Футболна лудост в Хърватия, футболистите – искаме злато на гърдите си!

Надяват се да отнесат купата от Мондиала у дома
Обновена: 12 юли 2018 11:08 | 12 юли 2018 08:28, Елка Василева
121

Снимка: Reuters

Бяхме феноменални, оцени Лука Модрич - капитанът на хърватския отбор, който снощи победи Англия с 2:1 и се класира за финала на Мондиал 2018.

Той даде простата рецепта за "най-големия успех в историята на хърватския спорт".
 
"Бяхме феноменални, вярвахме до края, че можем да се върнем. Създавахме положения и знаехме, че това трябва да даде резултат. Вече два пъти се връщахме, след като губехме в резултата, вярвахме до края, че ще се върнем. Създавахме положения и вярвахме, че ще вкараме гол. Невероятно щастливи сме и не можем да повярваме какво се случва. Можем да бъдем щастливи и горди. Това е най-големият успех в историята на хърватския спорт. Но няма да спрем дотук", каза Лука Модрич и обясни как отборът му е стигнал до успеха.

"Определяхме си скромни стъпки, казвахме си – първо трябва да излезем от групата и ще видим. Така и продължихме, стремяхме се да бъдем скромни и да не възгордяваме. Но има нещо много специфично – откакто съм в националния, не съм виждал такова единение и това е, което ни доведе тук, където сме!"

Още по темата

"Това е невъзможно. Направихме чудо, имаме медали на гърдите си. Живеехме за това да дойдем и да останем в Москва до края. Направихме това, но ни чака още една, най-трудната крачка". Това каза Даниел Субашич - вратарят на хърватския национален отбор.

Пишем историята, каза стражът.

Той подчерта, че след три невероятни мача – и трите с продължения, а двата с дузпи, хърватите имат още сили за французите, които ги чакат на финала.

"Със сигурност имаме сили. Играхме три мача с продължения, но като попиташ момчетата има ли някой сили, всички казват, че имат и могат да продължат. Няма тук умора, даваш всичко от себе си. Кой знае кога ще имаме пак такава възможност. Сега ще си починем и ще се обърнем към французите", каза Субашич.

Той съзнава, че "Хърватия гори" и каза, че отборът се стреми към "златото" на гърдите.

"Хърватия гори, но ние още не сме изгорели. В нас има още сили, важното е, че сме на финал и имаме медал на гърдите си. Имаме един Златко /треньора Златко Далич/, той не се казва Сребренко и ние бихме искали "златко" на гърдите си".

Субашич каза още, че сега целият труд и усилия се отплащат.

"Не само през този малко повече от месец, но и през всичките години преди това, в които все нещо не ни достигаше. Сега всичко се отплаща. Наистина имаме добър отбор. И когато е трудно, проявяваме характер. На финала ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане", каза Субашич.

"Не можем да осъзнаем какво направихме. Цяла Хърватия е в транс и много се радваме, че нашите фенове изпитват такова задоволство", каза пък Домагой Вида.

Стоперът на хърватите подчерта, че първенството още не е приключило.

"Имаме още един мач в неделя и не мислим да спрем.  Пред нас е най-важният мач. Трябва да се съберем, въпросът за умората не е важен. За такава публика и за нашия народ трябва да намерим сили и ще имаме сили и се надявам, че ще донесем купата вкъщи", каза Вида.

Хърватия ще играе на финала с Франция, която преди 20 години на полуфинала спря "ватрените". Сега те могат да им го върнат.

"Няма да говорим за отмъщение. Ще гледаме себе си, знаем, че това ще бъде труден мач. Вярваме в себе си, показахме това и днес, защото губехме, но накрая обърнахме резултата и победихме", каза Вида.

От другата страна ще бъдат Антоан Гризман, Килиан Мбапе.

"Полека, сега отиваме да се повеселим, утре ще мислим за тях", добави Вида, който накрая похвали медицинския екип и физиотерапевтите.

Иван Ракитич заяви, че това е чудесен успех, особено предвид начина, по който хърватският отбор го постигна.

"Действахме прекрасно от началото до края. Имахме дори повече сили от англичаните, макар че играхме три мача с продължения. Днес победи по-добрият отбор", заяви "Ракетата", цитиран от "Ютарни лист".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Определено хърватите и хърватките са един от най -красивите народи. Французите и французойките са вече предимно африканци и никак не ми харесват .
101
6
 
7
 
! Отговори
Xp преди 5 години
И двата отбора играха добре. На Англия гола беше от пряк, не от игра. На Хърватия пък единия беше с нарушение , другия малко късметлииски. Но така или иначе единия вкара повече и продължава. Дано бият и опушенитее.
100
1
 
1
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 5 години
До АнонименТолкова и разбираш
99
0
 
4
 
! Отговори
до 89 преди 5 години
Чул си нещо ама не си го доразбрал. Котор е в Черна гора, а не в Хърватия.
98
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не подкрепям англичаните, но при първия гол на хърватите имаше нарушение в атака и опасна игра от страна на нападателя.Голът трябваше да бъде отменен.
97
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,хърватите са много добър отбор но според мен само късметът им ги докара до финала.Всичко с продължения и...клизма!Не го казвам от злоба а просо като ги гледах не видях нищо сътворено от тях.Технични подавания и високи центрирания при които топката 90% се овладяваше от англичаните.А един нормален съдия веднага би отменил първия гол.Просто нарушение при атака!Реалния резултат е 1:1 и трябваше да има дузпи.Хайде сега слагайте минусите.Между другото това е най слабото световно от 11 гледани отмен
96
16
 
7
 
! Отговори
Югославянски кон преди 5 години
*** 'ъравтски са най-големите калитковци !Палеци сръбски - ДГД !
95
6
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ ,ПРОСТО ,НЕ ПОЗНАВАХ ДОБРЕ ОТБОРА НА КРОАЦИЯ !!! ВИЕ ,ГЕРОИ ,БЯХТЕ ПО-ДОБРИ В ТОЗИ МАЧ- СРЕЩУ РОДИНАТА НА ФУТБОЛА !!! ПРОСТО В РУСИЯ НЕ МОЖЕШЕ ДА Я ИМА ДАЛАВЕРАТА НА ФИФА !!! СПОМНЕТЕ СИ- С КАКВА УГОВОРКА ФРАНЦИЯ СТАНА СВЕТОВЕН ШАМПИОН: - НА БРАЗИЛИЯ И КАЗАХА :" ПАДАТЕ ИЛИ НЯМА ДА ВИДИТЕ СВЕТОВНО " !?!?
94
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
московските *** сте адски зле, понеже се кръстили значи били православни масковци :))) все едно католици или протестанти не кръстят, да ви открехна червени ***, всички християни се кръстят, ако глупостоте дето сте написли че хърватите били сърби просто няма смисъл да ги коментирам, само ще кажа че създаването на Хърватската държава предшества Сръбската с има няма 3 века :) по вероятното сърбите да са се пръкнали от продажни хървати и българи отколкото обратното
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 99Много си наблюдателен, само дето не си забелязал, че се кръстеха като католици!Сърбите и хърватите здраво се мразят. Много кръв са си пуснали!
92
5
 
1
 
! Отговори
Кон в реката преди 5 години
тия щеха да видят радост ако англичаните небеха прекалили със Старичък и Новичък.Шмъркат разбирашли стари коки и те ти булка нов късмет. играта била фифти фифти, м Хвъркатите вкараи 100% повече голове и аиде дъ хорсо се гоунъ у дъ риверо
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хааре бе, да се чуди човек защо хървати и българи са воювали срещу сръбския шовинизъм още преди 2-та световна война, айде малко вземи прочети история и тогава пиши сръбско ако
90
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да , хърватите са си чисти сърби . Видяхте ли вчера след химна как всички до един от футболистите им се прекръстиха . Вижте го и елате пак и ми кажете че не са православни и със Русия и балканци .
89
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
95 ха-ха, нищо чудно.Единственият владетел, победил хърватите, завладял и разрушил Дубровник и Котор, е.... българският цар Самуил.
88
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хъравтите са написали "Благодаря Русия "Хора не се поддавайте на *** провокаци които се опитват да противоподставят хървати срещу руснаци . Това не е вярно . Русия харесва ърватите и хърватите руснаците . Вуда се е извинил за тъпотията която е сътворил без да мисли . Сега когато Русия им даде шанса и терена да покажат своя талант те благодарят на Русия .
87
13
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Славянските братя хървати викаха: "СЛАВА УКРАЙНА". Така и трябва, не като ония евразийци с дръпнатите очи, дето са роби на бай *** и нашите промити мозъци русофилчетата ги мислят за славяни. Кадиров е чист пример за славянство - пръв приятел на Вожда Жуже :)))))))))))
86
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотни са.Браво!
85
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като чета коментарите се убеждавам че ушанките наистина сте много зле, нямало било хървати, нямали били език, абе масковски коминтерновци, още Симеон е воювал с хърватите, ама сте толкова зле
84
3
 
6
 
! Отговори
Анинимен преди 5 години
91, това нещо, приятелю, се нарича " балканизация". Терминът се използва нарицателно за определение на процес, в който нещо голямо се раздробява (под външни политическо въздействие) на малки части, които после обикновено са във враждебни отношения помежду си.
83
7
 
10
 
! Отговори
Наталия преди 5 години
Да аз харесвам футбол,но наш руски сборная бил по слаб от хирватси отбор.