно бях безобразно доволен, когато Германия станаха шампиони, сега пак ще съм мнооого доволен, ако хърватите грабнат златото и балканска страна стане шампион. Още помня 98ма, на първото им СП, как станаха 3ти. От тогава съм им голям фен след Германия. Ще им е много трудно срещу французите, но желая им успех!!!
67
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 5 години
По плът всички сме братя и сестри, а по дух? Ние сме православни, а те католици. Човек е това, в което вярва. Пропаганда на Балканите се шири от време уно. Не подменяйте една пропаганда с друга. Мнения може да има 1,000,а истина само една. Няма за какво даде делим и обиждаме. Уважениеи към другите и следваме на нашия път.
66
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия окупира чужда държава!! Точно както окупира България 1944 с 200 хиляди армия.Какво толкова е казал Вида ? Истината ли?
65
5
 
13
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
До Болгарин - "Отстраниха Русия и й се подиграваха." - А ти какво искаше? Да й легнат ли? Много достойно, няма що! Що за робска психика имаш "Болгарин"?
64
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че тя русия си е за подигравка бе :)
63
14
 
7
 
! Отговори
АнтиФУТБОЛ преди 5 години
Вместо злато на гърдите си тия слабаци късметлии ще получат африкански фауст срещуположно а гърдите им и малко по-надолу.