Футболна лудост в Хърватия, футболистите – искаме злато на гърдите си!

Надяват се да отнесат купата от Мондиала у дома
Обновена: 12 юли 2018 11:08 | 12 юли 2018 08:28, Елка Василева
121

Снимка: Reuters

Бяхме феноменални, оцени Лука Модрич - капитанът на хърватския отбор, който снощи победи Англия с 2:1 и се класира за финала на Мондиал 2018.

Той даде простата рецепта за "най-големия успех в историята на хърватския спорт".
 
"Бяхме феноменални, вярвахме до края, че можем да се върнем. Създавахме положения и знаехме, че това трябва да даде резултат. Вече два пъти се връщахме, след като губехме в резултата, вярвахме до края, че ще се върнем. Създавахме положения и вярвахме, че ще вкараме гол. Невероятно щастливи сме и не можем да повярваме какво се случва. Можем да бъдем щастливи и горди. Това е най-големият успех в историята на хърватския спорт. Но няма да спрем дотук", каза Лука Модрич и обясни как отборът му е стигнал до успеха.

"Определяхме си скромни стъпки, казвахме си – първо трябва да излезем от групата и ще видим. Така и продължихме, стремяхме се да бъдем скромни и да не възгордяваме. Но има нещо много специфично – откакто съм в националния, не съм виждал такова единение и това е, което ни доведе тук, където сме!"

Още по темата

"Това е невъзможно. Направихме чудо, имаме медали на гърдите си. Живеехме за това да дойдем и да останем в Москва до края. Направихме това, но ни чака още една, най-трудната крачка". Това каза Даниел Субашич - вратарят на хърватския национален отбор.

Пишем историята, каза стражът.

Той подчерта, че след три невероятни мача – и трите с продължения, а двата с дузпи, хърватите имат още сили за французите, които ги чакат на финала.

"Със сигурност имаме сили. Играхме три мача с продължения, но като попиташ момчетата има ли някой сили, всички казват, че имат и могат да продължат. Няма тук умора, даваш всичко от себе си. Кой знае кога ще имаме пак такава възможност. Сега ще си починем и ще се обърнем към французите", каза Субашич.

Той съзнава, че "Хърватия гори" и каза, че отборът се стреми към "златото" на гърдите.

"Хърватия гори, но ние още не сме изгорели. В нас има още сили, важното е, че сме на финал и имаме медал на гърдите си. Имаме един Златко /треньора Златко Далич/, той не се казва Сребренко и ние бихме искали "златко" на гърдите си".

Субашич каза още, че сега целият труд и усилия се отплащат.

"Не само през този малко повече от месец, но и през всичките години преди това, в които все нещо не ни достигаше. Сега всичко се отплаща. Наистина имаме добър отбор. И когато е трудно, проявяваме характер. На финала ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане", каза Субашич.

"Не можем да осъзнаем какво направихме. Цяла Хърватия е в транс и много се радваме, че нашите фенове изпитват такова задоволство", каза пък Домагой Вида.

Стоперът на хърватите подчерта, че първенството още не е приключило.

"Имаме още един мач в неделя и не мислим да спрем.  Пред нас е най-важният мач. Трябва да се съберем, въпросът за умората не е важен. За такава публика и за нашия народ трябва да намерим сили и ще имаме сили и се надявам, че ще донесем купата вкъщи", каза Вида.

Хърватия ще играе на финала с Франция, която преди 20 години на полуфинала спря "ватрените". Сега те могат да им го върнат.

"Няма да говорим за отмъщение. Ще гледаме себе си, знаем, че това ще бъде труден мач. Вярваме в себе си, показахме това и днес, защото губехме, но накрая обърнахме резултата и победихме", каза Вида.

От другата страна ще бъдат Антоан Гризман, Килиан Мбапе.

"Полека, сега отиваме да се повеселим, утре ще мислим за тях", добави Вида, който накрая похвали медицинския екип и физиотерапевтите.

Иван Ракитич заяви, че това е чудесен успех, особено предвид начина, по който хърватският отбор го постигна.

"Действахме прекрасно от началото до края. Имахме дори повече сили от англичаните, макар че играхме три мача с продължения. Днес победи по-добрият отбор", заяви "Ракетата", цитиран от "Ютарни лист".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
10
 
16
 
! Отговори
8===о преди 5 години
До БолгаринКак се подиграли на русия и са плюли на слявянството? Че посветиха победата си на славянската Украйна (а и те самите са славяни).Капутки-н нали отрича да има руски войски в Украйна? Аман от русофилксо лицемерие.
61
10
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
До БолгаринХАХАХАХА глу.пак. И какво ни пука на нас като БЪЛГАРИ за русия. Голям праз, че са и са се подиграли. Глупав руснак така и не го научи този български. А славянството кой го интересува, аз съм българин не славянин.
60
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ушанките бяха в потрес вчера, незнаеха за кого да викат :)
59
7
 
25
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Хърватите са мъже.Даже слабичкия Ракитич снощи скочи на *** без да се замисля. И това беше инстинкт, а не поза.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама верно ли вече щели да играят с квадратна топка?
57
32
 
10
 
! Отговори
Болгарин преди 5 години
Който се радва на победата на тия фашисти е национален предател.Отстраниха Русия и й се подиграваха.Плюха на слявянството!!!
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подкрепям коментар 63 . Моите наблюдения са че децата на възраст 10- 16 години масаво спортуват в клубове футбол . Аз ги виждам всеки ден с раниците , бутонките и топката да тръгват на тренировки . Много красива гледка . Вярвам че расте поколение което след десет години ще бъде като хърватите .Сега след победата на Хърватия страстта към тази велика игра ще зарази още повече деца .
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Не е точно така. Знам че дъртите почвате да се изтъквате и все младите да са ви виновни, но вината е ваша. Вие дъртите управлявате спорта , политиката, образованието, науката и сте кръгла 0. Частните спортни зали са пълни до горе ...разходи се след 5 часа вечер да видиш какво става в спортните клубове. Просто вашето поколение съсипа всичко и хората спортуват за кеф, а не професионално.
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евалата на хърватите, резпект и към англичаните, които играха също много добре, отбора им е млад и имат голямо бъдеще, получи се хубав мач, а за да се получи хубав мач и двата отбора трябва да търсят победата, а не да играят в глуха защита. както правеха руснаците
53
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горда със че тези невероятно храбри хървати победиха островитяни които са в пъти по големи като население .Това се нарича мъжество . Когато слушам езика им , песните им -всичко им разбирам на хърватите . Дори по външност си приличаме . Нямаше начин да бъда из африка а не със тези толкова близки по сърце наши хора . Златато е само и единсвено достойно за тези златни хървати .
52
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо се трият мнения без нито една обидна дума в тях, но въпреки незаконната цензура ще повторя - хърватите си направиха държавата слънце - с хубави пътища, с добра икономика, чисти и подредени градове и села, а хората им са сърдечни и гостоприемни. Нормално е и футболът да им върви.Както е нормално у нас нищо да не върви, тъй като във всяка сфера се редят връзкари, а не хора, които знаят и могат.
51
3
 
9
 
! Отговори
Тим преди 5 години
Няма да се повтори чудото от 94 та за жалост но има много причини за това и най важната е българските клубове занамериха детцко уношеските си школи напълниха отборите с чужденци нямат изява и малкото българи където могат да игрят футбол от тук няма кадри и за националния няма и изявени играчи който да играят по големите терени и първенства няма лидери който да водят и сплотяват отбора
50
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърватия с 4 милиона население и Уругвай с 3,5 милиона население показаха ,че във футбола всичко е възможно и няма големи и малки !
49
5
 
40
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Стискам палци на сърцатия хърватски отбор в неделя срещу отбора на континентална Африка! Снощи "старите хървати" - средна възраст 29,5 години - показаха на "младите афроангличани" средна възраст 26 години, как волята за победа - вече ТРЕТИ ПОРЕДЕН МАЧ 120 МИНУТИ...остави сила и мерак на 32 годишния Марио Манджукич - да прати Англия в къщи!Браво Хървати - победа и срещу Африка!
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер *** са хърватите!
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФИФА трябва да договори с английската футболна федерация обезщетението за снощния Брекзит.
46
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истински национален отбор! До един играчите са с доказани майка и баща хървати! Няма мулти-култи, няма шменти-капели!Затова има и победи! Затова в неделя ще има и световна титла!
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-възрастните помните ли абсолютно същата еуфория беше и по нашите улици през 94та.Май това никога няма да се повтори.Това ИНТЕРНЕТ поколение е ,,силно" само пред клавиатурата.Спортните натоварвания и режима са му чужди. Но на теория са пет пъти ,,по яки".Вижте постовете ,как от всичко разбират и знаят.
44
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се кефя да гледам англичани с нацапани *** гледащи тъпо.
43
39
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Балкански нахалници, като повечето бивши югославски народи. Мислят си, че са най-великите на света. Ще получите едни мазни жълти медали, доста миризливи, да ва *** в превземковците.